Bättre.

skrivet 2012-02-28 klockan 23:03:19
Huh, idag har jag mått femhundra gånger bättre även om jag fortfarande har snuva och är lite krasslig. MEN så som jag mådde igår alltså...

Imorgon hoppas vi att jag börjar få lite krafter tillbaka och att jag orkar och kan åka in till Karis för lite ärenden och för att se BK-46 mot ÅIFK i damhandboll.


Feber och flunssa.

skrivet 2012-02-27 klockan 20:58:11
Sjukstuga här på Näsbyvägen 4. Jag har varit så sjukt sjuk idag. Bara legat i sängen och gnytt. Fy fn, hela kroppen sjuk och huvudet har känts som om det skulle spricka. Sami hade samma igår och idag har han haft en killerhuvudvärk. Hoppas det släpper snart.


Stockholm here we come.

skrivet 2012-02-22 klockan 15:08:55
Nu far vi till Stockholm för att se och lyssna till de här japparna.

Bild härifrån.

Snow Patrol konserten är min födelsedagspresent till mig själv. Blir tredje gången gillt. Lovely! Läste att de kommer till Provinssi i sommar för er som inte sett dem.

 

På fredag kväll bjuder min kusin Emmi och hennes pojkvän på middag i deras lägenhet. Ska bli nice! Inga andra planer för Stockholmsvisiten, så ni får gärna komma med förslag. Vi kommer bo på ett mysigt hotell på söder.

 

Avfärd med nattbåten 20:00 på lördag kväll. Så söndag morgon är vi back in Suomiland.


Kalasbilder från lördagen.

skrivet 2012-02-21 klockan 20:27:53

Födelsedagsbarnet var på fantastiskt humör!

 

Festen var på MC klubben Dragur. Väldigt lyckat arrangemang.

 

Anki underhöll med sång. Gillade mest hennes version av A-ha:s "take on me". Litet hjälp fick hon av Lina till en del av sångerna.

 

Folk hade färgkordinerat med svarta boots och grå tröja.

 

Vi tyckte flickorna var likt Charlie's angels, så bad om en pose. Men vet inte riktigt om Jessica hängde med :)

 

Sami hade också grå tröja. Han var på festhumör!

 

Hur tänkte ni här?

 

Fantastikt när man hittar sånahär bilder i kameran.

 

Den här bilden är cool. Annikas ögon är ljuvliga.

 

Vi tog bild utan blixt så blir väldans mycket brus, men här är iaf en bild på mig :)

 

Det snålades verkligen inte!

T A C K  J U L I A !


Fastlagstisdag.

skrivet 2012-02-21 klockan 18:56:10

Man ser alltmöjligt på Facebook, bl a sånt här (se nedan) där folk verkligen visar på intellekt och världsuppfattning. Jag har verkligen inte munaaa :)

Skämt och sido, världen är inte riktigt sådär svartvit och blir så otroligt störd när folk ska förenkla saker och speciellt snedvrida. Och ingen hindrar dig från att hjälpa din granne. Klart det finns missförhållanden i vårt land, men vi är inte isolerade. Allt som händer i världen påverkar oss och speciellt EU. För att vi ska ha det bra så måste EU ha det bra. Obs förenklat.

 

Även om jag har en lite striktare kaloriplan för tillfället, så var jag tvungen att köpa en pojoländsk fastlagsbulla. De har ju de facto sålt fastlagsbullar sedan mitten av Januari och jag har inte ätit en förräns nu. Man måste ju äta runebergstårta först ;)

God var den. Nu ska jag redigera bilder från Julias kalas. Stay tuned.



Tur.

skrivet 2012-02-17 klockan 18:39:53

Tur så har jag öl från Mexico med lime i. Happy Friday! (som Kajjan skulle ha sagt.)



Får fel i huvu!

skrivet 2012-02-17 klockan 18:08:20

Först genomled man fredagsmys reklamen i Sverige och nu ska vi hölläillä här i Finland! Finns inget jag tycker om med den här reklamen.

 

Här är finska versionen.

 

Och svenska originalet.

F Ö R L Å T !



