Fredag kväll.

skrivet 2011-09-30 klockan 17:38:05

Nu till Serendi med Jules. Först plocka upp BK-46 spelskjorta och halsduk från syster, så jag är redo för sista seriematchen i Tammerfors imorgon. Bussen går redan 9.00, gäsp! Måste ta ut pengar också och lotta. Man skulle ju kunna vinna 10 miljoner.

So long.Mammas lilla.

skrivet 2011-09-30 klockan 13:33:58

Såhär snäll är mammas lilla beibi. Tur så har jag ett hardcover på min macbook.Dagens katt.

skrivet 2011-09-30 klockan 13:09:14Nytt.

skrivet 2011-09-30 klockan 12:52:22
Nytt örhänge till min traguspiercing. Har tidigare haft en ring, men tappade kula då jag måste ta ur den när jag var på magnetröntgen. Köpte också en med delfinmotiv.

Tänkte ta hål i öronsnibbarna när jag blir 30. Har aldrig haft det. Spännande.

På tal om magnetröntgen, så har jag ännu inte fått någon tid till knäoperationen. Skulle vara skönt att veta när det blir av. Det har ju egentligen inte så stor betydelse, men iaf måste jag ju ladda inför att gå med kryckor minst i en månad framåt.

Hoppas jag inte blir alltför deprimerad.


Kratta.

skrivet 2011-09-27 klockan 21:49:00
Det är väl ingen idé att kratta nu förrän alla löv ramlat av träden eller?


Ensam mamma söker.

skrivet 2011-09-27 klockan 17:48:27
Idag har jag förövrigt haft "ensam mamma söker" maraton. Fyra avsnitt på raken. Hehe, är en sån sucker för dylika program. Finns på TV3Play.

Det enda jag konstant tänkte på var att jag haft en sån himla tur som hittat Sami. Han är guld värd. En ny hobby som han börjat med är att han kommer till Matsgatan efter lunch och ger mig en puss eller två. Huuur gulligt är inte det;)
Ps. skvallra inte till hans chef nu. Ds.


Skolmaten.

skrivet 2011-09-27 klockan 15:34:32
Intressant debatt om centralkök i Raseborg. Finns här och här.

Jag är ju en av de matgladare barnen och började min karriär i dagis med att ta flera portioner. Det var inte många maträtter jag inte åt, men visst fanns de också. Nummer ett spenatsoppa! Fy fn. Ungarna spydde i dagis när de tvingades äta det. Nummer två leversås. Och nummer tre, någon såndärn vit fisk. Säkert har jag förträngt något här, men i huvudsak så åt jag allt.

Tyckte maten i Karisskolorna var helt okej. Sämre var det i Helsingfors där jag gick gymnasiet, men det var ofta den enda riktiga maten jag åt, eftersom jag inte hade pengar då jag bodde där.

Problemet är väl att ungarna är så bortskämda nuförtiden. Eller så har maten verkligen blivit het usel. När jag växte upp blev jag påmind om krigstiderna, (av mommo och moffa) att man ska äta upp vad man får på tallriken och vara tacksam. Dessutom var vi inte rika i min familj så man skulle ta vara på att få äta gratis på dagen. Åtminstone kände jag det så. Jag hann dessutom aldrig äta frukost när jag gick i skolan för jag vaknade typ 10 före och var alltid försenad, så man hann ju bli hungrig till lunch :)

Kommer ihåg när vi hade "presidenval" i lågis och den gruppen som vann lovade pizza och hamburgare till lunch varje dag, haha.

Ekenäs högstadiums husmor Christel Sunqvist lär ju vara en riktig mästerkock och lyckas laga mat med samma råvaror som alla andra och får den godare och få mer att gå åt. Hon kunde ju bli chef i ett storkök och Raseborg skulle ha den bästa maten i Finland.

Intressant också när föräldrarna säger att våra barn ska inte äta fabriksmat. Är inte det mesta det redan. Typ fiskpinnar och köttbullar. Eller maler och knådar Christel et Co. köttfärs till köttbullar i Ekenäs?


