nästan roligt

skrivet 2007-09-27 klockan 18:14:38
image204
Hej! Nästan roligt att ha mens nuförtiden när bindorna ser ut på följande sätt
<------------
...eller sen inte.

Idag har jag jobbat på donken, det var stressigt å jag var superkissnödig å mina läppar höll på att torka ihjäl. Dessutom tjata jag för mycke på köket igen, så dom gillar mig inte farligt mycke.

Igår var jag på Amsbergsskola å vikariera igen, ska imorgon oxå. Fick dessutom lite mer vikariat där, så det betyder ju att dom gillar mig. Vad bra! Svårt att veta om man gör rätt lixom. Försökte övertala 5:orna att delta i klasshandbollen oxå:)

Gårdagens F94 träning gick bra. Det var 8 tjejer den här gången, så dubbelt upp från förra onsdagen. Kul, kul. Första matchen är redan 7 okt, så det närmar sig med stormsteg.
Annars då, ska uppdatera Fridas hemsida i helgen är det tänkt. Det ska ju regna så. Sen ska jag söka ett stipendium, är luspank, Får lön nästa månad så det är ju bra, men skulle behöva nya inneskor till handbollen och löparskor, men dom får vänta till våren. Vinterjacka kan man väl glömma. Åh, jag som vill till alperna i vinter. Hatar att vara fattig. Om 2 år är jag förhoppningsvis ute i arbetslivet och tjänar cash! Hej hopp!


sötnosen i neon

skrivet 2007-09-24 klockan 22:52:48
image202image203






veckan som gick

skrivet 2007-09-23 klockan 23:50:28
hej hej! Sebbe har varit här sen fredagen och det har varit skönt. Trevligt att umgås och kramas och så. Han var på arbetsintervju på helpdesk, så hoppas han får det jobbet, så vi kan få ett normalt liv. Tvingade Sebbe att komma å titta på BHKs första match i JSM, men sen fick jag gå själv, haha. Men jag var på alla 3 matcher.

På lördag hade jag tenta i bildbehandlingen och hoppas, hoppas att jag blir godkänd. Det var svårt, men jag pluggade inte målmedvetet, för det borde jag ha gjort i början av veckan, men då vet jag inte vad jag greja med. Onsdag, torsdag och fredag var jag vikarie på Amsbergs skola. Roligt, tungt och givande. Respekt åt alla pedagoger! Jag var helt slut och måste sova efter varje arbetspass:) men helt härliga barn och de gillade mig.
På onsdag hade jag oxå min första träning med F94. Det var bara 4 st där, men lär väl komma lite fler i framtiden.

Imorrn är det OmForm ett event för typ reklambranschen i Borlänge. Resten av vecka blir det varannan dag vikarie och varannan McDonald's. På söndag är det handbollsmatch med MittDala. Full rulle med andra ord.


2001

skrivet 2007-09-17 klockan 15:21:05
KOllade igenom lunarstorm dagböcker, då jag har funderingar på att lägga ner lunar. Om jag lägger ner lunar så måste jag typ spara alla mina dagboksinlägg.. hehe, hur många 100-tals det är..började skriva 2001 då jag gick på folkhögskola i Karis. Här är två exempel..varsågoda:)

Kristiina min vän! Ons 14 nov 2001 16:36 Övrigt, 1 läsare totalt
Snyft idag såg jag kristiina för sista gången.
Kristiina är en naken modell.
Hon är ca 43 år gammal.
Hon virkar mattor av tidningspapper (och nej man kan inte tvätta dom)
Hon log så vackert när man teckna av hennes näcka kropp.
Till minnet av henne.

Idag ska jag träffa finlands försvarsminister.. *lälllällälllää*

joy

2mån ti min födis Tis 11 dec 2001 08:29 Övrigt, 5 läsare totalt
*jaiks* håka just att om 2 månader är jag redan 20år gammal.. 20 hehe låter för sjukt att vara sant. Lilla jag 20 år hhehe.. jag ska bli 20 om 2 mån, sen är det definitivt slut på fåneriet.. neej okej ingen panik sen när man e 25 så e d panik.. men 19 va så bra ålder, verkligen. *mmm*
yes. trevlig morgon.

Haha, jag dör!


Jag är en vinnare

skrivet 2007-09-16 klockan 20:15:27

image201

Hej hej, nu har vi haft säsongspremiär i handbollen! Första matchen var idag i Ludvika mot Åkersberga. Vi vann med 23-20, men vi ledde med jättemycke, så de siffrorna är inte så beskrivande. Jag fick inte börja i öppningssexan, så det är en besvikelse. Jag hade en bra match och fick spela mer än halva tiden, så det var bra. Innan slutet av första perioden kom jag iväg på en kontring, men jag var själv så jag studsade så gott jag kunde och fintade till och kastade MÅL! Precis i sista sekunden. Liiite najs! Så jäla bra! Haha, ingen trodde att jag skulle göra d, varken vi eller dom.
Minna var lagkapten och gjorde det bra! Hanna och Linnéa var speciellt bra idag! Grattis till oss!

