black beauty

skrivet 2008-09-30 klockan 19:09:23
Oops, skitbilliga jeans på ginatricot. Gotta have. Fick dessa för 99kr styck! Svarta precis vad jag sökt efter. Kan man ha mer flyt? Inga problem med att ha ett spärrat bankkort, man har ju två, så shoppade loss på finska visa kortet ist.


stina twill jeans skinny (ovan) & amanda satin jeans skinny (nedan)



flytt

skrivet 2008-09-30 klockan 14:32:56
jihuuu! Jag flyttar om en månad! Tack Tunabyggen! Nu känns allt lite bättre:)


kalender

skrivet 2008-09-30 klockan 13:04:49
















Jee, har fått min nya ungdomskalender. Den var större, mer sofistikerad och minimalistisk än tidigare år OCH jättevit. Har inte riktigt vänjt mig vid den ännu, men månne int snart. Har iofs inte så mycket att skriva i den ännu, då jag går en kurs just nu. Förstås går jag linjär algebra på distans, men hehe har inte börjat ännu. *biter mig i tungan*.

Mitt knä vill inte samarbeta just nu. *suck*
Ge mig flyyyt!


oktoberfest

skrivet 2008-09-28 klockan 21:40:14
har vi här i september i Borlänge. Tre tappra brudar var vi som började festligheterna hos Kristin. Det blev vin och pizza. Tapprast var Carro som hade tandvärk och åt soppa, stackarn. Sen var det tidig avfärd till city, då Farbror Fläsk skulle börja spela kl.21. Vi fick sällskap av the Kajjan på vägen, mycket trevligt, men hon skulle på inflyttningsfest. Det var inte mycket folk då vi anlände till tältet, så vi tog frontrow och började smutta på våra öl. Kvällen började lite lamt, men slutade med fullt ös vid scenen. Vi var stundtals Farbror Fläsks största fans:) Jag och Kristin fick tom krama basisten. Han var snygg. De var sjukt bra. Allt spelades i tysk tappning. Grymt underhållande.


Snygga basisten Anders, fotad av Kristin

Jag och Kristin blev adopterade av Camilla 50+, någon annan trodde vi var syskon:) Sen trodde Kristin att hon tappat sin plånbok. Hon spärrar kortet och hittar sen den i sin stövel, haha. Imorse trodde jag att jag tappat min plånbok och ringer och spärrar kortet med whiskeyröst. Sen tittar jag i min jacka och hittar plånboken. Snyggt.
Det tog oss 1,5h att gå hem igår, vi var via donken of course, där blev det cheeseburgare, waffels och mcflurry. Där satt vi å myste efter en lyckad kväll med våra nya favoriter Farbror Fläsk.

Tack brudar för en härlig kväll!

Idag har jag jobbat 12-19. Det gick förvånadsvärt bra. Jag jobba 3h extra och fick två muggar och en coca-cola light plus green tea burk som tack, men det var inte så gott.


fredagsstrul

skrivet 2008-09-26 klockan 17:31:20
jaha, strul med flyttandet nu då. Åååh, hoppas det löser sig. Grät en tår så vi får se.
Sen skulle jag jobba 17-21, men Johan hade missat en mctime bokning, så jag fick komma tillbaka senare om jag ville. Okay, så det blev 23-05 ist. Gäsp! Men bra träning inför morgondagens utflykt på Oktoberfest på stan. Farbror Fläsk spelar. JAH! Dom är ju kungar!
Har nu en officiell namnskylt på donken nu! Wohaa. Har jobbat där ett år, så det var väl på tiden:) Inge prao-namnskylt längre med andra ord.


så less

skrivet 2008-09-26 klockan 17:25:48
åh, så mycket glassplitter på alla jävla cykelvägar här i borlänge. I would know, cyklar massor på alla möjliga vägar. De vill att folk ska cykla mer, men ja inte så kul med punka eller? Finns vissa högriskområden bl.a utanför Tjärna Ängar speciellt vid busskuren vid Hemköp och så hela HELA cykelvägen längs med Kunskapsgatan i Framtidsdalen. Den sistnämnda är min favvoväg dessutom, så blir lika less varje gång de har smashat sönder lamporna där. Det är någo fina speciallampor med STOR glasruta under en stor rund kupa. Så ni kan gissa att det blir rätt mycke glassplitter och detta året runt!


god morgon

skrivet 2008-09-26 klockan 08:46:11
Mmm, mysigt med spikslag 8:00 *pang* *pang* *pang*. Inte nog med det, sen tar Beatles över i HÖG volym hos grannen. God morgon på dig me!


