I can see tha light!

skrivet 2009-06-29 klockan 14:22:14
JAH! Städningen godkänd och nycklar inlämnade!!! Wohoo!
Nu ska jag bara möblera in allting i bilen som ännu står utanför och vänta in Patrick som ska hämta skåpen och garderoben. Sweet!

Kärringen som skulle hämta sängen har inte hört av sig! Skickade nyss ett nyttt mejl. Vilken jävla skitstil. Ush vad arg jag är.


I can almost see the light

skrivet 2009-06-28 klockan 15:38:59
Ohhh, börjar så småningom se ljuset i tunneln, men ännu är det massa städning kvar.

Och hon som skulle köpa sängen har inte hört av sig! Va faaaaan!

TV:n dumpade jag på locus till Fritz. Han blev glad.

Får inte med mig alla lådor hem, så dumpar av några hos Hansson och några hos Kajjan. Fint att ha förstående vänner med lite extra utrymme. Men det betyder också att jag måste hämta prylarna senare. Blä. Men kanske jag får me någon och gör en liten roadtrip i höst. Om jag har tur kommer Miko på besök och då skulle det ju passa bra.

Är jävligt stolt över mig själv som fick ner garderoben och skåpen på egen hand. Hansson och Manne kom och hjälpte mig bära ut garderoben på gården. Den va inte lite tung och klumpig. Tack snälla ni! Sen drog de till beachen. Avis!!

Okay, nu och fortsätta med eländet, så jag kan se på fotboll med gott samvete ikväll.


Sommarstugan

skrivet 2009-06-26 klockan 14:10:37

Åååh, vad jag längtar till juli och hänga här! Ska ju fixa det så snyggt.


Gälet.

skrivet 2009-06-26 klockan 14:07:25
Shit, Peace&Love är galet stort. Hela Borlänge svämmar över av festivalfolk. Igår var jag och tjuvlyssnade på Keane och hade Johan som sällskap. Det var trevligt. Sen gick vi på donken, såklart!

Det är SÅ soligt och VARMT, och jag måste packa ner mitt liv. Varifrån kommer alla grejer. Vet inte om allt ryms i bilen.
Hon som skulle köpa sängen har inte hört av sig. Stress!
Uppdatering: nu mejlade hon angående sängen. Puh.
TV:n går annars till Locus, känner mig lite skyldig för att den stora tv:n i common room stals.

Sen fick jag böter för att jag parkerat bilen på gräsmattan brevid parkeringsplatserna eftersom allt var fullt. FAN!

Annars går det bra:)


la chat noir

skrivet 2009-06-23 klockan 23:20:16

Tack för namnförslagen. Det är dock en tjej, så de flesta av namnen var lite maskulina. Jag har föreslagit Nikita. Sen kunde hon kallas Nikki, men mamma nappa inte rikitgt. Hmm.. Vi har till den 15de att komma på något fint namn. Nero skulle vara fint. Det är svart på italienska, men det är också ett killnamn. Äsh.


My dear vikingline

skrivet 2009-06-23 klockan 23:16:23
Nu väntar vikingline på mig. Start 6:30. Kommer spendera hela morgondagen på dagsbåten till Stockholm. Ska pressa lite på däck tänkte jag. Förra gången jag åkte över hade jag lite tråkigt så tog lite bilder. Se nedan.

Den här gången har jag bilen med mig. Den kommer vara fullproppad på vägen hem den 30/6. Åker dagsbåt då också eftersom det är 3 gånger så dyrt att åka nattbåt och jag har inga extra stålar.

Håll tummarna att flytten går bra och att min städning blir godkänd. Kommer vara peace & love festival i Borlänge när jag är där, så stan är packad me festivalfolk. Festligt värre. Har inte biljett dock. Kanske man hör nåt iaf. Keane spelar på torsdag. Är nog lite sugen på att se dem. Men kanske en annan gång.

Nice!

skrivet 2009-06-23 klockan 23:07:56
Nu är det sommar. Nice! Ninas skären är också nice! Där var vi i söndags :D
svart katt

skrivet 2009-06-22 klockan 19:10:13


Vi var och valde katt åt mamma idag. Blev denna lilla svarta skönhet. Namnförslag?


Finland&midsommaren

skrivet 2009-06-22 klockan 14:23:54
Nu har jag varit en stund i Finland. Mamma blir bättre och bättre och idag ska vi fara och se på en kattunge åt henne.

