Makeover.

skrivet 2012-09-28 klockan 18:00:00
Snart, snart är övrevåningen klar. Som ni vet håller jag på med en liten makeover här på Näsbyvägen. Senaste projektet är en hylla brevid mitt "sminkbord".
 
Budade in en BENNOhylla i björk på huutokauppa Raasepori. Jag har ju sen tidigare inhandlat ett litet MICKE skrivbord i vitt med lådan i björk. Hyllan var dock lite för hög så blev att kapa av den, men det kändes OK då det var second hand. Sen tapetserade jag restbitar från byråprojektet på bakväggen, så att den också passar ihop med byrån.
 
Så nu är det bara sänggaveln och sängöverkastet som fattas så är det DONE! Tror jag :) Funderar ännu hårt på någon fin väggdekal, men det mesta är redan kliché så som väggord t.ex. :/


Dagens katt.

skrivet 2012-09-28 klockan 11:06:41
Är en Blixten som är om inte ännu svårare att fota än Ninja.


Den som spar han har.

skrivet 2012-09-27 klockan 14:36:26
Jag rensar mitt rum på Matsgatan för tillfället. Litet i taget såklart. Nu är frågan vad ska man göra med saker som man sparat så länge. T.ex gåvor till Ika Spike 15 år, alla pokaler och medaljer som jag samlat på mig från handbollen och friidrotten och Linda Lampenius autograf från år 2000. Ska man bara ta foto och göra ett album eller? Kan ju inte ha dem ståendes och samla damm på någon hylla.
 
Jag önskade verkligen att jag inte var så prylfixerad och ha så svårt med att slänga saker. Och helst vill jag ju inte slänga utan låta mina grejer gå till någon som vill ha dem.


På tal om reklam.

skrivet 2012-09-27 klockan 10:17:00
Den här ny Dettol no touch tvålen som det nu görs reklam för ju för funny. Idén är ju att man inte ska behöva pumpa tvålen och på så sätt förhindra spridningen av bakterier MEN hur många har en vattenkran som man inte behöver röra? Då falerar ju hela idén eftersom kranen också sprider bakterier.
 
Egentligen gör det ju inte nåt att du rör tvålpumpen och dess bakterier eftersom du ska tvätta händerna rent efter det!? eller hur, det är ju när du stänger av vattnet som är det kritiska läget. Då borde du använda armbågen ist. Samma med handtaget in till wc. Tar du på det är du lika "skitiger" igen.
 
Eller har jag fel?


Är det bara jag?

skrivet 2012-09-26 klockan 21:44:44
eller är den nya atria-reklamen asigt könsstereotypisk? Barnen lagar man i köket och föräldrarna leker på gården med en skateboard. Sen ropar flickan Syömään! två gånger och inget händer. Se när pojken ropar HETI! så då kommer föräldrarna genast in och äta. Va fn.


Hur orkar man?

skrivet 2012-09-26 klockan 20:41:00
Syrran i nyheterna här.
Jag tror hon menar att vad är det för vits att ha en bildningsnämnd om revisionsnämnden ändå vet bäst!
 
Iaf så är ju "tyvärr" det intressantaste kommentarerna. Vid det här laget hela tre stycken.
-Första kommentaren påstår att Frida inte håller sig till regler.
-Den andra är skriven av en kvinna som kommenterar att lilla fröken Åkerö är okunnig och ny (?) i politiken. Heja systraskapet, not!
-Den tredje påstår att Frida inte skulle ha egna åsikter utan är en nickedocka.
 
Verkligen kiva!
 
UPDATE: JEE, en superbra boostkommentar till Frida har kommit in.
 


Message to mamma.

skrivet 2012-09-25 klockan 21:03:00
Nu är båda gardinerna du sydde till köket uppe! (Tidigare har endast de övre varit upphängda) Hur länge tog det? Hmm, Sami fyllde i april så sisådär 4 mån. Nåväl nu är de där iaf. Sami kommer i framtiden ha en vecka på sig att fixa saker har jag bestämt ;)


South Coast Dancers.

skrivet 2012-09-25 klockan 11:20:48
På tal om hemsidor, nu är southcoastdancers.com sidan klar också. Jee. Den är också uppbyggd i Wordpress, baserad på ett av "vakiotemona". Ibland krånglar man till det för sig, så nu gjorde jag såhär. De olika kursledarna kan sedan uppdatera sina egna kurssidor varje vecka. Bra eller hur?
 