kundvagnshelvetet

skrivet 2008-09-25 klockan 22:46:23
Alltså blir tokig på alla kundvagnar som står och skräpar här i Borlänge. Hur tänker folk? Vem ska föra tillbaka din kundvagn som du tagit med dig från butiken? VEM?


dreamworld

skrivet 2008-09-24 klockan 21:31:52
Har förresten haft mycket skumma drömmar på min madrass i vänstra hörnet av sovrummet. Finns det någon koppling med att jag sålt stora sängen eller finns det måntro några mystiska energifält på den sidan av rummet?


selektivt minne

skrivet 2008-09-24 klockan 21:27:11
oj. Hade ju lektion idag. Hur kunde jag glömma 2h av mina hela 4h lektioner i veckan. Jag jobbade gladeligen på tills Sofia i min klass undrade om  jag skulle till skolan idag. Heh. Kul att jobba frukost på le donk. Massa snygga donare (=typ byggarbetare) kom ju förbi. Det funkar:)
Åh, på fredag är det en inlämningsuppgift i linjär algebra. Allt i mig, hela min kropp och hjärna är anti linjär algebra. Vet inte hur jag ska tvinga mig att få det gjort. Har försökt tricket med godis, men käkar upp d iaf även om jag inte pluggat särskilt mycket. Nån med några tips?
Haha, Sverker i Plus rules. E d så? Eee d så? haha.


á le donk

skrivet 2008-09-23 klockan 19:55:33
jobbade 10-18 idag. det gick bra. var riktigt kul stundtals. folk tycker jag är underhållande. folk härmar mig. jag är donkens egen mumin. haha. aja, så länge alla tycker om en så:) Imorgon ska jag köra 06-14..shit hur ska jag vakna.


haha, kul reklam


inte igen

skrivet 2008-09-23 klockan 19:50:25
en ny skolskjutning i finland. en ny tragedi. 10 ihjälskjutna samt gärningsmannens självmord. Man blir så ledsen.


nytt läge

skrivet 2008-09-22 klockan 21:03:30
Nu har jag fått en ny lägenhet. En etta på 21 kvadrat på bullermyren. Söt, men liten. Billig och bra. Ska kanske köpa ett hyllsystem som förra hyresgästen hade fixat, för det var så smart och snyggt. Beror lite på vad det kostar. Sen vet jag inte riktigt när jag flyttar. Beror också på förra ägaren.
Nu har jag sålt min (mammas gamla) dubbelsäng. Den ska gå till några Rumäner:) Det gick snabbt. Nån timme eller två. Gött. Kanske den var för billig? Svårt att veta.


handboll baby

skrivet 2008-09-21 klockan 23:02:07
idag har det varit handboll hela dagen. Först en tur till Hedemora för att se dem spela mot Täby i div 2. Inget av lagen imponerade och Hedemora var svagt. Täby körde med bulldozerstil, men dom var inte speciellt vältränade. Så dom båda kan vi helt klart vinna. Sen åkte jag och Aja vidare till Avesta för att se AvestaBrovallen spela mot Spårvägen i elitserien. Vi hamna mitt i Spårvägens hejarklack:) Jämn första halvlek, men i andra hade inte Avesta något att sätta emot. Spårvägen hade en rysligt bra första sexa och en mist lika bra bänk att ta till. Alla i laget gjorde mål, det är fan bra.
Sen var det dags för Avesta mot Mittdala i div 2. SÄSONGSPREMIÄR! Åh, det var jämt och spännande. Jag och Lotta på bänken höll på att gå sönder. Man vill ju vara på plan. Det behövs mera jävlaranamma och kämpaglädje. Det blev en rafflande avslutning med jämt in i det sista men Mittdala tar hem det med 20-21. Puh! Gött med vinst i premiären, då våran målsättning är att gå upp i ettan.
TACK Aja för att du tog med mig på all denna handboll idag!


