grannsämja

skrivet 2008-05-30 klockan 16:23:06
Här i Karis (egentligen Pojosidan) tycker vi om att sprida kärlek...
Jag kastade 2 påsar med hundskit i höghusets sopcontainer. (Jag vet Rockie bajsar mycket) Det skulle jag inte ha gjort. Dessutom skulle jag inte alls vara på höghusets parkering. Där hade jag inget att göra. Två futtiga påsar med skit och en rask tur över parkeringen och man får skäll. Det finns ju annat att klaga över, MEN det händer tydligen inte så mycket i folks liv. Och dessutom ska man verkligen inte sätta sin tå på någon annans mark. MITT, MITT, MITT är inte DITT!

J-vla neggo tant. Jag ber hemskt mycket om ursäkt och det ska aldrig hända igen. Nu tänker jag njuta av solen och fortsätta älska hundar. Var det något mer? -undrade jag och gick...


29°C

skrivet 2008-05-30 klockan 12:55:36
wohoo, 29°C i SOLEN! Vaknade sent om sides fixade ihop en continental frukost och satte mig på trappan å kika ut över havet. Då får man lite rysningar. Sjukt fint ute på Båssa..å där får jag bo:)
Måste fixa internet dit bara:)

Igår skulle jag se på fotis Finland-Turkiet, men ingen vanlig kanal visade det..kom bara på canal +sport. WHAT!? Hur har dom tänkt sig att finnarna ska bli intresserade av finländsk fotboll om dom inte ens visar landslagsmatcher..jo, jag vet att det var en träningsmatch, men iaf.

Idag var jag till skattekontoret och fixa skattekortet. Får betala 4,5% i skatt.. muhahahhaaa:)
Sen meddela jag magistratet att jag flyttat i Sverige..endast 1 år 3 mån efter att jag flyttat:) och så ska jag kanske flytta igen..till en etta på samma gata. Bor ju i en tvåa nu, då vi skulle ha varit sambo med Sebbe, men han flytta ju hem igen, så nu ha jag bott själv. Det är lite väl mycket yta som jag betalar för (och sebbe och mamma) som jag inte använder.

Nu ska jag ut med Rockie igen. Gött med promenader i solen och en hund som blir lycklig:) (det var förresten en tant som hälsa på Rockie igår och utbrast -det här e en såndärn hund som jag läste är en av de dummaste raserna.. WHAT!? så kan du ju int säga... jag smålog tillbaka och gick.)


HEMhemma

skrivet 2008-05-29 klockan 15:52:15
Nu är jag HEMhemma:) Blev lite bråttom på båten, då de kom och väckte vid 7 och båten var i hamn 7:35. Oftast brukar dom väcka en timme tidigare..så jag trodde det var 1,5 h tills båten var i hamn. sen hör jag vagt hur dom ropar i högtalarna att vi anläder till åbo. Det hördes jättedåligt vad dom sa..men tur så säger dom det på 3 språk. WHAT!? då blev det brått..springa å kissa, borsta tänder och ansikte och på med kläder och till bilen. Kommer till bilen med håret på ända och då fäller dom ner luckan i fören..huh! Jag som brukar sitta i bilen och undrar vad dom som kommer sent till bilarna håller på med. Dom har blivit riktigt loja på viking med att väcka folk. Oftast kommer dom ju 2-3 gånger. Nu kom dom 1 gång! Likadant då jag åkte till Sverige. Mycket mystiskt. Man tycker ju int att de sku ha fått mer hamntid lixom?

Anywho, åkte till Rian, där som jag och Sebbe ska bo. träffa på svärmor och svärfar. De tyckte jag hade lite mycket packning..jag skyllde på Sebbe..hehe, men ja, jag har nog en hel del med mig. I o m att man kan lasta rätt mycket i Kangoon.

Sen var jag hem och duscha, sjukt varmt idag. Sen till shellen å hälsa på. Dom har kris som vanligt. Folk som e sjuka och allmänt underbemannat. Så någon som vill ha sommarjobb? På shell finns det! jag plockade med lite arbetskläder å så fick jag turer för nästa vecka. ons, fre, lö, sön..jobb. Fastän jag hade tänkt börja 9.6:) Men jag behöver pengar!