 
Deras logo går i svart och rött så sidans färgval speglar det. Ville få fram lite rustik känsla med träväggen bakom och lite gamla fönster med bilder på dansande medlemmar.


Fixa lite.

skrivet 2012-09-24 klockan 21:54:19
Uppdaterade syrrans hemsida inför kommunalvalet.
Färgerna fick gå i svart och rött eftersom hon hade det på nya fotot. Fortsatte med "vattenfärgs"-temat. Tycker det funkar fortfarande.
 
Gamla designen var såhär.


Tänk om.

skrivet 2012-09-24 klockan 18:41:04
Om det skulle ha gått litet annorlunda i mitt liv och Frederik kanske inte skulle ha varit så blyg och frågat chans på mig då i tiderna så hade jag nu kunnat haft en mycket dansant pojkvän. Helt otrolig performance och speciellt i slutet ca 2:50 då han hoppar bakåt och tar tag i stången. Shit alltså!
 
Skall dock tilläggas att jag är mycket nöjd med min nuvarande pojkvän :)


Fredagsfeelis.

skrivet 2012-09-21 klockan 13:02:36
 
 
Annat som jag gjort den här veckan är t.ex den här illustrationen. Ni kan ju gissa vad texten handlar om. Kommer i en valtidning snart i din postlåda.
 
Ikväll blir det litet Ekenäs marknad, bowling & middag på Santa Fé med fördelsedagsbarnet Eva. Jag har stora förhoppningar på mitt bowlingresultat. Jessica lär vara riktigt duktig så lär blir svårt att slå henne, men nästbäst är ju också helt okej eller? ;)
 
På söndag bjuder Svensk Ungdom på bio i Karis. Så alla som vill se Hunger Games får biljetter av min syster.
 
Just det ja, Sami är ju hemma igen. Jee!


Work.

skrivet 2012-09-21 klockan 12:25:00
Lite dött här igen, men igår jobbade jag 11,5h på Shell så har inte så mycket att komma med som ni förstår. Det gick hyfsat på jobbet, men märker nog att det är något påfrestande. Skulle alla bara jobba som de ska och göra det som hör till skiftet skulle det vara helt okej. För energin ska ju gå till kunderna inte på kollegerna tycker jag.

Jag söker ju hela tiden ett heltidsjobb, egentligen går deltid också bra, på någon trevligt ställe så håll gärna öronen öppna för mig och tipsa folk om mig också. Ju mer designjobb desto mindre Shell. Och nej, vill egentligen inte vara egenföretagare. Är inte lagd på det sättet. Det tar för mycket energi helt enkelt. Synd men sant.
 
PS. Vaknade i natt av att mina ben värkte som fn. Hamna stiga upp och ta värkmedicin. Borde ju promenera minst 5 km varje dag, men men jobbar man vid datorn för det mesta så blir det inte riktigt så och sen blir det värsta chocken för benen när man mitt i allt står på sina opererade ben 11h i streck.


Tröttis.

skrivet 2012-09-17 klockan 22:00:33
Var tydligen för mycket meno i helgen eftersom jag varit dödstrött hela dagen idag. Och då sov jag över 9h. Anywho, idag har jag fortsatt med "få-i-ordning-sovrummet". Lånade cirkelsågen lite och kapade toppen av Benno hyllan som jag fyndat eftersom den var 20cm för hög. Den ska nu placeras brevid mitt "sminkbord" uppe i sovrummet. Tapetserade bakväggen på hyllan med de tapetbitar jag hade kvar och så har jag målat lite spikhål på listerna och sånt också. Snaaaaart är det någotlunda färdigt.
 