På onsdag ska jag åka till Sverige för att flytta. Gör det till en femdagarsflytt eftersom det är rätt mycket att montera ner och fixa. Så är åter i Finland på tisdag och på torsdan 2 juni åker vi till Amsterdam med Frida och Malloh.

Igår var vi på Ninas lande. Superfint. Benko har byggt värsta stugan. Mer hus än stuga. Vädret har varit härligt. Nu känns det som sommar!

Tack Axel&Otto för att jag fick komma till Risön för en 2-dagars midsommarfest. Vi hade vädret på vår sida och det hela var väldigt lyckat. Carina, Lina, Nina & Dan var i mitt Posse. Fick uppleva björkris i bastun och årets första dopp samt Johans helt fantastiska "food is funny" show. Skönt och slappt var det, men lite kallt på natten. Brr. Fint med a big bonfire!

Här följer lite bilder. Mer kommer senare.
Fotad på fest

skrivet 2009-06-16 klockan 23:08:51

Den här bilden damp ner i inboxen idag. Tack Kathi;)


H O M E

skrivet 2009-06-16 klockan 22:55:13
Hemma hos mamma nu!

Åt reissumies med ost. Gott!

Båtresan var LÅNG. Såg Star trek på båtens bio. Den var så dålig.

Snart midsommar!


Borlänge beach-handboll

skrivet 2009-06-16 klockan 22:53:19Regn, lera, handboll, glada miner, mindre glada miner.

I helgen var det Borlänge beachhandbboll. Två sandplaner mitt i ingenstans, haha. Jag fick vara i Hanssons lag Hälls Ängels. (De kommer från Hälsingland.) Jag skadade mig efter match 4 eller 5. Och mitt lag blev sen andra i turneringen. Jag var tvungen att ge upp som hejarklack efter kvartsfinalen på söndag, då jag inte mådde så bra efter lördages bravader. Men kul hade vi!


Inte idag, imorgon istället.

skrivet 2009-06-15 klockan 14:30:30
Hej! Är fortfarande i Sverige. Skadade knäet i helgens beach-handboll, så kan inte gå normalt, så ville inte åka idag utan väntar ut värsta svullnaden. Så kanske det blir lite sol på däck imorgon också.


Finemang.

skrivet 2009-06-12 klockan 23:11:14
Jess! Vilket flyt. Sängen såld också!
Lycka.


SÅLD!

skrivet 2009-06-12 klockan 20:58:24

Jihuu! Har lyckas sälja hyllan och skrivbordet på mindre än en timme. Kanske priset på 800kr var för lågt. Men huvudsaken är att jag fått det sålt. Jej! Happy friday!


Fredags grejs

skrivet 2009-06-12 klockan 20:18:29
Okej, får fn inte den här hemtentan gjord. Blääää!

Idag skypa vi med Miko. Det var skitkonstigt och jag kunde inte sluta fnissa/skratta de första 5 minuterna. Men det var nice att kunna se den andra personen. Fattar inte varför jag och Sebbe inte skypade nåt.

Kajjan hämtade metallhyllan i morse, jess.
Och nu ligger expedit hyllan och sängen på blocket. Hoppas, hoppas någon vill ha den.

Sen måste jag ha reda på vem som flyttar in efter mig så jag kan fråga om de vill ha garderob/skåp systemet. Kom igen Mats, ring mig. Får påminna honom på måndag och sen ringa från Finland.

I helgen är det beachhandboll. Ska vara med i Hanssons lag. Vi ska festa på lördag! Kommer bli skitkul! Men vet inte hur jag ska klara av söndagen. Tråkigt att vädret ska vara skit.

Så på måndag åker jag med dagsbåten till Finland. Det är tågstrejk där då, så får hoppas man ryms med på bussen. Har aldrig åkt buss från Åbo hem.

Sen återkommer jag till Borlänge med bil och flyttar vecka 26. Datum inte bestämt ännu. Jag tänkte för övrigt vara ledig i sommar. Har inte haft ledigt sommarlov sen jag var 14 år.

Sen ska jag göra omtenta i linjär algebra 14 augusti. X-jobbs presentation och opposition 8-9 september och sen är jag klappad och klar!