Förresten så fick jag stipendium!! Wohoo, 10.000 sek. Najs! Det var en fond som fanns i SFS (Sveriges förenade studentkårer) som skulle avvecklas och då delade dom ut några såna stipendier. Enda kravet var att man var finländsk medborgare och studerade i Sverige. That's me!


big mess

skrivet 2008-05-27 klockan 22:18:26
kaos.stress.imorgon ska jag hem till finland och jag är inte tillbaka förrän om 2 mån +några dagar.dom som vill krama mig adjö har till kl 16.00 imorgon på sig. tack kajjan som ska sköta mina bloms:) jag mutar henne med tupla och gratis kaffe på donken. ett vinnande koncept. nu packa vidare...


röd nos

skrivet 2008-05-26 klockan 15:43:40

Järnvägen cup i Hallsberg är över. Det var riktigt roligt och man fick handboll för hela pengen. Mina F94 fick spela 4 matcher à 2x20min båda dagarna. Det är riktigt mycket handboll och dom blev mer och mer slitna. Linementet kom väl till användning då vader och ryggar stelna till. Vi kom till semifinal i B-slutspelet. En godkänd insats med tanke på att tjejerna är ett år yngre än de flesta lagen.

Vädret var helt fantastiskt! SOL femtusen och jag brände nunan. Min näsa är nu läckert röd. Ser förövrigt väldigt sliten ut på bilden --->
Hårt jobb att coacha å det blev väl sådär med sömn.

Älskar verkligen turneringar som dessa. De gånger vi åkte till Eken cup, Norway Games och Dronninglund cup var helt suveräna. så himla roligt. Kul att återuppleva litet av det i helgen. Finns en gnutta tjusning att sova på en luftmadrass i en stor bollhall med 50 pers:)


Hallsberg i helgen

skrivet 2008-05-23 klockan 12:15:40

I helgen ska vi på järnvägen cup med BHK F94. Ska bli skoj!


på riktigt

skrivet 2008-05-22 klockan 10:27:00
nån jävel har tagit min tvättid!!! äntligen kom jag ur sängen efter mycket snoozande å möda. Tog mina tunga ben ner för Rymdgatan ända till tvättstugan bara för att se att den är UPPTAGEN. Hallåå, vem hade bokat? JA, inte den som låst med sin plupp iaf. Great way to start the morning liksom...kan inte vänta på resten av den här dagen...OH JOY!


sover för mycket?

skrivet 2008-05-21 klockan 21:56:41
hej! har försökt tvätta kläder nu 2 förmiddagar i rad, men kommer inte ur sängen innan 11. Vad har jag för fel. Går och lägger mig innan 12. Carro mena att jag sover för mycket!? kanske d. Imorgon kommer förhoppningsvis du&du ut. Gjorde en poster för tidningen idag. Imorgon måste jag iaf tvätta.

I helgen ska jag vara i Hallsberg på Järnvägen cup med F94. Det är lovat soligt och ca 14 grader, så det är la okej. Lite varmare skulle det få vara. Det blir det sista jag gör med dem. Det är tack och hej, tack för mig. Det är för mycket jobb med att träna dem. I början var jag ivrig och planerade alla träningar, men nu känns det inte alls lika motiverat och då är det inte rättvist mot dem att ha dem längre. Ska satsa på min egen karriär. Har en hel del rehab att göra, så måste fokusera på det.

Nu champions league final!


sliten av sjundeå cup redan då

skrivet 2008-05-20 klockan 22:01:20


Mark

skrivet 2008-05-20 klockan 21:26:17
Mark Harmon är het. Faller ju inte för äldre män, men Jethro Gibbs i NCIS har det där lilla extra.

Han blev faktiskt vald till Sexiest man alive i People 1986. Det ni.
<--------- Då såg han ut såhär
snöat i blge

skrivet 2008-05-20 klockan 14:58:45
Valde helt klart en bra helg att åka hem på. Det har tydligen snöat i Borlänge! gosh! å nu e d kallt och regnit. Ush.
Idag var jag till sjukgymnasten i Falun. Berättade att jag dansat så att knä vek sig. Han tyckte att det inte var så bra. Det är nog en risk att inte operera knäet och ändå försöka sig på en handbollssäsong. Många på Sjundeå cup trodde inte att det skulle hålla, men men..ger det ett försök så får vi se! Ska helt klart inte göra något radikalt med knäet i sommar. Dvs inget inlines och wakeboard. Tråkigt värre, men JAG SKA SPELA HANDBOLL säsongen 08/09.