Bostadsmarknaden.

skrivet 2011-09-26 klockan 11:54:45
Sparar BSP och har nu möjlighet att köpa en lägenhet från och med 1 okt. Har följt med vad som finns på marknaden främst i Karis och det är väldigt intressant att se t.ex prisskillnader mellan de olika områdena och hur lägenheter ser ut i allmänhet.

Det som jag dock stör mig på något så otroligt är att det inte tas ordentliga bilder samt att mäklarna inte ids göra en pohjakuva (bild på planlösningen) på de flesta små lägenheter!! Tycker det skulle tom vara viktigare än bilder. Tror inte det är ett så stressigt jobb att man inte skulle hinna rita ihop nåt? Behöver ju inte vara exakt på millimetern. Mest pinsamt är ju när det endast finns typ två bilder på husets fasad.

Jag behöver ju inte en lägenhet då jag ska flytta till Sami i Pojo, men som en investering och för uthyrning.


Sporthelg.

skrivet 2011-09-25 klockan 18:23:43
Jag har inte sportat, men jag har desto mer sett på sport. Handbollsmatch x2 på lördag. Herrarna vann mot akilles och damerna förlorade med ett mål mot hifk.

Idag var det fotbollstime. BK mot närpes kraft. Bk vann med 3-0 men det var en seg start och bk spelarna missförstod varandra hela tiden. Första målet var ett ballongskott från långt till höger av astrada. Sedan gjorde modino en snygg lyftning över en utrusande målvakt och roiha slog enkelt in med bred höger efter att han blivit snyggt framspelad.

Harmar nog lite att jag inte opererade mitt knä ifjol för att vara med i år istället. Nu skulle det finnas plats för en linjespelare till och jag skulle haft ett helt knä. Nåväl.


Käsis.

skrivet 2011-09-23 klockan 15:20:13
Senaste tidningen från handbollförbundet som damp ner i postlådan igår hade inte en enda textrad på svenska. Jag har redan tidigare stört mig på att förbundets hemsida endast finns på finska. Inte ett ord svenska. Eller ja, där finns handbollens historik på båda språken, men det kan ju klart inte vara godkänt.

Om någon sport är tvåspråkig och framförallt finlandssvensk så är det ju handboll!

Ett skämt att tidningen heter Käsis/Handis. Kan dock tillägga att förritiden fanns det iaf ett sammandrag av innehållet på svenska ett par sidor i slutet av tidningen.


Energitjuv.

skrivet 2011-09-20 klockan 15:06:41
Mycke jobb = lite blogg.
Shell är en jäkla enegitjuv. Eller ja, jag är dålig med att jobba "heltid". Blir jättetrött.


Fotis.

skrivet 2011-09-09 klockan 16:06:50
Fn fortfarande förkyld, men idag känns det iaf inte som om huvudet ska sprängas. Ska släpa mig till matchen ikväll iaf. BK-46 mot Åifk. Ses där!

Sami åker till skären och fiskar. Blir hemmakväll med morsan.


Förkyld.

skrivet 2011-09-08 klockan 14:25:12
Damn, jag har åkt på en förkylning. Bajsigt.


Comedy festival.

skrivet 2011-09-07 klockan 15:12:57
Ikväll åker vi in till huvudstaden för att delta i Helsinki comedy festival. Vi ska gå på den svenska stand upen med Jack Björklund, Anders Helenius, Fredi Lilius, Jaakko Saariluoma, André Wickström & Miika Pettersson. André blev pappa till en pojke för bara 2 dagar sedan, så kanske det blir en del bebisskämt :)


Hujedamej!

skrivet 2011-09-06 klockan 09:37:59
Jag blit tokig på det här väntande på besked. Det skulle vara SÅ roligt att få det här JOBBET. Har varit på helspänn sen i torsdags. Det tar på kan jag lova.
Idag eller imorgon får jag veta.
Hujedamej!

UPDATE: FICK INTE JOBBET, BUU :(