Maratonfika

skrivet 2009-06-11 klockan 18:49:12
Wienerblick

Hej! Idag hade jag maratonfika med Kajjan. Vi prata om allt mellan himmel och jord i över 3 timmar:) Men vi kommer inte ses på ett tag och jag hade massor att berätta om Wien. Känns lite ledsamt. Men vi bestämde lite att hon kommer i augusti på kräftskiva till Finland:)

Annars då, tandläkarbesöket gick bra. Inget att borra, men mycket hål på gång, så flour, flour och mer flour +munskölj och tandtråd. Jag veeeeet;) men man ska göra det också. 180kr blev det bara, så blev inte ruinerad. Skönt.

Är det någon annan än jag som har 6,5% ränta på sitt studielån. Det är ju på tok för högt. Har ju redan betalat över 1000 euro i ränta. Fy fn! Ska fixa eländet i sommar. Ta ett nytt lån med vettig ränta och betala bort skiten. Fy att utnyttja studerande på det sättet. Vi borde ju få superlåg ränta, så man har någon chans att betala tillbaka skiten.

Fick några kronor tillbaka på skatten iaf. Tack!

Nu ska jag göra hemtenta. Måste få den klar jue.


Köp bort

skrivet 2009-06-11 klockan 12:16:08
Aluminiumhylla + säng


Köp bort

skrivet 2009-06-11 klockan 11:49:18
Expedit bokhylla + skrivbord


Borlänge

skrivet 2009-06-10 klockan 14:48:01

Ville inte lämna de chokladbruna ögonen. Saknar.

Nu är jag i Borlänge igen. Igår natt klev jag innanför dörren till min lägenhet och det kändes superkonstigt. Kändes tomt. Hansson var supersnäll och skjutsade mig. Även om jag inte fattade vad hon sa i telefon när vi pratade. Haha. Hon börja dra allt på engelska.

Och nu får jag lära mig använda å igen:)

Sitter på skolan. Här bygger de om för fullt och det trådlösa nätverket är inte superbra. Jobbigt läge för jag har inte internet i lägenheten längre och Kristin har mitt mobila bredband. Tänkte jag skulle göra klart hemtentan i trycksaksproduktion. Kunde ju vara på tiden. Nån som vill skicka de rätta svaren till mig så jag kan ta sommarlov;)

Imorgon har jag tandläkare. Håll tummarna.

Ring mig ni som vill prata. Varning jag har stark finlanssvensk dialekt just nu, inget anpassningssvenska här inte:)


Resan hem

skrivet 2009-06-09 klockan 21:32:50
Hej!
Sitter på centralstration i Stockholm. Äter gott&blandat och algrens bilar:)
11:30 lämnade jag Philles lägenhet och kommer vara hemma i Borlänge efter 00:30. Puh!
Tur så kommer Hansson och skjutsar mig. Jag kommer vara helt död.

Gränsen för packning låg på 10kg. Ni vet ryanair. 15 euro avgift för varje överloppskilo. Gulp! Gissa om jag inte hade 15-16kg, haha.Packa om, packa om. Klä sig lager på lager, svettas ihjäl. Slänga gammal t-shirt och tjocka strumpbyxor som vägde för mycke. Tur så fanns det remmar för skateboarden på min ryggsäck, så jag kunde spänna upp x-antal kilo där.
Alltså jag var ett vrak,men jag gjorde det!! RES LÄTT mina vänner!! Puh, får tungt att andas när jag tänker på det. Och att det måste vara den finaste, varmaste, soligaste dagen på 1 vecka när jag ska resa. Men jag klarade det. STOLT!

Fick nyss reda på att jag fått andra pris i Tölögymnasiums logotävling. JEE! 300 euro i prispengar.TACK! Supernice. Va glad jag blir. Ringde genast mamma och berätta för hon tipsar mig alltid om dylika saker.

Snart Borlänge!


I'M COMING HOME!

skrivet 2009-06-09 klockan 07:41:23
Sista dagen Wien idag. NU PACKA PACKA PACKA!!!

RESESCHEMA
Buss 13:00
Flyg avganga Bratislava 16:35
Flyg ankomst Sthlm Skavsta 18:40
Tag Borlänge


shopping

skrivet 2009-06-08 klockan 08:32:50

MUMOK etc.

skrivet 2009-06-07 klockan 23:53:16
damtoaletten pa MUMOK

Idag har jag varit pa museér. Leopold och MUMOK. Leopold var bra. Mycket Egon Schiele och annat som jag gillar. MUMOK var inte sa bra. Mycket spaceat.