Fredagsfunderingar.

skrivet 2012-02-17 klockan 16:49:33
Kalle Palander en av de mängder av idrottsmänniskor som inte fattar att lägga av. Herregud, jappen är 34 och har haft sjukt mycket skador. Hans främre korsband gick av 2006 och sen 2008 fick han en vadskada som han hamna operera tre gånger och ifjol skadade han främre korsbandet igen! Och han tänker fortsätta. Läs här.

Tänker då direkt på en annan som till slut fattade att sluta, nämligen Peter Foppa Forsberg. Han hade helt sjukt mycket skador men skulle med våld fortsätta. Sen när han slutade påstod tidningarna (läs aftonbladet) att det var hans flickvän som "tvingat" honom till det. Men hallå.

Många tycker ju också att jag ska sluta med handbollen och det kanske jag gör. Men lär ju ge det en chans iaf. En tid i mitt liv kunde jag inte tänka mig vara utan handbollen, men nu känns det inte så farligt ändå. Men sån latmask som jag är bör jag i så fall hitta något motsvarande för att inte gå ner mig totalt. Kanske crossFit som är så hypat!

Nina har flytta sin blogg. Tycker hon hittat ett härligt tema. Se här.

Schulman show på aftonbladet.se räddade min morgon. Så funny.

Bio Pallas
visar en film som heter This must be the place med Sean Penn i huvudrollen som en gammal rockstjärna. Verkar helt knäpp. Har inte hört något om den.

Imorgon är det Julias 30-års kalas på MC-klubben (låter lite funny) och jag har fått munsår igen! Typ fjärde gången på tre månader. WTF! Är du stressad, har du förkylning eller är du annars bara i jävligt dåligt skick. U tell me.


Lyxproblem.

skrivet 2012-02-16 klockan 20:49:27
Men nej, nu har tv3play.se låst lyxfällan för mig. Buäää. Alltid lika tråkigt när man fått se flere program innan de lägger på spärren. (Samma hände ju för svt med stjärnorna på slottet. Folk blev skitförbannade.) Nu får jag nöja mig med Top Model Sverige, Efterlyst & Mammor och minimodeller.

Livet blir bättre (som jag tipsade om tidigare) var ju bara i sex avsnitt och det sista kom igår. Rekommenderar verkligen.


Lyxproblem.

skrivet 2012-02-16 klockan 20:49:27
Men nej, nu har tv3play.se låst lyxfällan för mig. Buäää. Alltid lika tråkigt när man fått se flere program innan de lägger på spärren. (Samma hände ju för svt med stjärnorna på slottet. Folk blev skitförbannade.) Nu får jag nöja mig med Top Model Sverige, Efterlyst & Mammor och minimodeller.

Livet blir bättre (som jag tipsade om tidigare) var ju bara i sex avsnitt och det sista kom igår. Rekommenderar verkligen.


Kändishem.

skrivet 2012-02-16 klockan 16:15:39

Karin & Manges hem i senaste deko. Dessutom på pärmen, hur coolt är inte det. Var ju bara tvungen att inhandla ett ex. Fint var det och Karin själv fick vara med på två bilder.



Ny nalle.

skrivet 2012-02-15 klockan 23:45:34

 

Har fått en ny mobiltelefon i födelsedagspresent av Sami, men vet inte vilken jag ska välja. Inte en nokia i alla fall, tyvärr nog. Man skulle ju vilja stöda dem, men men..

 

De som jag tittat mest på är Samsung galaxy SII i pink och iPhone 4S i vitt. Samsungen har ju Sami och är nöjd med den, men jag tycker nästan den är lite för stor. Dessutom har den en del barnsjukdomar, men är ändå prisvärd.

 

iPhonen borde ju vara mitt självklara val då jag är en Macmänniska, men har svårt med att sätta så mycket pengar på en telefon (även om det nu är Samis pengar). På nätet tycker de flesta dock att iPhonen är mycket smidigare att använda än Samsungen.

 

Help, anyone?