Som ni ser har jag fått nr 14 ------>
Ser framemot säsongen! Heja Mittdala!


shrek

skrivet 2007-09-15 klockan 16:17:33
image199image198










image197image196image193







Shrek, haha! Såhär såg jag ut förra helgen när jag jobbade på McDonald's. Inte undra på att ungarna undrade vad jag föreställde..haha! Ser ju helt hemsk ut. Men alla måste måla sig, så det var lite kul. Idag har jag varit på donken igen. Igår jobbade jag i köket, det var lite knepigt, men gick väl tillsist.

Annars då, imorrn är det match i Ludvika. SÄSONGSPREMIÄR! wohoo!

Egentligen borde jag plugga till bildbehandlingstentan..Orka.


första halvan av veckan

skrivet 2007-09-13 klockan 00:05:32
hej hej! Funderade vad jag skulle sätta för bild med mitt inlägg? men har inte riktigt något speciellt visuellt att berätta, om man kan säga så..haha.
Anywho, idag var till Irene på Borlänge kommun för att se om jag skulle platsa som dagisvikarie. Jag stressad iväg dit och när jag kommer fram visar det sig att hon hade dubbelbokat i misstag. Jag tar en tupplur i solen och återkommer om en timme. Jag får iaf jobbet, så kanske hon tyckte synd om mig som måste vänta. Nee, då jag är ju bra med barn. Jag älskar att leka! Fick jobb direkt. Ska vara på ett fritids ett par dagar i 2 veckor. Very exciting!

Annars då, mycket donken. Har varit anställd nu en vecka och har jobbat 6 pass, varav 2 var på en dag. Så det finns jobb:) för mig alltså. Sebbe söker ännu. Kanske han kan vara dagisvikarie oxå, McDonald's ville han inte börja på. Jag tycker mycket om att jobba, känner att jag gör någon nytta. Att det kommer pengar är oxå viktigt, får inte gå över inkomstgränsen bara, har ju ändå lyft stöd i 6 månader det här året. Köpte nya jeans igår. Kände att jag var värd det.
Svårt ibland i skolan att göra seriösa saker när det lixom inte är till någon "nytta" om ni förstår vad jag menar.

Idag skrattade vi rätt så gott på träningen om folk som specialbeställer cheeseburgare utan gurka. Ta bort gurkan ur hamburgaren då, inte behöver man beställa en utan..om man inte är allergisk förstås, men ni vet vad jag menar..äsh, skrev långt här om skämtet med gurkan, men det blev inte alls lika bra i text som just då i situationen. så jag ska inte ha er å lida. Rolig men förvirrande träning idag. Imorrn är det uttagning till säsongspremiärmatchen som är på söndag!! Nervöst! och till 18-manna truppen Mittdala, men dit borde jag höra. Sen borde jag bli uttagen med tanke på att jag inte blev uttagen till div 3 matchen som är samma dag.

Ninas hemsida är klar. Jag är stolt. Fick det någotlunda som hon ville ha det och den är i min stil, så ypperligt samarbete än en gång. Titta in på http://nina-ahtola.com

Sebbe hittade min nätadapter till macbooken! wihiiii! tur att jag inte behöver köpa en ny. Har ju ännu inte fått några pengar för rabatten jag skulle få då jag köpte en ipod i samband med köpet av macbooken..det borde vara runt 900 kronor..så det vill jag ha.


pefektionist

skrivet 2007-09-08 klockan 00:15:46
jag börjar misstänka att jag är en liten perfektionist. har pillat med ninas hemsida nu i flera dagar i streck. men nu börjar det arta sig. kanske därför jag gör väldigt få "grejer" för att det tar en evighet för att bli bra. men har en massa roliga projekt nu, så det är nice. nina ska kolla sin mail.

tala just me sebbe. han var på väg hem från jobbet..sjukt! han har jobbat från 07:00-00.00. det hade brunnit upp någo strömkablar på koverhar, så de måste fixa det så snabbt som möjligt..han ska dit imorrn igen..å ingen mat har han hunnit äta..han kommer ju magra ihjäl. saknar min bebis. hoppas han snart kommer till sverige.

haha, kommer en vampyr bekännelser på tv. evigheter sen jag såg den. brad pitt och tom cruise som vampyrer. haha. det var 1994, då var man 12 år gammal:) kirsten dunst var inte speciellt gammal hon heller..

här har ni en bättre bild på jesses tatueringar. så nice!
image192


smaklig måltid

skrivet 2007-09-06 klockan 16:08:34
Idag hade jag min första tur på McDonald's. Det gcik jättebra, förutom då det kom jättestora beställningar, svårt att hålla reda på allt. Fick tala lite finska oxå:) Hyvää ruokahalua! Roligast är att göra glass:) Men jag har ju jobbat på Mäccen föruom..hehe typ år 2000..men lite kunskap finns ju kvar:) Behöver inte steka burgare, i alla fall inte ännu. Nästa pass är söndag 11-15, kom och hälsa på mig då:)
image191

Här är annars tack-presenten till min granne. Hope he likes it.