Sami har i uppgift att snickra ihop en sänggavel av gamla plankor som ligger ute i trädgården. De har fått en härlig patina och skulle passa finfint i vårt sovrum som går mycket i naturnära toner. Typ såhär tänkte jag :)
 
Until then.. hittade ett fint sängöverkast på ellos.fi MEN leveranstid 15 december. Vem vill beställa nåt som kommer först om 3 mån. Så himla dåligt :/
 
 


Veckoslutet.

skrivet 2012-09-16 klockan 22:27:57
Helt huippu veckoslut måste jag bara konstatera. Väldigt familjebetonat och det är ju bra. Fredag var success med stand-up med syster. som jag skrivit tidigare så var vi i Åbo på lördag för att fira lillebror som blivit 25. Vi hade bord på Torre och jag åt kyckling och sedan cheesecake till efterrätt. När vi kom från Åbo landade vi i Serendi med brudarna och det var en väldigt intressant kväll men bra diskussioner. Blev dock lite sent då vi i princip blev utkastade från Serendi kl 02:)
 
Och ida har jag varit med mamma till IKEA och sedan till mammas guddotter Anniinas 10-års kalas. När jag kom hem därifrån hämta jag hem en hylla som jag köpt på FB huutokauppa och sen var det dags att åka till Bio Pallas och se Magic Mike med syster. Den var underhållande och verkligen passande som avslut på veckoslutet. Lite ögongodis sådär ;)
 
Och så lite bilder på det :)


Fina tröjor.

skrivet 2012-09-15 klockan 18:00:00 


Johan Glans.

skrivet 2012-09-15 klockan 11:07:00
Igår fick jag skratta åt/med den här typen; Johan Glans. Syrran hade biljetter så jag fick följa med, änka som jag är den här veckan, så tack Frida. Han var så liten och söt; Johan årets skåning. Det roliga var att det verkade som om han blev generad av vissa av hans egna skämt, såå gulligt ju. Det var jätteroligt. Bongade bl a Peppe & Magnus och Ted & Kaj. Alla var snyggare i verkligheten.
 
Tyvärr hann vi inte hänga så mycket i hufvudstaden, men idag får jag åka till Åbo på Freys 25-års födelsedagsmiddag med familjen och imorgon blir det Esbo och kalas där för mammas guddotter.


En till surprise!

skrivet 2012-09-14 klockan 00:17:28
Piffade upp vårt kylskåp genom att klippa sönder ett junkyard.se klistermärke. Fniss.


Byrån.

skrivet 2012-09-14 klockan 00:12:00
Behövde en byrå utöver garderoben här i Pojo. Hade redan tagit hit mammas gamla byrå, men den passade inte in. Då tog jag hit den som jag haft på Matsgatan som är en byrå som Frida inhandlat i något skede, säkert från allaktivitetscentret. Den passade inte riktigt in den heller, så bestämde mig för att göra nåt åt den eftersom den inte har något antikvärde.
 
Gick till Axel Lindström i Karis och pratade lite med min gamla kollega Eva om de hade någo restbitar av tapet. De hade provbitar och turligt nog av den här ljuvliga tapeten från Boråstapeter. Så den fick jag av henne, tusen tack Eva!
 
Målade stommen och handtagen i samma färg som väggen och tapetserade lådorna. Låsen blev nu övertapetserade, men har ingen nyckel och inte som om jag behöver låsa in mina underkläder precis :)
 
Är supernöjd! Roligt projekt. Blir en liten surpise för Sami sen när han kommer hem :)


Sami på Island.

skrivet 2012-09-13 klockan 13:14:00
Här är Sami just nu. Det hade varit storm när de kom till Reykjavik och då de körde 350km österut till Skaftárhreppur. De bor i någon stugby. Sami vet inte så mycket mer. Han är bara me :)


Berlin.

skrivet 2012-09-11 klockan 21:27:00
Snart blir det Berlin för mig och mamma. Har ju det facto inte varit i den tyska huvudstaden och hört så mycket bra om staden så det ska bli roligt att åka dit. Flyg och hotell bokat & betalt så den 2-6 oktober kommer jag vara på resande fot igen. Sweet. Dessutom med ett sällskap som gärna går på museer :)
 
Så ni som varit där, samma sak igen T I P S ! tas gärna emot. Tack!
 