Nina såg Matti Nykänen i lördags! Det är rätt häftigt!


Sjundeå cup

skrivet 2008-05-20 klockan 14:52:06
Hej! Helgen hemma var en succée! Anlände på fredag morgon med lillebror. Vi handlade micropizza, yoghurt, mjölk och öl. Sen var jag ut och gå med Rockie och så hem och vila. Sen var det dags för Sjundeå cup. Åkte med Frida och Rockie fick följa med. Vädret var bara bra och första matchen med HC Stolpskott var mot Cocks. Jag kunde inte hålla mig från plan och sköt oändligt med mål (kändes det som iaf). Tråkigt nog så höll inte knä ihop. Vi hade SÅ kul med laget och feelisen var på topp. Andra matchen mot seriespelande GrIFK vann vi oxå. Vi var på G. Jag och Frida hade "Löf" tröjor på oss och vi var "snabba":)

Sen var det ishockey hos Frida med Sebbe och Nina. Efter det ett besök till Serendi. Sen var det dags för sängen för att stiga upp 6:30 på lördag. Avfärd 7 till Sjundeå. Bosse tejpade mitt knä, så jag kunde spela en liten stund. Match mot Dicken 1 och vi vann! Vilket betydde att vi tog hem gruppsegern. Nästa match var det vinna eller försvinna mot HIFK Planets och tyvärr så förlora vi. Alla var lite slitna, men humöret var på topp. Stannade och njöt av handbollskultur till damfinalen, som BK tyvärr förlorade. Nån som har bilder från Sjundeå?

Sen var det avfärd till Ekenäs för att umgås med mannen och fixa till sig inför kvällen. Sebbe var brunbränd och snygg. Alla gillade mitt nya hår och nån tyckte jag gått ner i vikt, men vågen den är stenhård och visar där runt 65kg. Förfest hos Rönnbergs i deras nya hus. Mycket fint hus. Det var trevligt och man fick lite nya scoops. Sällan jag inte hänger med. Plötsligt har någon fött barn igen och jag visste inte ens att personen varit gravid. Snacka om att vara 9mån efter..
Sen var det utgång till ettan. Vi gled in och såg sista perioden i ishockey bronsmatchen Finland-Sverige! Som Finland vann 4-0, wohoo. Sen blev det dansgolvet och humöret var på topp.

Jag och Sebbe gick hem litet tidigare, men inte innan lite nattkäk på McGregor. Söndagen spenderades dels med att sätta i båten i vattnet på Båssa med sällskap av en springglad Rockie, dels med pizza i Stallörsparken. Sen när vi skulle till Karis, blev vi i den långa kön som blivit efter en hemsk olycka i Horsbäck. Vi väntade i ungefär en timme. Tur så hann jag till båten iaf. Måste föra hem Rockie innan jag kunde köra till Åbo. Tog bilen till Sverige för att kunna ta hem Sebbes grejer och min cykel till sommaren.

På båten såg jag på lite ishockey och resten av serien "New Amsterdam" som jag laddat ner inför resan. Helt okej serie. Det var superstökigt på båten. Galna hormonstinna, supande ungdomar bodde i hytterna brevid och rökte och störde min nattsömn utanför min hytt. Bankande på dörren mitt i natten uppskattas inte!
Att köra upp till Borlänge gick bra, men var grymt trött efter den korta natten.


japanare

skrivet 2008-05-20 klockan 13:35:55


hooome

skrivet 2008-05-16 klockan 10:04:46
Nu e jag hemHemma på Matsgatan. Har just ätit en saarionen maletköttpizza å ska strax iväg och hälsa på Rockie. Ikväll börjar Sjundeå Cup OCH det är faktiskt varmt å soligt här! Jee!
Har förövrigt glömt allt finlänskt i Borlänge, så som; SIM-kortet, VR-rabattkort, hemnycklar..schnyggt! Lovar att nästa gång packar jag dagen innan och inte 1,5h innan.