VR

skrivet 2008-09-21 klockan 00:23:53
Haha, jag måste erkänna, jag köpte Veckorevyn. Man är en sucker för rosa så. Anywho, väldigt underhållande. Nu har jag lärt mig hur man kan göra en sk frans-väska helt själv, humoristiska hunkar, och har fått koll på de olika lagliga självförsvarsprodukterna.
Roligast var ändå "Därför läser vi VR". Så mycke bullshit, Haha, jag döör.


ritar åt frida

skrivet 2008-09-20 klockan 23:14:13


lewis hamilton är het

skrivet 2008-09-20 klockan 21:32:01
Denna unge man ser inte helt fel ut. Han var med i TopGear på tv idag å jag blev litet förtjust:)















Coldplay

skrivet 2008-09-20 klockan 21:03:30


Coldplay konserten i onsdags var helt fantastisk. Globen var fullpackad med folk. Förbandet var inget att hurra för och jag hade ont i benen. Dessutom trängdes folk och skulle kila. "Jag har ju varit på toa" whatever. Man kan inte gå bort och komma tillbaka och tro att man ska få en plats längst fram. Grejen är den att vi var i andra sektionen på parketten då de plötsligt släpper igenom en massa folk. Nina tar min hand och drar mig med i rusningen. Det slutar med att vi har asbra platser jättelångt fram nära den vänstra flygeln av scenen. Efter en låååång väntan började änligen konserten. OCH jag ser Chris Martin sååå jävla bra. Vi är sååå nära. Fattar inte. Helt galet. Allt det där med irritation och onda ben var som bortblåst. Så bra ljud och Chris Martin var assnygg! Basisten är inte så tokig han heller. Favvo var förstås Viva la Vida, men The Hardest Part var den som fastnade:) Så ljuvligt. Åh, asbra konsert!!! Det som störde var att folk inte kunde sluta fota och hålla upp sina mobilkameror. Sen var konfettiregnet med fjärilar helt underbart. Så najs när de satsat på hela upplevelsen, inte bara musiken utan också den visuella delen.

Låtlistan:
Life In Technicolor
Violet Hill
Clocks
In My Place
Speed Of Sound
Cemeteries Of London
Chinese Sleep Chant
42
Fix You
Strawberry Swing
God Put A Smile Upon Your Face
Talk
The Hardest Part
Postcards From Far Away
Viva La Vida
Lost!
The Scientist
Death Will Never Conquer
Politik
Lovers In Japan
Death And All His Friends
   –-
Extranummer:
Yellow



>
två crappiga videos från konserten. MEN se hur nära vi är!


sthlm +ny kamera

skrivet 2008-09-20 klockan 20:44:40
tjoo, nu får det bli flera olika inlägg om allt som hänt. Låt oss ta det i kronologisk ordning. VikingLine med Nina från H:fors. Vi deltog i en frågesport som vi var långt ifrån att vinna, sen vann vi inte ens ett tröstpris. Då gick vi på buffé. Ååååh, så gott. jag dööör:) Massa fisk, räkor å annat gott! Mätta å belåtna blev det filmen Sex and the city i hytten. Nina somna innan filmen var slut. Lite tröttis. Sen sov vi som stockar tills båten kom i land.
Väl i Stockholm begav vi oss till Matilda på Söder. Där fick vi frukost, tack. Litet shopping i sthlm och en vinare från systemet och vi var redo för dagens höjdpunkt. COLDPLAY i Globen. (mer om det i ett annat inlägg)
När jag kom hem hade jag fått min nya kamera. En panasonic lumix dmc-tz5. Men ingen faktura på den, så jag har inte börjat använda den ännu, då jag inte betalt den. Har vunnit den på mr.svensson.se. En auktionssite på nätet. 28,40kr blev den, å jag satsade 500kr, så fick den för ett otroligt bra pris. Sist och slutligen med allt satsas på mr.svensson så fick jag kameran för 1500kr och då är den värd över 3000kr. Så jag är nöjd. Men mr.svensson är otroligt beroendeframkallande så tänker inte satsa mer där.


näkemiin

skrivet 2008-09-16 klockan 13:34:51
Tack å hej finland. D va kiva att vara här å lite kivorgare att åka tillbaka:) Ikväll åker vi kvällsbåt från Helsingfors med Nina å imorgon ser vi Coldplay på Globen. Fett najs!
Har träffat familjen +Rockie, Sebbe, Nina, Krista och var på visit till Shell. Dessutom ett varv å stänga stugan med mamma och plockat 50kg äppel från mammas gård. Och inte att glömma lördagsbesök på affes. Hehe, träffa Tiina, Laura och Patrik Strömsholm av alla människor. Idag träffa jag Hentto på Köpmansgatan. hon skulle till marocko och spanien i 2mån. Cykla och surfa. Inspirerande!

en illustration åt Frida


såld

skrivet 2008-09-10 klockan 09:51:23
ja-a pojkarna på teknikmagasinet skulle kunna sälja vadsomhelst åt mig tror jag:) Igår var vi där med Kristin och butikschefen Magnus var där, han som hjälpte mig förra gången med SIM-kortet. Jag ville ha såndärn rengöringsduk till min macbook skärm och han kommer med ett mega set, haha som vi tyckte verka lite överdivet, då Kristin har lixom bara en duk.
Sen frågar han hur det gick med mobilen... SHIT han kom ihåg mig. Jag kände hur jag rodna ihjäl mig, haha. Jag tacka och sa att det gick hur bra som helst och så köpte jag mega setet med rengöringssprey, putsvippa och microduk. SÅ SÅLD!


