Gott nytt år!

skrivet 2012-12-31 klockan 16:45:00
Årskrönikan ja, den får ni vänta på tills onsdag då jag är litet mer balanserad än nu. Har nyss kommit hem från 45min simning och har fått i mig mitt första glas rödvin för kvällen. Lyssnar på spotify och småler för mig själv. Har det så sjukt bra. Tacksamhet det ni.


Åka sig lite.

skrivet 2012-12-28 klockan 15:45:38
Mina sista motionssedlar gick till Påminne idag. Det var superbra väder; nästan sol, ingen blåst och -1°C. Tyvärr var backarna aningen isiga pga av att det var plusgrader och regn igår. Efter tre åk var jag redan helt slut i benen, men vilade lite i cafeterian och kom igen. Efter några åk till började jag slappna av och efter det var det bara roligt! Mitt bräde är helt super. (Har åkt typ en gång med det efter att jag köpte det pga knäoperationen) Det tar inga kanter alls, så himla skönt när man kan slappa på brädet och bara åka. Nu vill jag dock till alperna :p


Restved.

skrivet 2012-12-27 klockan 13:59:40
Ett annorlunda konstverk av mig. Jag har tagit en massa restved från Puupörssi, limmat ihop dem och målat på :) Vad tycker ni? Storlek 74cm bred och 34cm högt.
 
 
 
 
 
 
 


Julafton, juldan och julannandan.

skrivet 2012-12-26 klockan 18:45:00
Snart är julen över. Imorgon är det vanlig arbetsdag igen. Jag har jobb upp till öronen, så inget mer slappas här. Julafton gick fint. Jag lämnade Sami i Pojo och plockade upp syster med hund och senare pappa för att i samlad Wickströmsk trupp fira jul. Äta massa god mat, dela ut julklappar och spela spel. Årets spel blev Alias. Jag var par med mamma och vi klara oss inte riktigt, så vi blev sist, men roligt var det. Alias funkar nog alltid, men rövare var det litet för ofta :)
Sami fixade en jättefin julgran till Matsgatan. Tack gulle.
 
Maaaaat i stora lass. Mamma hade hittat gulliga servetter och dukat jättefint. Tack mamma! Juldan mat hos svärisarna och idag var vi igen till mamma och äta med alla barnen med avec. Det var nice; Jenni, Catti, Ricu och Samppa var alla där.
 
Av min älskling fick jag en kapsel-kaffemaskin. Såndärn Dolce-Gusto. Jättekiva julklapp. Trodde redan det var en soda-streamer men det här var nog bättre :) Perfekt att fixa lite lyxkaffe när man jobbar i hemmaofficen. Och att bjuda på när man får finbesök sen i nästa år när vi vågar börja bjuda hem folk.
 
Andra julklappar var en hel hög med iittala vinglas både för rödvin och vitt vin, böcker och pengar.
 
Rockie fick det finaste paketet. I det var det en flytväst :)
 
Mamma fick sin katt-kalender, med bilder på Ninja och Blixten. I år fick hon också en mugg med deras bild.
 
Ninja och Blixten fick massa gräs som jag odlat här i Pojo.
Alla var glada och njöda. En väldigt lyckad jul med andra ord :)


Till er alla från mig.

skrivet 2012-12-24 klockan 12:26:19


Dagarna före dopparedan.

skrivet 2012-12-24 klockan 11:51:00
Hej allihopa. Det har varit bråda dagar nu innan jul. Kan inte fatta att det är liksom julafton idag, REDAN! Ibland önskar man att man var 5 igen och hamna vänta sjuuukt länge på julen och sommarloven var evighetslånga.
 
Förutom att jag har fixat några sista projekt för ikadesign så har jag varit på museet. Ruskigt fin dag igår. Tyvärr var det inte så mycket besökare men de som kom var desto trevligare :)
 
BK-46 herrarna lyckades slå Cocks i lördags också. Otrolig match, synd att jag missade 20min av början, även om resten av matchen var mycket underhållande.
 
På lördag bjöd sedan syster på mat. Och så var vi till Serendi för att lyssna på Anki. Hon levererade igen. Vi åkte hem sen när hon hade slutat, men det var en väldigt lyckad kväll. Ibland räcker det bra med två glas vin :)


Några av tavlorna på utställningen.

skrivet 2012-12-21 klockan 11:40:59
På begäran. Mobilkamerakvalitét i dåligt ljus. Sorry, men ni får en liten uppfattning iaf. Fyra av dessa tavlor är sålda :)


Simma sig.

skrivet 2012-12-20 klockan 18:28:55
Idag var jag också till Ekenäs simhall. Köpte ett 20ggr kort med mina motionssedlar som blivit liggande på hög när jag inte kunnat träna. Simmade en halvtimme ungefär. Var HELT tillräckligt sårhär första gången sen i somras. Har nu litet ont i hela kroppen, även om jag stretchat :) J-vligt skönt var det iaf. Hade en hel bana för mig själv och var ensam i bastun. Det enda som är lite knöligt är att man måste föna håret för att inte bli förkyld när man kommer ut i vintervärlden.
 