voitto kotiin

skrivet 2008-05-15 klockan 03:34:27
KL.03:30 JEEEE!! VI VAAAANNNN!!! Först ledde vi med 2-0 sen i sista perioden får usa 2 mål, det blir förlängning och 4 min in i den lyckas lejonen göra MÅL!
nu e ja trött...


ishockey

skrivet 2008-05-15 klockan 01:40:30
Kl. 01:40 Åh, jag som tänkte se USA-Finland på nätet. Tji fick jag. De kan inte visa den utanför Finlands gränser...blä. Nu sitter jag med live-update i resultat istället..men ingen bild. Dåligt av Sverige att inte visa Finlands matcher...
Finland leder 1-0 iaf! wohoo!


söndagsutflykt

skrivet 2008-05-13 klockan 03:50:00


mer grillbilder...

skrivet 2008-05-12 klockan 14:49:58


på riktigt?

skrivet 2008-05-12 klockan 03:09:42
idiot. vem stjäl en blomma?


grilla

skrivet 2008-05-10 klockan 23:29:14


ton i ton

skrivet 2008-05-10 klockan 19:07:44
min mamma var en hejare på att klä oss barn:) Alla hade sin färg...

oavsett säsong:)


godkänd!

skrivet 2008-05-09 klockan 16:39:49
Godkänd i tryckteknik tentan! blev nästan religiös. helgen blev nu femhundragånger bättre.


användbart

skrivet 2008-05-09 klockan 02:40:34
bra finlandssvenska ord:
punttis (gym), remppa (renovera), franskisar (pommes frites)


vad är

skrivet 2008-05-09 klockan 02:38:57
nippuside på svenska?


inlåst

skrivet 2008-05-09 klockan 02:38:22
hej, kom just hem från donken. blev inlåst på en toalett ikväll. satt där i typ 20 minuter innan sofia kom och släppte ut mig. försökte först banka å skrika, men vi har så hög musik på i restaurangen när vi städar, så ingen hörde något, dessutom var jag två dörrar och en vägg ifrån de andra. så det var bara att chilla å vänta på att de skulle börja fundera var jag blivit någonstans. tur att dom inte trodde jag fått nog, tagit lopputili och stuckit hem. snyggt att sitta en hel natt på en liten toalett, iofs finns d ju vatten och kiss-möjlighet:)
annars så var det inte ens hälften så roligt att jobba idag som igår. en tjej jag jobba med bara gnällde å gnällde...ååååh, blev tokig. fjortisvarning.

en trevlig överraskning var att Linda Latvala en gammal klasskompis från örebro kom via DT:n ikväll. Vi bodde på akutboendet i ett nedlagt mentalsjukhus tillsammans. Hennes kille har tydligen fotat de bilder som jag använt till undersjordiska upptäcktsfärder uppslaget i du&du. Jag trodde de var från Falu gruva, men de var tydligen från Ludvika. Hmm, nätt.

Blev inte mycket gymmat ikväll, vi gick bara å kolla på utrymmena å så fick vi pröva lite på stånglyftgrejs. Så nu ligger jag efter i min rehab. Bör göra 3 gym besök per vecka, så får ta d 3 dagar i rad. inte så smart.

I helgen blir det soligt och jag ska designa å kanske till och med måla lite..wohoo, har en hel del tråkiga plagg som skulle kunna hottas upp med lite tryck också..känner hur det kryper i kroppen av pysseliver:)

by the way, typ 25 pers som läser min blogg med kommentarerna lyser med sin frånvaro, skriver jag SÅ tråkiga inlägg? okej, jag vet man ska inte sukta efter dem, man får dem när man förtjänar dem:)


lååång

skrivet 2008-05-08 klockan 16:17:52
ajoo, min longboard karriär tog slut innan den börja. Får varken springa, åka inlines eller något annat "häftigt" på ett par månader..tur att jaginte visste det innan jag åkte till alperna i vintras.


hockey

skrivet 2008-05-08 klockan 15:56:58
Sku va najs om Finland vann VM guld..så längesen nu...1995 var året:) Alla i Finland kommer ihåg det! Vi lever länge på såna framgångar..så låt oss få en nu.


