vintern är tillbaka:)

skrivet 2007-11-27 klockan 15:00:29

image219image217image218Vintern är tillbaka. blev ju helt deprimerad när allt höll på att regna bort i förra veckan. Fast all denna snö har ju sitt pris. Föll rejält med cykeln när jag skulle till skolan igår. Märkte idag att ena pedalen hade tagit stryk, vågar inte ens se på mitt knä/smalben vad som hänt där...

Ninas 25-års fest var lyckad. Träffade massa roligt folk. Söp på tok för mycket. Gratis snaps=hengenvaara= livsfara. Hade reflex på jeansen när jag gick hem från krogen iaf. Säkerheten i främsta rummet. Tack Sebbe för ditt oändliga tålamod. Tack Nina för en superb fest.

Igår hade vi en annorlunda träning. Jag och Minna var spelande coacher i ett lag och Hanna P och Johanna var i det andra. Vi var helt sjuktbra och vann och nästan alla gjorde mål. Det var jätteroligt att det gick så himla bra. Dags kanske att våga ta lite mer ansvar... På torsdag är det match igen!


i telefonkö

skrivet 2007-11-22 klockan 21:12:06
hej hej, har strålat hjärnan med mobiltelefonvågor ordentligt idag. Har ringt Apple! Först grät jag en skvätt till en Cecilia om att jag inte fått några pengar tillbaka för erbjudandet med Macbook+Ipod köpet ifjol. Jag hade ju kontakt med en Jesper, men hans mejl fungerade inte längre och inget hände på mitt konto fastän han lovat det! Nu håller vi tummarna att jag får mina pengar.

Sen ringde jag AppleCare å väntade i telefonkö i över 10 minuter. Ringde pga att mitt batteri till Macbooken lagt av. Tjejen som jag snacka med var imponerad över att jag testat alla tips Apple har på sin hemsida för att få igång batteriet. Dah, jag drar mig för att ringa såna ställen, slipper helst det, så klart man testar fixa grejer själv. Hon skickar ett nytt batteri till mig utan kostnad! Jeee! Jag frågade ifall det varit mycke problem med batterier och det har det varit. Skönt. Dessutom kan man ringa med mobilen till Apple nuförtiden. Mycket bra! Trodde inte man kunde, så har skjutit upp med att ringa, då jag inte visste var jag skulle hitta en hemtelefon. Brukade hälsa på Johanna förut då jag behövde ringa apple.

Nu packar jag för hemresa. Ska åka dagsbåt igen. Har laddat med alla nya prisonbreak avsnitt på macbooken och så har jag nya hus&hem och sköna hem tidningarna. Jee:) Ser nästan framemot det! Egentligen borde jag räkna linjär algebra. Ååååååååh, skulle inte alls orka med matten.
I helgen är det Ninas kalas. Jee, ska festa loss ordentligt. Så längesen sist. Party on!


tacka en grön liten avbitare

skrivet 2007-11-20 klockan 22:03:53
Gosh, nyckeln till mitt wire-lås gick sönder i låset då jag skulle hem från träningen idag. Satt där och pilla tills mina händer var is. Sen började jag traska hem. Ringde min händige pojkvän och sa -hjälp! Han sa: -försök få ut resten av nyckel och ta med reservnyckeln, annars är det bara att ha itu låset med en avbitar, ta litet i taget. Okidoki. En hemsväng och banan senare är jag tillbaka hos min cykel. Omöjligt att få ut nyckel alltså jag får lov att stjäla min egen cykel. Litet i taget och jess, fick av det där cp-låset. Heeeem! Tack älskling för hjälpen.

image215

another week

skrivet 2007-11-18 klockan 18:34:53
hej hej! Nu har det gått en vecka igen. Jag har tydligen haft fullt upp eftersom jag inte hunnit blogga eller så har jag inte haft så mycke att blogga om. Hmm, bådeoch kanske:)

Har varit i skolan nu och ja, Görans timmar är dötråkiga å handlar mest om när han var miljöguru på 70-talet. Den andra kursen med Jonas verkar lite komplicerad. Mycket olika filtyper och processer och alla möjliga förkortningar på allt. I båda kurserna ska vi ha projektarbete, men ingen aning när det ska vara klart å hur stora de ska vara och vad de ska handla om. Linjär algebra har jag inte börjat med ännu, men det lär jag göra den här veckan.

Mamma har opererat knäet. Äntligen suckar alla som sett på eländet nu ett år. Hoppas hennes tillfrisknande går bra. Problemet är bara det att hon har båda benen åt helvete å kan inte gå med kryckor egentligen, men ingen på sjukhuset tycks fatta det.

Match igår mot Täby. Dom studsa fram och sköt. Skitdåligt försvar. Och så satte vi inte våra lägen, därav 30-19. Jag kasta dessutom bort två bollar pga klistret, bollen lossa i fel tillfälle. Dåligt, dåligt! Fick feedback före matchen för förra matchen, den mot AB hemma, och tränaren sa att jag var en av de få som stod upp hela matchen. Jee:) Härligt att höra. Jag gillar verkligen att åka iväg med mini-bussar för att spela match. Vi har så roligt tillsammans, berättar storyn, diskuterar å lyssnar på musik.

