Syrran i tv.

skrivet 2012-01-30 klockan 19:22:26
Det är problem med skoltaxina i Snappertuna. Frida är med i inslaget. Se här. Ungarna gråter!!! Tycker ni det är okej att man visar i tv nyheterna när ett barn börjar gråta av frågan som ställs?

UPDATE: Här är artikeln också, men en massa intressanta kommentarer.

UPDATE: Hamna öppna mig igen med en kommentar till artikeln. Fn endå! :) Skulle helst inte vilja lägga mig i. Det göder ju bara på sensationsjournalistiken som yle vega västnyland håller på med.

Det är många som reagerat som jag på att de fokuserat så mycket på den gråtande flickan och försvaret är att föräldrarna givit sitt medgivande. MEN har föräldrarna alltid rätt. Är det gott omdöme att exploatera sitt barn på det viset. Vill man inte skydda sitt barn. Hon är ju bara nio år och tydligen väldigt känslig. Sätt sen en kamera i fejset på henne och fråga varför hon gråter. Känns inte okej.

UPDATE: SYRRAN I RADIO HÄR.

Kommentarer



Situationsdiktaren
skrivet 2012-01-31 klockan 11:08:14

Nu ställde du nog en svår fråga. Budskapet kom ju nog fram på ett helt annat sätt än då mamman klädde dotterns känslor i ord.


ika
skrivet 2012-01-31 klockan 14:33:17

Självklart ska flickan får berätta, men tycker de verkligen lade allt krut i reportaget på gråtande flickan. Kan kanske t o m kallas socialpornografi.



Jag är ju lite partisk, men Frida fick nog inte säga många meningar. Och du vet ju hur mycket hon har att säga, så det var verkligen inte det enda hon sade, det som de klippte in i reportaget.



Sen hur ett barn reagerar i olika situationer är ju individuellt. Det här kanske är en väldigt känslig flicka som kanske inte är så bra på att hantera förändringar. Kan man tänka sig som förälder att gå in och köra sitt barn till skolan tills det rett upp sig med skoltaxin, som verkligen haft svårt att sköta sitt uppdrag i det här fallet.



Vill ännu en gång skriva att jag tycker att det ska fungera! Men att staden kunde ju inte veta att det skulle bli problem. Sen gäller det ju att ta tag i saken!



Och upphandlingen borde verkligen förbättras generellt i staden.


Fredrika
skrivet 2012-02-01 klockan 16:41:58

det är kanske inte så mycket upphandlingen i sig som borde förbättras, där finns grundkriterier som alla som lämnar in anbud måste kunna uppfylla. Men det är uppföljningen som måste bli bättre, att företagen sen också har chaufförer som kan nöjaktigt svenska och finska, och håller överenskomna rutter osv.



Jag heter
Kom ihåg mig?
URL/Bloggadress


Min kommentar