doftspray

skrivet 2008-05-08 klockan 15:42:34
Igår jobbade jag på donken igen. Det var riktigt roligt. Sen ville folk inte gå hem, så hängde kvar till dagens metro anlände. Mycket skratt, svett å doftspray!
Ska jobba ikväll igen.
Idag har jag varit å hämtat min keps som jag glömt på Åselby förskola, sen har jag handlat bl.a. smörjmedel till min gnisslande cykel och en ny ringklocka. Fattar inte hur folk rör sig på cykelvägarna i den här stan och inte dör att snacka om centrum. Man borde seriöst ha en pulsmätare å se hur pulsen stiger så fort man närmar sig. Grymt dåligt planerat för cyklister där!! ush!
Blir brått från träningen i Vallenhallen ikväll till jobbet. Ska gå på gym, hmm. Jag är ingen gym-fantast, men måste rehaba mitt knä.
Imorgon är det städning på skolan i GT-labbet 08:00..gah, hur ska jag vakna tills dess? Ska bli fint där nu.
I helgen tänkte jag sola:) Lovat toppenväder.


Steel concrete

skrivet 2008-05-08 klockan 15:34:11
Vet inte om man ska skratta eller gråta över det faktum att finnarna skickar teräsbetoni till eurovisionen. Låten heter missä miehet ratsastaa (direkt översatt var männen rider). Har tydligen helt missat detta faktum att de blev valda. Så är det när man bor i Sverige. Här har man minst sagt inte kunnat undgå att Perelli ska representera Sverige å att hon klämt in sig i korsett som hon nu har ett 20-tal av. Hon sjunger ju bra, men undrar hur många centimeter spackel det är i fejset på kvinnan.


ipod

skrivet 2008-05-06 klockan 23:40:41
Min ipod är hittad! Den har tydligen varit borta i 3 veckor!? (bra koll lixom)  Den var hos Camilla, hon som jag tränar F94 med, hade glömt den kvar efter att jag varit där på ett möte.


du&du

skrivet 2008-05-06 klockan 23:09:51

du&du en tidning för studenter vid Högskolan Dalarna

nummer två - 2008

ute i slutet av nästa vecka, wohooglad!

skrivet 2008-05-06 klockan 22:48:49
Hej!
Jag är glad. Sommaren är här, den värsta allergichocken har gått över och jag kan njuta.

Fick positiva besked hos sjukgymnasten i måndags! Jag behöver inte operera knäet, det var tillräckligt stabilt för att klara att hålla ihop med att bygga musklerna runtomkring. Först fick jag en chock då sjukgymnasten informerade att främre korsbandet är av! och att jag fått en smäll på skelettet oxå. Shit! Trodde ruptur var en bristning och inte så farligt. Gosh, men som tur var klara man sig utan ett främre korsband och skelettskadan läker av sig själv. Så nu ska det inhandlas balansplatta, gummiband och simfötter. Här ska cyklas, simmas och gymmas. Tur så har F&S gratis gym den här månaden. Lite deprimerande är att det gått över 3 månader sedan jag skadades, så skulle ha kunnat börja rehabilitera mycket tidigare. OCH att jag fick en avbokningstid var ren tur! annars skulle jag ha fått vänta ännu längre!

Nu har jag hängt med å sett på försäsongsträningarna och heja på tjejerna. Blir glad av det. Så många härliga tjejer! Vill såklart vara med! men ska köra mina egna övningar vid sidan om, så man hålls med i gemenskapen. Huvudsaken är att jag är med nästa säsong och vi har kvar våra gamla tränare! Blir lycklig av bara tanken på det. Tänk att det fått en sån inverkan på mitt liv. Tråkigt nog ska en av våra bästa spelare gå till Avesta. Hon är den som varit bäst på att lägga in bollar på linjen.


vappen kom å for

skrivet 2008-05-04 klockan 22:36:38
Min vappen (valborg) var inte en klassiker. Jag satt hemma å kolla på tv. Blonderade håret. Och kunde följa med dramatiken på valborgsfirandet utanför mitt fönster. Redan litet efter 7 var det fylla å gråt och kramar och mobilsnack. Fick sånda otroliga flashbacks. Tog min första fylla på vappen, jag gick i åttan då. Det var iaf i ekenäs och vi drack peach kossu med apelsinjuice. Hade ingen gen dricka, blev full på att dricka av alla andra. Snyggt. Anywho, det var tider d.

På 1 maj var det handbollsfinaler på tv för hela slanten, bra och underhållande matcher.