Suomi

skrivet 2008-09-08 klockan 22:19:02
Hej Finland! Kommer hemHem på fredag! Åker gratis över med dagsbåten, så är i Karis cirkus 22-tiden. Mamma var nöjd iaf. Vi ska stänga stugan på söndag. Trökigt att man inte får studierabatt på VR längre, då jag studerar utomlands. Så om nån är påväg hem från Åbo fredag kväll, ta mig med!
Sen åker jag tillbaka till Svea på tisdag kväll med Nina och Carina. Party, party! Vi ska med Nina på Coldplay i Globen på onsdag. Ser sjuktmycket framemot detta.

Idag var jag "som en kossa som släppts ut på ängen efter en lång vinter" på träningen. Det var så himla roligt. Vi hade rugby först och jag tar bollen springer igenom alla och sätter den i mattan, haha. Det måste ha varit en syn! Grymt kul. Får se vad mitt knä tycker om mig imorgon.


handbollshelg

skrivet 2008-09-07 klockan 23:47:49
I fredags började Koppardalscupen i Avesta. En match då och sen två på lördag och en idag. Tyvärr så blev det idel förluster även om vi kämpade bra i de två första matcherna. Den tredje var helt värdelös och idag så fick vi inte in bollen. Jag har hejat på från bänken och försökt göra en insats, MEN skulle SÅ gärna varit på plan och kämpat! Skitjobbigt att sitta å se på. Lotta skadade knäet i fredags oxå, så d va illa. Annars så visade Linnéa att hon är bäst i laget och båda våra målvakter var asbra. Idag var Louise omänskligt bra. Tråkigt att vi inte lyckades utnyttja det! Jag försov mig imorse till samlingen, så jag tänkte att jag hoppar över matchen idag, men ångra mig och tog tåget till Avesta:) Gotta LOVE handball!

Annars då, jo var och tittade på en etta i Bullermyren. Den var söt. Men kokskåpet hade ingen spis eller ugn!? what..men annars var den toppenbra. Ska se på en etta till bara killen som bor där skulle svara i telefon. Så det blir förhoppningsvis flytt vid månadsskiftet. Blir riktigt nervös när jag tänker på d. Vet inte varför. Men kanske för att jag bott så länge här på Rymden. Ska både bli roligt och jobbigt att flytta.

Så va d måndag om en kvart..en ny vecka börjar. Tiiiiiden flyger iväg.

Helena, Linnéa och Hanna försvarar mot AvestaBrovallen.



ge mig ett helt knä

skrivet 2008-09-04 klockan 17:30:43
Hej, hälsningar från Falun. Hängde lite där idag. Var till sjukgymnasten, som inte var Anders den här gången, utan en annan kille. Han tyckte inte jag skulle spela någon handboll överhuvudtaget:( men tidigast efter jul så kan jag eventuellt spela på egen risk. Beror helt på hur stabilt jag kan få knäet tills dess. Blää, vill spela NU!!!

Ikväll/natt ska jag jobba på donken. 22-04 wihoo. Bäst att ta en powernap.


minä

skrivet 2008-09-02 klockan 18:53:05















jeans

skrivet 2008-09-02 klockan 18:46:36
Kände att jeansgarderoben behövde uppdateras. Hade tänkt mig ett par svarta, men det blev två blå istället. I en storlek jag inte kommit in i sedan högstadiet.

som ni märker är jag i stort behov av en nya kamera, dessa bilder är tagna med macbooken, haha. Hmm, vet inte vilken jag ska köpa!? Beslutsångest.


old school

skrivet 2008-09-02 klockan 14:25:18

Åååh,
det kommer en måste se film på fredag kl.21 på kanal fem.
OLD SCHOOL!
Den är så jäkla bra.
Det är den film jag sett flest ggr i mitt liv.
Levererar alltid!
Se den!











10 000

skrivet 2008-09-01 klockan 17:06:27

stipendium rassla in på kontot idag, TACK!