Sen kom Miko till stan. Jag provade wraps pa donken och sen satt vi ett par timmar pa starbucks och prata om livet. Sista dagarna här nu. Imorgon och tisdag. Iiih. Imorgon fyller Miko. Jag ska fixa överraskningslunch pa wiener-blick. Picnic alltsa med utsikt över hela Wien. Hoppas vädret är med mig. Hoppas han blir glad över presenten bara;) men det tror jag;)

Mamma är rätt nöjd att jag kommer hem. Ska ta hand om hushallet och annat. Samt lufta morsan lite nu när hon är lite handikappad. Det känns bra.

Innan dess dock nagra dagar Svea. Lite beach-handboll med Hansson. Kan ju inte bli bättre! Hoppas pa nice väder!

Mycket nice ocksa att Calle Haglund blev invald till EU-parlamentet. Puh, jag som kände mig sa skit som inte röstat. Viktigt för oss finlandssvenskar med en representant jue. Grattis Calle! Bra jobbat SFP!


Tomtar

skrivet 2009-06-07 klockan 23:46:53


hangover

skrivet 2009-06-06 klockan 13:02:25
Phille sag inte alls risig ut när jag nyss kom hem. Huvudet under kudden och klagande. Gav honom huvudvärkstablett och nu verkar han bli normal. Tablett och dusch gör susen. + 1 liter kaffe. Nu hostar Phille lite oroväckande. Tror han börjar bli lite gammal för santdär festande.

Igar var det shopping hela dagen. Nice! Köpte pink strumpbyxor till min lilla franska coctailklänning och en pink slips till Miko, sa vi matchade. :D Han fick en svart skjorta ocksa. Det är sa mycket roligare att köpa grejer at andra än sig själv. Han har ju dessutom fördelsedag pa mandag, sa blev ett par boxers, t-shirt och skissblock+akvarellpennor. Ska visa mina fynd lite senare. När det typ regnar, för ska nu i duschen och sen pa stan igen. Wii. Sista helgen i Wien jue.

Igar var vi pa hemmafest hos Kathi. Supernice lägenhet, supercentralt. Jag vill ocksa ha en san. GIVE ME! Det var trevligt, men vi gick alltför tidigt och kom till FHM-partyt alltför tidigt. Vi skulle ju inte alls ha behövt ga sa tidigt da vi var pa VIP-listan. Miko känner en av arrangörerna. (Inte tidningen FHM)
Sa där var det ingen go, sen blev vi sa dasiga att vi som trakiga par gick hem. Temat var sexy business:)
Där hade man klätt up sig och sminkat sig nästan förgäves. Damn! Sa det var en okej kväll, men vi kunde ha gjort den sa mycket bättre.

Ikväll är det fotboll. Österrike-Serbien och Sverige-Danmark. Funderar om man skulle se matcherna pa 1516. Kan hända att de visar bada. Kunde vara sweet att sitta där.

Imorgon ska jag göra 3 av konstmuseérna. Kan inte aka fran Wien och inte varit i minst Leopold. Där finns nagra av mina favvo verk av andy warhol och egon schiele.


Springa av sig mättheten

skrivet 2009-06-04 klockan 21:04:17
Lite löpning gör underverk. Mar SA mycket bättre. Saldo den här gangen; 8+ vildsvin inkl bebisar. Samt 3 hjortar.

Vinkade till och med hejda till portvakten till parken/skogen där jag springer da jag kände mig sa hurtig. Han hojta nagot tillbaka, men jag hörde inte da Linkin Park/Jay-Z spelades sa högt i lurarna.


Grav

skrivet 2009-06-04 klockan 19:48:37
Inte bara 1 bild pa de döda, utan 3.

update: börja undra om det är osmakligt att först fota och sen publicera bilder pa gravar? Men den här var sa speciell, ville ju visa den för er. Hmm...


Proppmätt

skrivet 2009-06-04 klockan 19:35:14
Urk, vi at all-u-can-eat buffét idag. Shit vad jag ännu är full. Sku borda ut pa lenkki, men sku int orka, men ska nog fara snart:)

Köpte vattenkokare at Phille. Haha, tack för att du haft mig här i över 2 manader, här är en vattenkokare! Det blir bra det.

Imorgon blir det shopping, sen fest! Ska köpa nago trevliga strumpbyxor till min partyklänning och sen matcha den färgen med en slips at miko. Vi är skriva pa listan till ett party sa ska bli kul att klä upp sig! Förfest hos Kathi som fyllde ar igar. Sa blir en lang kväll. Men ska bli najs. Sista festen innan hemfärd om det inte blir utgang pa lördag ocksa, men tror det bara blir fotboll och öl:D

Sen är det inte manga dagar kvar.