Mäccilainen

skrivet 2007-09-04 klockan 22:06:22
image190Nu är jag anställd på McDonald's eller Donken som det kallas här. Hemma kallas det Mäccen. Ska ha min första tur nu på torsdag. Iiik, jag är lite nervös. Men det ska nog gå bra. Känns bra att ha ett jobb. Är jämt orolig för ekonomin nu när jag inte får något studiestöd eller lån längre.
Sen ska jag förhoppningsvis vara dagistantvikarie oxå. Sen ska jag jobba lite för BHK och informera om klasshandbollen i skolor. Sen ska jag vara tränare för F94. Så fullt upp med andra ord.
Sen ska jag uppdatera Ninas och Fridas hemsidor..och min egen borde jag oxå få gjord. Hoppas på många långa regniga dagar.
Träningarna idag gick inte så bra. Golvet i Maserhallen är skithalt och det gör det jättesvårt. Ush!
Idag när jag skulle tvätta så låste jag in tvättstugenyckeln i tvättstugan. Snyggt! Gick sen till min granne, en gubbe med en stor schäfer, för att låna hans nyckel. Han var jättesnäll och letade i sina lådor eftersom han inte själv andvänder tvättstugan. Ska sätta en chokladstång i hans postlåda som tack:) Fazers blå, såklart!


Finland vann! Go Tero!

skrivet 2007-09-02 klockan 16:29:06
image189Hej hej, fan va kul att Tero Pitkämäki tog hem guldet i spjut i VM i Osaka! Najs najs! Alltså det här kommer vi leva på länge:)
Kunde inte själv se tävlingen då vi var påväg till Långshyttan för att spela handboll då tävligen började. Sebbe fick lov att skicka sms när han visste ifall Tero hade tagit hem det. Läste det sen efter matchen. Wohooo! Go Finland!

Det gick inte lika bra för oss i handbollsmatchen mot Strand. Vi förlora igen och därmed var vi ute ur turneringen. Blä. Jag var väldigt ojämn i försvaret och det gick inte som jag hade tänkt mig. Två veckor kvar tills serien börjar. Sen gäller det! Heja Mittdala!

Nu ska jag slappa, skönt!


söndag morgon

skrivet 2007-09-02 klockan 10:56:06
image188
...och jag vaknar av mig själv klockan 9 och mår finemang! I like it! Visst känner jag av fredagsmatchen och de två matcherna igår i handbollsturneringen i Hedemora med det är ont av något roligt. En smäll har jag fått oxå på höger öga som ni kan se på bilden. Dessutom är ena smalbenet blått. Igår fick jag i sista matchen 2 st 2-minuters utvisning. Hmm..borde kanske börja med amerikansk fotboll istället.
Det har inte gått så strålande bra i turneringen, men jag gillar vårt lag skarpt och vi är på G. Vi måste bara få till det sista. Jag har fått börja i öppningssexan nu varje match, så det är ju hedrande. Ska jobba stenhårt för att stanna där oxå. Mitt försvarsspel är bra, måste göra lite mer mål bara.
Matcher idag igen...


knäppt

skrivet 2007-09-01 klockan 23:46:55

Försäkring mot hastighetsböter
Autosafe Fortkörningsförsäkring ersätter Dina fortkörningsböter.
http://www.autosafe.se/index.htm



Finland vann!

skrivet 2007-09-01 klockan 23:35:23
image187image185








Finland vann eurovision dance contest. Ja, det finns tydligen nåt sånt nu oxå. Men kul att europa röstade på Finland i alla fall. Och ja, dom var ju duktiga Katja och Jussi. Jeee!
Dessutom får man veta detta om Finland på tävlingens hemsida:

image186 About Finland

Finland is a Nordic country situated in Northern Europe. It is bordered with Sweden to the west, Russia to the east, Norway to the north and Estonia to the South over the Gulf of Finland. As their mother tongue, most Finns speak Finnish, one of the few official languages of the European Union that is not of Indo-European origin, with the second official language Swedish spoken by a 5.5 percent minority.  <----va fint att de fått med det oxå:)

Finland is eleventh on the United Nations' Human Development Index and ranked as the sixth happiest nation in the world. According to the World Audit Democracy profile, Finland is the freest nation in the world as well!