De resterande motionssedlarna ska jag använda i Påminne innan nyår. Jee jee!


Utfärd.

skrivet 2012-12-20 klockan 17:23:50
Idag var jag till Ekenäs och hälsa bl a på Anki på Popana. Hon paketerade in min julklapp litet motvilligt men endå :)
Tack Anki!


Webbhotell.

skrivet 2012-12-19 klockan 14:06:14
Nån som behöver webbhotell i ett år för 15€. ( Normalpris ca 40€ ) Kolla om ditt domännamn är ledigt här. Jag har fått en kod som ger rabatten. Funkar fram till 30.12.2012. Kommentera så får du den!


Brunch.

skrivet 2012-12-18 klockan 15:11:18
Börjde den här dagen med champangebrunch med gänget på Fiskars Museum. Jättemysigt och roligt och självklart gott. Färskt bröd, massa pålägg, bacon och ägg med majonäs & räkor och champpis såklart! Mmm.


Nya tavlor!

skrivet 2012-12-17 klockan 20:42:00
Har litet flow på nu, så har målat tre tavlor till. Hojta till om ni vill köpa :)
UPDATE: giraffen såld
 
Också en till luftballong (då den som finns på utställningen blev såld) Den här har måttet 27x35cm. Pris utan ram 30€ och med ram 40€.
 
 
UPDATE: Ugglan är såld!


St Martin.

skrivet 2012-12-17 klockan 14:11:32
Emmi & Toffe har åkt till St Martin på honeymoon. Oh lord vilken plats. Hur sku det vara med lite island-hopping i karibien?
Tur så har jag varit till Hawai'i, annars hade jag varit ännu grönare av avund :)


Museet.

skrivet 2012-12-15 klockan 12:15:00

Jag jobbar på Fiskars museum nu på veckosluten fram till 13de januari. Det är så mysigt här även om det knakar och brakar i det här huset. Idag innan jag kunde öppna var jag dock tvungen att hitta trappan först. Sjuktmycket snö som kommit de senaste dagarna och vägen går precis brevid så de plogar ju igen hela infarten till museet. Anyway pga vädret så har jag haft hela 4 besökare hittills (dvs på 2,5h). Lite synd, så om ni inte har annat för er kom förbi :) Ett tips! Shell i Pojo har V-power till 95E:ans pris idag.

 

Direkt efter jobbet bär det av till Helsingfors med flickorna. Vi blir hela 10st. Kommer inte att sluta bra. Jag överväger att ta sista tåget hem då jag har jobb igen imorgon. Så här ser jag ut idag :)

 

Sami hade satt ljus i lyktan på trappan när jag kom hem från jobbet igår. FINT!



Snöigt värre.

skrivet 2012-12-15 klockan 12:11:00



Mys.

skrivet 2012-12-12 klockan 15:33:28
Ser man på, vi ska inte bara gå och se the Hobbit, vi ska äta på knäppen också. Mysigt.


Moroccanoil Oil.

skrivet 2012-12-12 klockan 12:17:46
Asch nein, får inte Moroccanoil Oil från lookfantastic längre av någon orsak (glasflaska? eller andra restriktioner) Var ska man då köpa den? Nån som vet?
 
Det är en helt härlig olja för håret. Doftar fantastiskt och gör håret så mjukt. Hade tänkt ge vissa utvalda vänner en liten flaska i julklapp, men nu blev det inte så :/


Lungt.

skrivet 2012-12-11 klockan 17:39:00
Händer inget speciellt just nu därav liten bloggtorka. Sen är det en heldel handbollsmatchen som måste ses på. Dam Em i Serbien just nu. Vitsi jag sku nog vilja spela igen, men kanske dags att fokusera på en tränarkarriär istället? Börja gå kurser och sånt. Jag vet ju av egen erfarenhet att det inte funkar bara sådär att vara tränare även om man spelat själv hela livet.
 
Imorgon ska vi iaf och se på the Hobbit, jee. På världens bästa bio pallas såklart.
 
Och på lördag är det flickojoulut i Helsingfors med åtminstone 10 brudar. Sjukt kiva!
 
PS. Min otroligt duktiga pojkvän har plogat hela mammas gård och bytt lampan på ovanför garaget på Matsgatan. DS.
 