Sami åker till Island imorgon för att fiska i en vecka så därför får jag åka till Berlin sen. Jämlikt ska det vara :)


Fin.

skrivet 2012-09-08 klockan 12:38:54
Åh, så fin klänning jag hittade på nätet. Det är quiksilver för tjejer. Parallelt med Roxy så finns nu också det här märket OCH deras kläder är helt i min smak.
Såklart kostar den 70€ :(


Tack Hansson.

skrivet 2012-09-07 klockan 16:23:00
Min hemliga langare har skött sig igen. Titta vad som kom med posten.
Och ja, jag har nu överätigt mig på fransk nougat. Något av det godaste som finns, ever! Noterade ni mitt namn på paketet också. Så funny! :)


The kaffeburk.

skrivet 2012-09-07 klockan 16:14:00
Jag har sökt efter en fin kaffeburk en längre tid och nu har jag hittat DEN. Visst är den fin, pauligs nya kaffeburk för juhla mokka med illustration av Lotta Nieminen. Fint lock också.
Dessutom ett fint kaffemått på köpet. I'm one happy girl.


IKEA.

skrivet 2012-09-07 klockan 15:46:44
Men va fina de här var. Skulle vara perfekt för alla målarpenslar och linjaler på mitt arbetsbord. Såklart från ikea.


Förresten ska ni rösta på Maria C i ikeatävlingen. Klicka upp hennes bild och klicka på hjärtat. Gärna på ALLA hennes tre fina bilder.


Reissun.

skrivet 2012-09-06 klockan 15:14:34
Bonjour, nu har vi varit hemma sen lördagen men jag har inte satt mig ner och formulerat vad vi varit med om förräns nu. Igår gick mina bilder genom Photoshop och jag satte upp ett fotoalbum på Facebook, så nu är det dags för bloggen att få sin dos. Såklart samma bilder som på FB så ni får ha överseende med det.
 
Vår resa började i Amsterdam där vi blev bjudna på mat hos Heleen & Tom första kvällen. Det blev en hel del mat. Heleen hade kockat hela dagen och för ett helt kompani tydligen ;)
 
Resans höjpunkt var Heleen & Toms bröllop i Medemblik, som ligger norr om Amsterdam. Fin liten hamnort med ett slott där ceremonin och festen ägde rum. Heleen hade en helt ljuvlig klänning. Vi blev nämnda vid vigsel, så det var extra trevligt, även om vi inte förstod något överhuvudtaget då allt gick på holländska. Vi var de enda gästerna som kom långväga, så vi var lite exotiska och alla var supertrevliga. Det var mycket jazzig musik då halva Toms big band spelade på festen, så blev inget rojvas precis.
 
När vi kom tillbaka till Amsterdam var Mr and Mrs Burgers dörr igenbommad med tejp och ballonger :) I övrigt år vi mycket biff och strosade runt i Amsterdam i dagarna fyra. Det som var nytt för mig var Blauwe Theehuis i Vondelpark som var mycket charmigt & deras mintte var suverän. Det var väldigt omväxlande väder i Amsterdam, så det blev bl a också att spela glow-in-the-dark minigolf innomhus :) Roligt.
 
Sedan tog vi tåget till Paris. Det gick snabbt och gratis wi-fi ombord, vilket var super! Innan vi åkte var vi med om lite action. Vi tog bussen till Schipol och när vi kom fram märkte vi att vi hade glömt ryggsäcken med Samis solbrillor och min kamera på busshållplatsen, så vi hamna ta en taxi tillbaka och hoppas på att ingen tagit den. Tur så var den kvar och vi hann tillbaka i tid för avfärd. Huh!
 
 Paris var hur charmigt som helst. Tyvärr massa människor vid alla sevärheter så man blev lite stressad, men annars hade vi tur med vädret som var soligt med över 20 grader varje dag. Häftigast var nog katakomberna under jorden med miljontals skelett. Väldigt omtumlande. Tyvärr var folk respektlösa och fotade med blixt och poserade bland skallarna.
 
Samma gällde i musee d'Orsay med massor av impressionistisk konst. På tok för mycket folk och vi rusade bara förbi alla tavlor. Synd tillika, men vi borde ha valt en annan tidpunkt. Gigantiskt museum som man borde ha en hel dag för.
 
Som helhet jättelyckad resa. Amsterdam och Paris är tyvärr dyra städer att besöka, så det gick åt mycket pengar. T.ex ett stop på uteserveringen gick lätt på 9,50€ man betalade ju oftast för platsen, så visst gick det att få billigare utanför de livligaste gatorna, men där ville man ju inte vara :)
 
Jag köpte med hem fem burkar te ;) Kunde inte mostå de fina burkarna. Teet var inspirerat av skandinavien :)