Födelsedagshelgen.

skrivet 2012-02-14 klockan 19:56:20

Jag hade nog min kamera med till Åbo och på kalaset på söndag, men tror ni jag tog en enda bild!? NEJ! Jättetråkigt ju. Sami tog hela tre bilder :) Tog lite foton på kort så jag skulle ha nåt att visa här på bloggen.

 

Jag fick inga presenter utan samlade kollekt till ett ikea-besök istället. Ska göra i ordning mitt arbets/konstnärs rum här i Pojo med pengarna. Så tack alla som gav en slant!

 

Min syster och Julia och Robin gav båda kalevala örhängen. Det uppskattar jag verkligen för jag gillar kalevala och jag behöver ju örhängen nu när jag äntligen skaffat hål i öronsnibbarna :)

 

Min svägerska Jenni är duktig på scrapbooking och hade fixat det här fina kortet.

Mina kusiner Jonna och Janne et Co hade hittat ett foto på mig som de klistrat in i kortet.

 

Anniina hade gjort ett kort och ett mobilsmycke. Tyvärr var hon sjuk så hon kunde inte komma på kalaset. Fint att Sampo och Timo kom ändå. Skickade med en hel påse med kläder åt Anniina ifall det fanns något som passade henne.

 

Hade en prinsesstårta från lilla hembageriet med ett "trettio-ljus" och sen brasseries chokokaka. Lilla hembageriet gjorde också de två smörgåstårtor som jag bjöd på. Alla var nöjda med maten och det blev inte alls mycket över! Jee.

 

Heleen skickade ett smycke och söta anteckningsböcker. Dank U wel :)

 

Foto på mig från teatern. Vi var på Les Misérables på Åbo Svenska Teater på fredag. Efter det var vi till Koulu och lyssnade på en trubadur och smakade på deras egna öl och cider.

Riktigt härligt att vakna på hotell på födelsedagsmorgonen och få gå på hotellfrukost. På dagen blev det lite shopping och kaffe på stan och sen väntade restaurangbesök. Det blev inrefilé på Harald. Vikingrestaurangen levererade och vi drack och åt gott.

 

Efter det blev det ett par glas på två olika ställen innan vi gick och sova. Inget röj, men bra så. Härligt att vakna utan krabbis följande dag. Jag hade på mig min nya klänning från asos & örhängen med små fjädrar från gina tricot.

 

Med i Åbo hade vi det fantastiska sällskapet Julia och Robin. Tack massor för det!

 

Tack mamma för all dekoration i Jogging Team, hämtande av tårtor och tigerkakan. Och tack pappa för den fina skylten så alla hittade rätt! Det var runt trettio personer som dök upp så jag är verkligen jätteglad för det. Passade ju på att bjuda Töttermans också, så det var kul att släkten fick träffa dem också.



Valentine's Day.

skrivet 2012-02-14 klockan 13:14:29



Födelsedagsbarn!

skrivet 2012-02-11 klockan 09:00:00

 

Idag blir jag trettio!

 

 



Heading west.

skrivet 2012-02-10 klockan 14:04:34
Nu far jag till åbo på födelsedagsfirande. Heippa!


Flaggor.

skrivet 2012-02-10 klockan 10:50:48

 

Har varit mycket flaggor nu på senaste tiden. Hjälper syrran med en grej :)



Sähly.

skrivet 2012-02-09 klockan 23:40:32
Va med Elin på fbcElit match ikväll. Falcons var försenade och kom dit med 8? spelare. Pinsamt. Vad gör dom i 2:an. Anyways, blev mycket mål så det var ju nice. Vi catchade mest upp med Elin. Prima brud! :)


Snurrar just nu.

skrivet 2012-02-09 klockan 13:46:41



Dagens katt.

skrivet 2012-02-09 klockan 13:44:20



Stimmt es?

skrivet 2012-02-07 klockan 15:03:00
Alltså kan det här verkligen stämma? Att finskspråkiga elever skulle lära sig engelska före svenska i RASEBORG! Läs här. Hur kan man göra så mot sitt barn undrar jag.

När jag gick i lågstadiet började vi med finska i åk 3 och engelska i åk 5. Än i dag kan jag bättre engelska än finska! Och jag har inte svårt att lära mig.