När jag var å handla och skulle packa in mina grejer i väskan kommer den en tant in joggandes längs med kassalinjen, hon har pannband, rosa cykelbyxor (tights) å magväska. Hur stereotypiskt får det bli. Hon joggar hela vägen bort till sista kassan och slänger upp benet på hyllan där man kan ha kassarna när man lastar dem och börjar stretcha!! haha! sjuktkul!

Lite som tanten som skulle fickparkera i Falun då vi åkte till Curb med Kajjan å Kristin. Vi blev å hänga bakom henne för vi fatta inte att hon skulle fickparkera (vem gör d i en småstad) i alla fall så när vi kommer om tittar tanten lååångt på oss, hon har blå ögonskugga och rosa läppstift å stort krulligt hår, i baksätet finns en såndärn hund som ser ut som en mopp med tofs uppe på huvve, ni vet "palmen". Dessutom är det en liten bil typ gammaldags fiat. haha, Det var en sån kaikatyr. Jag å Kristin börjar gapflabba, medan Kajsa som försöker köra inte hinner se spektaklet. Härligt!

image272
Igår var jag ett varv till stockholm och moderna museet för att ta del av en utställning med andy warhol. Det var lite pakko på eftersom utställningen tog slut idag. Det var en härlig dag! Stockholm visade sig från sin bästa sida och det var riktigt "utomland" känsla på det hela. Utställningen höll vad den lovade, fick se nya sidor av andy warhol och 3 timmar gick i ett nafs. Den permanenta kollektionen på moderna var dock inte lika bra, men jag har väl blivit bortskämd med besök på MOMA och SFMOMA.

För övrigt var det Jesusmanifestationen i kungsträdgården och på sergelstorg. Blev bombaderad med predikningar om jesus och om hur han är kärleken och om man tänker skilja sig så ska man inte göra det och så är jesus den bästa psykologen. Crazy!

Sen jobbade jag natt på donken, krogrushen uteblev så d va rätt chill, men jag var snäll å stannade 1 timme extra, det var sjuktjobbigt. När man är inställd att få gå hem 6 och sen stannar till 7, dessutom var det städning på schemat. Jag HATAR att städa ska ni veta. Blir riktigt butter, men visst är det rent å fint är det najs.

Imorgon är det sjukgymnast besök i Falun, håll tummarna.

Mia hade förövrigt opererat blindtarmen. Hon fick sjuktont och åkte in akut till Falun. Galet. Känner ingen annan som opererat blindtarmen. Nuförtiden gör dom det som titthålsoperation så hon hade tre hål i kroppen, varav ett i navel, autsch.


80-talet vart tog du vägen

skrivet 2008-05-04 klockan 22:04:17
image271
Blev inspirerad av Nina att kolla igenom gamla fotoalbum. Haha, älskade 80-tal. Märkte att min storebror hade en hel del läckra t-shirts, som den här ovan. Ritari ässä! Klassiker..översatt till svenska riddar esset, oslagbart. (Knight rider på orginalspråk.) Ni vet David Hasselhoff och kit bilen.

För övrigt är bilden väldigt illustruerande. Pappa som spenderade all fritid på Raseborg sommartid och spelade teater, här i Kungens män eller nåt liknande. Och trädgården som i frånvaro av en trädgårdsintresserad fader var aningen vildvuxen. Plasto moppen står på plats, en förövrigt ypperlig leksak. Plus att alla barn har "rakt" hemmaklippta luggar, haha.
Det här ska bli ett återkommande element i min blogg:)


tid

skrivet 2008-05-02 klockan 15:25:19
jess! Fick tid till sjukgymnasten! de var jätteuppbokade, men iom att min läkare ringt idag till dem och de hade fått in en avbokning, så fick jag tid!! Nu på Måndag 08:30! Gud va glad jag blev! Har ju väntat över 2 veckor på kallalse!


spela lagom

skrivet 2008-05-01 klockan 23:46:47

Vad tycker ni om svenska spels nya reklamfilm?
För att se den gå in på spelalagom.se  ->vårt arbete ->reklamfilm.
Jag tycker den är klockren förutom slutet...nya t-shirts

skrivet 2008-05-01 klockan 21:41:31
image269
image268
image270
me like threadless:)