Ska fixa ett fint kort till miko ocksa, han fyller pa mandag. Har printat ut lite bilder pa oss, sa nagot med dem, har inte riktigt det klart för mig ännu. Idag är det 2 man sen vi träffades. Gälet hur tiden gar.


Fin

skrivet 2009-06-03 klockan 20:24:02
Han är sa fin, min Miko.


no beach, yes park

skrivet 2009-06-03 klockan 12:58:08

Idag hade vi planerat att aka till stranden och sola&bada, men det blaser massor, sa det skulle inte bli sa najs. Istället ska jag iväg pa korta löprundan och sen tar vi picnic i Pratern istället. Vi är ju da Miko&jag förstas:D

Ikväll är jag bjuden till Flo pa öl&pasta med special guest Patrick. Haha, fick skönaste inbjudan pa mejlen. Flo vill dock att jag ska fixa photoshop pa hans mac, därför är jag bjuden, men jag kan nog ta ölen, pastan & sällskapet pa köpet;)

Bra jobbat alla hemma i Sverige som redovisat och opponerat x-jobb. Jag är mäkta imponerad! Önskar jag vore lika duktig! Fixar det i höst ist;)


It's a NO

skrivet 2009-06-02 klockan 21:38:28
Det kom ett mejl: Efter att vi fått många goda ansökningar till den lediganslagna tjänsten hos oss på peppar&papper har vi nu gjort vårt val. Tyvärr föll inte valet på dig den här gången, men vi tackar för ansökan och samtidigt önskar vi dig en trevlig sommar!

Nagon som har nagot annat trevligt jobb pa lut?


Yesterday

skrivet 2009-06-02 klockan 13:25:36
Med risk för att bli tjatig. Mycket miko hit och dit, men ni vet ju hur det är. Och vi maste ju ta vara pa tiden nu när jag aker om EXAKT en vecka. Sen vet jag inte när vi ses igen. Mycket hänger nog pa mig om jag är beredd att aka ner för att jobba en tid (om jag kan fa jobb här) eftersom han har skola kvar, även om han nog kan tänka sig komma upp till Finland/Sverige.

Jag har ju sökt AD pa Peppar/Papper, men de har nu inte hört av sig nagot mera, sa antar att jag är ute ur rullarna.

Iaf, sa igar var det helgdag här i österrike. De firar pingsten lite mer än uppe i norr. Dom e ju katoliker här. Det är minst en helgdag varannan vecka, rätt skönt om man jobbar. 

Miko hade match och som duktig flickvän var jag och se pa när de förlorade 7-2. Eftersom jag har semester sa drack jag en öl i andra halvlek. Fatta hur god den var:) Maste ju ocksa belöna mig för att jag joggade 9km innan jag akte till matchen. Kan dock lova att mina ben var lite gnissliga pa den kalla kvällskvisten.

Lite kul att ha varit runt pa en massa sportplaner här i wien i och med mikos alla matcher, men lite trakigt ocksa da de bara förlorar och inte spelar som ett lag. Da blir jag lite sur. Kvaliteten pa fotbollen kan man ju heller inte hurra för. Men jag vill ju att min pojkvän kommer och ser pa mina handbollsmatcher även om de kanske inte är sa underhallande heller sa man far ta det bara:)

Nu ska vi träffas vid 14:30 pa stan, sa jag maste hoppa i duschen. Har degat runt i pyjamas hela förmiddagen, skönt :D

Inte min bästa vinkel, men jag var riktigt snygg igar. Vet inte vad som hänt;)


Man hinner smajla upp sig pa 10s

skrivet 2009-06-01 klockan 11:53:40
Jag&Miko pa starbucks.


Perfect sunday

skrivet 2009-06-01 klockan 11:47:12
Igar var en helt härlig dag. Först slappa vi i sängen till 12, sen fixa miko frukost; ägg, oliver, tomat och bröd. sen gick vi pa stan i flera timmar och prata, sen at vi godaste kebaben pa lamm, sen kaffe i nästan tva timmar pa starbucks och glass pa mcdonals och hem för att se pa film, somnade till Hulken. Det var bara en helt perfekt dag.
Ni far ursäkta mitt har, hade glömt borsten hemma:) +ingen mejk.


Krottenbachstraße

skrivet 2009-06-01 klockan 11:30:14
Nan hade hängt upp en massa kläder pa tork pa stationen Krottenbachstraße
Phille och jag tyckte det var lite lustigt;)