Semifinaaal!

skrivet 2013-03-27 klockan 21:21:04
O mai gad! Damerna vann mot HIFK i första semifinalen efter förlängning ikväll i Helsingfors. Imorgon är det andra matchen i Karis kl 20.00. Om du inte sett en enda handbollsmatch i ditt liv eller missat alla andra matcher den här säsongen så ska du ta dig till SISU arena imorgon. Jag dör av spänning redan nu!
 
Här är resten av matchschemat.


Språkfrågan.

skrivet 2013-03-25 klockan 22:34:51

Hej, är vispel en finlandism? Är det bara visp som gäller. Hälsningar konfunderad



Och så var det torsdag.

skrivet 2013-03-21 klockan 10:50:36
Hello, efter två kvällsskift i streck på Shell är jag litet av en zombie i hjärnan. Har massa tankar som jag gärna skulle  plita ner här i bloggen, men kan inte formulera mig.
 
Jag har förövrigt börjat med vanan att sova till 10 varje dag. Vaknar av mig sjäv kl 9:55. Har nog alltid sagt att jag behöver mycket sömn och MINST 10 lite mer på skämt, men det verkar fanimej stämma. Jag hoppas det beror på årstiden.
 
Sen igen om jag behöver sova så mycket, så får jag väl planera det så helt enkelt och inte kämpa emot och ha dåligt samvete att jag sover så mycket. Herrigud, jag KAN ju sova hur mycket jag vill. Har ju bara mig själv att sköta. Alltid detta dåliga samvete. Att jag skulle vara en sämre person för att jag tar sovmorgon VARJE dag.
 
 


Hello Monday!

skrivet 2013-03-18 klockan 21:23:30
God måndag på er! Jag har varit österut till Kyrkslätt idag på möte på Luckan där. Alltid lika trevligt. Ska hjälpa dem med hemsidorna är det tänkt. De har varit duktiga och använt grafiska profilen som jag gjorde ifjol. Det gör mig glad. Det var riktigt bra körväder och roligt att komma ut till litet andra miljöer.
 
Passade på att handla på Tarjoustalo när jag kom tillbaka. Och hittade den här fina ljusslingan för 50%. Visst är den läcker. Den har timer och allt :) Ska åka via imorgon och köpa den litet längre versionen tänkte jag.


The weekend.

skrivet 2013-03-18 klockan 09:40:00
Helgen kom och for igen. På lördag firades Fridas födelsedag med kalas för släkten först och sen lite kaveris på kvällen. På söndag blev det Darins kebab och en visit hos mamma. På kvällen kom Tomppi och hjälpa Sami med att snickara upp nya sänggaveln. Blev superbra. Ännu saknas hyllorna på varsin sida, men färgen blev jättebra! Ett varv bets på råa plankor helt enkelt. Man ska inte krångla till det.


Mamma, se hit!

skrivet 2013-03-16 klockan 21:00:00
Såhär länge höll leksaken som du gav åt Rockie i present!



Hurraa för Frida idaaaa!

skrivet 2013-03-15 klockan 10:20:00
 Idag fyller min vackra lillasyster 29 år. Massa grattisar Frida på din dag. Älskar dig!


Hurraa för Rockie idaaa!

skrivet 2013-03-14 klockan 10:24:11


Titta mamma!

skrivet 2013-03-12 klockan 15:18:00
Jag är i princip fullbokad för två veckor frammåt nu med Shell och ikadesign + litet annat smått och gott. Passade på att åka och simma idag. Hade mucho tur och fick en hel bana för mig själv och var dessutom i bastun helt ensam så jag fick kasta ordentligt :) Simmade dock bara en halvtimme, litet dåligt med energi, men bättre det än inget. Ikväll ska jag ut och promenera med Rockie igen då Frida är på teaterövning så får ihop till den där timmen motion.
 
Inredningen går framåt här på Näsbyvägen. För tillfället liggen en hög med vitbetsade plankor på vardagsrumsgolvet som ska bli en sänggavel och köksbordet har rensats från en j-vla hög med papper & tavara. Jag hade ju mitt office i köket tills jag flyttade upp det till övrevåningen och allt kom inte riktigt med förräns nu. Hehe. Här händer inget på studs.
 