Med småtjejerna går det bra iaf. Vi bara vinner! Här ser ni dem:
image214


vinter

skrivet 2007-11-07 klockan 22:56:56
image209image210image211image212hej, hej! Nu har vintern kommit. Min cykel har lite svårt att samarbeta, men jag hoppas inte växlarna fryser alltför ofta. Idag blev föreläsningen inställd. Jag var så nära att inte gå utan ligga i sängen, men jag tog mig själv i kragen och gick upp, borstade tänderna och cykla illa kvickt till skolan..å så var det bara att åka hem igen..haha.
Hmm, undrar om jag borde börja gå på matten nu redan eller om jag kan vänta lite med det..borde kanske börja gå nu redan..så att det känns lite lättare ibörjan..eller så man hinner märka ifall man glömt allt..blä.
image213
Så har inte gjort så mycket idag. Beställt lite böcker på nätet. Slängt massa papper som legat på matbordet. Sen var jag och tränade tjejerna. Det gick bra.

Har maraton kikat på grey's anatomy som jag laddat ner från nätet. ahh, så bra. Vill bara ha mer:)

Fixade om min ungdomskalender eftersom jag inte riktigt var nöjd med omslaget. Tog en stadskarta av antwerpen och klippte och klistrade. Och ett zebra-klistermärke som pricket på i:et.


Mittdala hemmamatch nu på lördag!

skrivet 2007-11-06 klockan 17:13:57
Nu har alla ni som ännu inte varit på någon match att komma och se daladerbyt mellan Mittdala och Avesta/Brovallen i Maserhallen kl 15:30 på lördag! Kom och heja på oss!


till skolan imorgon

skrivet 2007-11-04 klockan 19:18:53
Hej!
Imorgon börjar jag skolan. Ska gå grafiska produktionsflöden och digitalt tryck och kontorsmiljö den här perioden + gå linjär algebra igen (men tänkte bara gå vissa räknetimmar)
Ikväll är det tentafest på kåren, men jag känner mig inte helt 100% har haft ont i halsen, så det har varit lite kämpigt att jobba på donken i helgen, men det gick bra iaf. Men ska nog inte festa sönder kroppen iaf även om Carro ringde igår å tjata på mig. Har sugit på strepsils å det verkar funka:) Ska banne mig inte bli sjuk.

Matchen i fredags var ett fiasko. Vi hitta först inte till hallen, cirklade runt arlanda parkeringar i över 20 minuter, sen var det kort uppvärmning och så pang. Första halvleken slutar 6-15 till dem! Shit! Sen vinner vi andra halvleken med ett mål, men iom att första halvleken var så crap, så förlora vi med mycket iaf. Skitmatch, med mycket fulheter och domare från stenåldern. Kunde bara skratta åt det hela. Sen hade jag ont i knä i bilen, så Helena fick sniffa på min fot lite då jag måste strecka på det. Vi glömmer det ok!

Nu slappa! Yes!


kuukauden kuvaaja

skrivet 2007-11-02 klockan 12:25:39
Grattis Nina till månadens fotograf av Finlands pressfotografer rf
http://www.suomenlehtikuvaajat.fi/index.php/kuukaudenkuvaaja


back in svea

skrivet 2007-11-01 klockan 19:29:19
hallå hallå!
Tillbaka i Sverige efter en härlig helg hemma + måndag. Anlände fredagkväll efter en heldag på båten. Gick rätt bra, ska åka dagsbåt oftare:) Då missar jag inte torsdagsträningen:) Sebbe kom och hämtade mig. Trevligt. Sen skulle jag se på idol, men mamma hade tydligen inte tv4 längre. Hade Sebbe att leta reda på kanalen, men den fanns inte..alltså ett omöjligt uppdrag, sorry honey:)
Vi crasha hos mamma i mitt gamla rum på golvet. Dammigt upp till öronen, men det man inte dör av gör en starkare eller hur var det:) Lördag med en titt på ett skåp som mamma skulle vilje ha, men som kostar skjortan. Sen ett varv till ekenäs. Sen planer på Helsingfors, men det blev så sent, sen planer på bio, men mamma hade inte maten klar. Så det blev filmkväll hos systeryster istället och hennes bebis Rockie:) Fick lite allergi, så det var synd, men gick bra iaf. Vi såg the illusionist med Edvard Norton. Helt ok.
På söndag var vi till Kyrkslätt för att se en cupmatch mellan Bk-46 och Kyif damer. Bk vann överlägset, men det var inte så bra spel. Fick träffa lilla Moa också, Christas lilla. Hon var så söt!
Mamma fixade kyckling, Mmm och korv och mos, Mmm, mina favvisar! Tack mamma!
Sen på måndag hade Sebbe tagit ledigt så vi åkte in till Helsinfors för att köpa en snowboard åt Sebbe. Vi hitta en burton förra årets modell och bindingar med korköppnare i grönt som carlsberg:) Very Nice!
Sen fick jag nya inneskor när Kesport hade slutförsäljning. Jee, puma orange-röda.

Tillbaka i Sverige så var det till Norr Amsberg direkt och vikariejobb på skolan. Tis och Ons var jag där och idag har jag varit på Donken. Fick min första lön också. Lite på 6000 blev det, så det är bra. Men men, nu har jag nyss skrivit upp schema för resten av höstterminen..och blir inte många dagar lediga till jobb..Hmmm...hur ska man klara sig?

Imorgon har vi match i Sthlm mot Roserbergs. Har inte tränat så bra, men hoppas jag får åka med iaf.

I helgen ska jag jobba på donken! That's all folks!