Så om finskaskolan börjar med obligatorisk svenska i åk 7 är det ju typ redan kört. Här menar jag då såklart som obligatoriskt ämne. Det måste ju vara ursvårt att börja med svenska i det skedet.
Om jag själv skulle fått välja skulle jag ju lämnat bort finskan (jag skulle ju ändå bo i Sverige) eftersom det var mitt sämsta ämne. Alla andra ämnen gick galant, men akilleshälen var den där finskan. Så  h i m l a  svårt!

Mer språkundervisning i lågstadiet, då är ju ungarna som svampar!


The pressawifie.

skrivet 2012-02-06 klockan 22:41:35
Vi har då ny pressa här i Suomiland. Sauli Niinistö. Hade varit tuffare med Pekka Haavisto i mitt tycke, men det var lite väl att ta i för Finländarna. Han var ju BÅDE grön OCH bög. Nåväl, inget emot Sauli Väinämö.

MEN den här Jenni Haukio. Hon är 34 och späd, men hur ser hon ut egentligen. Det är nog mest frisyren. Den är som en hjälm. När hon haft det litet kortare har det sett okej ut, men när hon har en övervuxen bob och sen tuperar det eller har i papiljotter när hon fönar eller vad hon gör, nej gud vad hemskt det ser ut. Hon ser ut som 60 minst. WHY?

Här kan man se lite olika exempel och riktigt lyckade val av klänningar till olika baler och festligheter. Det är hennes vardagsstil som jag stör mig på. Om man är så nätt som hon varför fula ner sig liksom. Kjolar som går över långt äver knäna och vita strumpbyxor. Uäk.

Såhär såg hon ut igår. Grå och ett fågelbo på huvudet.

bild härifrån

bild härifrån


Här va hon ju söt, två år sen.

bild härifrån

Jag vill se en Jenni som kronprinsessan Mary i Danmark. Hon är 40 och hur snygg som helst. Använder massa olika färger. (bara att googla kronprinsessan Mary) Bilden nedan tagen ur ett bildspel här. Jo, jag vet de har mer pengar att sätta på kläder, men finns ju alltid billigare alternativ. Och det är ju inte som om Sauli och hon sku vara fattiga. Dessutom är hon kommunikationschef. Tycker PR-människor brukar vara piffigare än medeltalet.

 

Så mitt förslag; Jenni iväg på en färganalys bums och mera färg på flickan! Sen får håret växa orentligt! Och varför inte gå tillbaka till det kastanjebruna nästan röda håret, passade ju superbra till hennes hud. Den här maan mummontyyli kan vi ju inte ha!

 

Kändisar som är 34, bara som jämförelse. Googla dem och du blir glad. Det finns hopp!

January Jones, Maggie Gyllenhaal, Fiona Apple, Kelly Reilly & Sarah Michelle Gellar.



Caesarsallad.

skrivet 2012-02-05 klockan 19:14:05

Köpte såndärn färdigpåse med sallad i Masa (specialerbjudande) och stekte till kycklingstrimlor! Vitsi det blev gott! I salladspåsen fanns också krutonger, parmesan och salladsdressing. Rekommenderar!



Dagens katt.

skrivet 2012-02-03 klockan 13:57:02

Spanar på Pojo-fåglarna.

 

Gårdagens katt låg brevid takkan och myste hela dagen.



Mer loppis.

skrivet 2012-02-03 klockan 13:40:43



Pryltorget.

skrivet 2012-02-02 klockan 22:42:46

Bara 59 plagg upp på pryltorget på Facebook ikväll. Huh! Litet sålt redan. Jee. Om det är något någon fastnar för så är det bara att kontakta mig!



Dagens katt.

skrivet 2012-02-02 klockan 12:45:55

Ninja har fått följa med till Pojo när mamma är i Vasa nästan hela veckan.



Livet blir bättre.

skrivet 2012-02-02 klockan 12:27:40

Vill tipsa om ett program i svenska tv3 som heter Livet blir bättre. Lovar att det inte finns ett torrt öga. Riktigt bra program, man får sig verkligen en tankeställare. Du kan se det på tv3play.se