Titta mamma, nu är t o m löparen på bordet. Tadaa!
 
Hittade ett metall &-märke på ellos.fi som var fint, men tyvärr i en litet tråkig färg. Fyndade dock sprayfärg i tarjoustalo för 5e och gick lös! I'm loving it :)
 
Köpte hem litet tulpaner för att jag varit så duktig!


Ljuvliga söndag.

skrivet 2013-03-11 klockan 09:59:32


Dit for en vecka igen som aldrig kommer åter.

skrivet 2013-03-10 klockan 22:23:00

Har egentligen massor att skriva, men vet inte i vilken ända jag ska börja så det har liksom inte blivit nåt bloggande. Dåligt av mig. Ska försöka beta av mer efterhand ist.

Några bilder på ny lampa, ny klocka och ny bricka. Allt från IKEA.



Mingel trots snöstorm.

skrivet 2013-03-03 klockan 13:51:00
Igår var det värsta snöstormen, men efter att vi sett Real Madrid vinna mot Barca hos svärisarna så begav vi oss till partymetropolen Karis för att umgås med Lina, Julia, Susse och Anki. Sen i Serendi hängde vi med Tiina och Odin. Det var riktigt rolig och blev en hel del skratt. Ljudnivån var ju inte den lägsta, hehe! Mer sånt!
 
Idag blir det BK-46 mot Dicken i SISU arena och inte så mycket mer. J-vligt skön söndag :)


Shopping.

skrivet 2013-03-03 klockan 13:44:00
Har shoppat lite mer nice saker den senaste tiden eller vad sägs om dessa finingar. Timberland vinterboots till halva priset. Provkörde dem igår och de satt som en smäck och klarade av snön utmärkt.
De är såklart från junkyard.fi. Så är också dessa nya goggles som jag bara måste ha. Kolla mönstret! Också 50%. Beställde också en OnePiece men den hade en söndrig ficka så den fick åka tillbaka :(
 
Sen var vi med mamma på lite shopping igår till Jysk och Horsbäck köp&sälj. Jag hittade dessa grejer; tidningsförvaring, fruktkorg och en glaskupa/klocka för en billig peng.


Händelserika dagar.

skrivet 2013-03-03 klockan 13:38:00
I torsdags åkte jag in till Helsingfors med 12-ans tåg och tog mig till FSS kansli för att hämta litet fler kalendrar och få några ex av deras visitkort som jag formgett så att jag kan sätta dem i min portfolio. De hade valt ett skimrande papper till tycket, så det var riktigt fint! Efter ett trevligt snack med tjejerna åkte en spårvangshållplats till designmuseet. Där har de bl a en specialutställning för Ivana Helsinki.
 Ni kunde gissa att jag gillade indian summer collectionen mest :)
 
Sen var jag på lite shopping innan jag checkade in på hotellet Holiday Inn. Vi fick ett rum med fönster åt två håll, men de byggde på andra sidan vägen så man hamna ha gardinerna för ändå. Annars skulle byggjapparna få se lite för mycket. Tog mig ett bad och inväntade Sami. Skönt!
Sen for vi och äta på Memphis. Jag tog en kyckling med halloumi. Jättegott. Sen hoppade vi på spårvagn nr 6 ner till Sandviken. När vi kom till Nosturi hade förbandet precis slutat och vi hamna inte alls vänta länge på Biffy Clyro. Vi stod på en upphöjning nästan längst bak, så vi såg allting samtidigt som vi kunde dricka öl i lugn och ro :D Eller ja, hur lungt det nu är på en rock-konsert, men ni fattar :)
Efter konserten som var nästan 2 timmar och väldrigt väldigt bra, tog vi en promenad till O'Malley's för en efter-keikka öl och sen till hotellet och sova. Hotellfrukost nästa morgon och så försov vi oss från check-outen så kl.13 var vi ute från hotellet och passa på att shoppa lite i stan. Sami köpte några spel och så fynda vi båda skor på Intersport Megastore. Jag hittade vandrarkängor till halva priset och exakt min storlek 38 2/3 sjukt bra!
Satte på dem genast då jag hade fått skavsår av mina andra skor. Autch. Min förra vandrarkängor som jag köpte på 90-talet tappade ju sina botten här i höstas så det var nice att få ett par nya :)