 


Emmi & Toffe.

skrivet 2012-12-10 klockan 16:19:00
På lördag var det bröllop i Helsingfors. Vigseln skedde i Tyska kyrkan och festen hölls på Unionsgatan 33. Det var en mycket lyckad tillställning och vi kände rätt så få utöver släkten då. Bordsplaceringen var rätt så splittrad och jag satt brevid Sabina och mittemot Anne som båda varit Emmis studiekompisar. Sami var sen snett emot mig brevid syrran. Vi var längst uppe i ändan från brudparet sett.
 
Vi hann just och just till vårt tåg pga att vi är så himla slöa jag och Sami och tyvärr båda tidsoptimister. Sen var vi på lite shopping i Sokos för att hitta nagellack och örhängen åt mig. Tog ett metallic nagellack som en totalt misslyckades pga att det typ aldrig torkade. Det sista jag gjorde innan vi hoppa in i taxin var att desperat sätta på ett lager till. Huh. Innan dess hamna Sami springa och köpa en scarf åt mig då jag glömt min kavaj hemma. Tur att han hitta en som dessutom passa jättebra med mina nyinköpta örhängen och armband från snö of sweden.
 
Klänningen jag hade valt passade jättebra och till den hade jag mommos bismarck-kedja i guld. Överraskades dock av mängden brudar som hade korta kjolar/klänningar. Noterade att tjejen med kortaste klänningen var först vid öppna baren ;)
 
Till förrätt var det jättegod sill, löjrom etc. Huvudrrätten bestod av lammspett, tyvärr hade den hunnit kallna men var prefekt stekgrad på köttet och tillsist efterrätten var saherkaka. Till all denna mati dryckedväg; vitt vin, rött vin, portvin och gräddlikör +snaps. Så ni kan tänka er att alla blev lite smålulliga :)

Jag och Sami hade hotellrum så vi kunde stanna till rätt sent. Vi dansade röven av oss när det blev dags för dansmusik. En superrolig kväll. Betalade med dunderkrabbis dagen efte, huh.
 
Tack Emmi & Toffe och grattis än en gång. Vilket vackert par ni är. Ha en superskön bröllopsresa som jag de facto inte ens vet vart den bär iväg. Glömde fråga :)


De senaste dagarna.

skrivet 2012-12-07 klockan 16:10:16
Självständighetsdagen spenderades först i städningens tecken för att sen bli bjuden på tacos hos syster och se på slottsbalen. Roligast var ju Pia Marias kommentarer.
 
Dagen innan kockade Sami sin kycklingwok. Nam.
 
Nu handlar allt om förberedelserna inför kusin Emmis bröllop som är imorgon. Vigseln är i Tyska kyrkan och sen festen på Unionsgatan. Jag och Sami har bokat hotell, så det blir en kiva weekend. Jag har färgat håret i en litet mörkare färg med lite rött i och idag var det fotbad och fixa fötterna så de sitter bra i festskorna.
 
Ska hämta guldkedjan från Matsgatan och kanske köpa ett nagellack som matchar klänningen. Typ mörkgrått eller peach. Samis strategi som han kom på idag är att vi ska åka via hans systers man och låna slips och Miika för att låna bälte :) Han vet inte ens om han kommer in i sin kostym ännu. Blir spännande.


Annonssnickeri.

skrivet 2012-12-06 klockan 13:02:00
I dagens Etelä Uusimaa kan ni hitta DinoDina annons som jag gjort åt Linda. Jag är mycket nöjd.


Fjädrar och sånt.

skrivet 2012-12-05 klockan 15:25:00
Utställningen är uppe i Serendipity. Utställningstiden 05.12-30.12.2012. Komsi komsi, adressen är Köpmansgatan 30. Eventet hittar ni här på Facebook.
 
UPDATE: Första tavlan såld till Miilo. Jee.


Julkalendern.

skrivet 2012-12-03 klockan 11:38:00
Kommer ni ihåg julkalendern jag gjorde för Luckan i Kyrkslätt. Här hittar ni den.


Vinterdag.

skrivet 2012-12-02 klockan 22:20:48
Hamnar nog skjuta upp utställningen till tisdag :) men inte gör det någo. Peta skulle ta ner off the skin imorgon så det är helt OK.
 
Igår var vi ett varv till Serendi, drack supergod glögg. Sami blev full som en apa, inte så kul som det låter. Han lovade att det var en engångsföreteelse. Bra så.
 
Ljuvlig vinterdag idag. Jag jobbade på museet och tog emot en hel del rödnosade besökare. Och litet instagrambilder på det.


1st december.

skrivet 2012-12-01 klockan 08:42:25
Frida och jag har gjort julklappskalendrar åt varandra. Vi hade alltid såna när vi var små. Mamma hade alltså 96 paket att slå in den 30 november. Huh.
Första paketet var en mini-chokokalender :)