The Nagu weekend.

skrivet 2012-10-30 klockan 21:40:20
Nagu ja, den storyn ska jag ta nu. En hög ivriga brudar hoppade in i en stor BMW fyratiden på fredag. Först var vädert helt okej, men när vi närmade oss avtaget mot Pargas då var sikten inte farligt god. Nånstans i Kaarina stod trafiken still så vi väntade i säkert 45min. Vet inte riktigt om det stämmer eftersom det var Jill som sa det. Hon sa också saker som att det ligger bilar i alla diken, sikten är en halvmeter och att det hade snöat flera meter snö :)
När vi äntligen kom fram blev det tacos som vi vräkte i oss då alla var så hungriga. Tror inte vi gjorde så mycket mer den kvällen, spelade spel och drack rödvin och mojiton. På lördag var det strålande väder. Efter en dunderfrukost med bacon och ägg tog vi en tur ner till sjön där vi firade "nyår" av någon orsak. Haha. Jill korkade skumpan och vi skålade. Efter det byggde Jessica och Jill en häst i snö och dess ryttare. Helt sjukt mycket snö! Ni ser själva.
Efter vår utevistelse blev det frossande av stort slag. Kräftor, sallad och fisk. SÅÅÅ gott. Jill hade dukat jättefint med halloweentema. I något skede gjorde Jill akupunktur på alla förutom Jessica som tog en tupplur. Hon har förövrigt sjuuuk nålskräck. Akupunktur var jätteskönt. Alla borde testa det. Jag fick i händerna och på ena foten för att lindra min huvudvärk.
Festen fortsätter sen med jacuzzi bad och hoppandes i snön naken :) Efter badandet blev det irishcoffees och mer spelande. I något skede satte vi och flätade varandras hår också, det kändes komiskt för det är ju något av en kliché. Jag introducerade alla till moroccanoil som bara är för ljuvlig olja till håret.
Blev inte desto mer roijvas då vi har så få i år. Sången som gick på repeat det här året var grani style. Haha. Nästa år ser ni till att ni kommer ni som inte var med!
En helt huippu helg. På söndagen blev det plättar till frukost och så städade vi packade i ett hui och var hemma redan innan tre. Supermegatack till Jill för skjutsen och maten och allt!


Nagu.

skrivet 2012-10-26 klockan 23:28:50
Hälsningar från Nagu. Vi är på den årliga tjejweekenden i Pihlströms stuga här på Nagu. Imorgon väntar kräftskiva. Härligt!

Det var en lång resa ner hit i snöstromen, men bra gick det.


Jobba sig.

skrivet 2012-10-25 klockan 13:22:25
När jag skriver på Facebook att jag ikadesignar. Ja, då är det bland annat sånt här. En broschyr för att promota i ett presonval och grafiska element för att piffa upp reklam & information om verksamhet som just den här uppdragsgivaren sysslar med.
Det mesta jag gör är dock pro bono, dvs gratis för vänner & bekanta och föreningar. Jag gillar ju uppdrag och tänker mig att det kanske ger mig ett riktigt jobb i framtiden. Man kastar ut små krokar hela tiden åt alla håll liksom. Ska träffa Sanna på produforum nästa vecka, så får vi hoppas jag kan få något (betalt!) uppdrag på det sättet.


Syrran & jag.

skrivet 2012-10-24 klockan 17:54:32
Har inte publicerat den här bilden tidigare. Den är tagen på Noffes, fniss. Tycker den är jättebra! Min vackra och smarta syster och jag.


Bloppis.

skrivet 2012-10-24 klockan 14:48:00
Nån som behöver hurts. Didrik från IKEA i plast. Mått i cm; höjd 60, bredd 34 & djup 32.
UPDATE: SÅLD!
 


Upstairs.

skrivet 2012-10-23 klockan 21:15:47
Nu börjar övrevåningen äntligen bli klar. Har bara tagit en evighet, men man måste ju känna in vissa grejer också :) I sovrummet fattas sänggavel och lampor t.ex.
Hyllorna i hemmakontoret är gamla skivor i teak med mässingfastsättningar. Superdupersnygga efter att jag slipat, oljat och putsat :)


Frågesport.

skrivet 2012-10-22 klockan 20:58:00
Ikväll har jag varit på frågesport. Fick representera Snappertuna HV, vi blev andra. Jee! Det var roligt. Aningens svåra frågor, men så ska det ju vara. Inte ska man ju kunna allt :)
 
Och så fick vi mockarutor. Finns inget godare. Nam!


Ikadesignar.

skrivet 2012-10-22 klockan 17:06:00
Hjälper Linda med hennes marknadsföring. R O L I G T ! och då går det fort oxå ;)
 


Hösthår.

skrivet 2012-10-20 klockan 22:11:20
Jag har litet mörkare hår igen. Ni vet sommaren och "solblekta" hårets tid är förbi.


Det är bra att ha tråkigt.

skrivet 2012-10-19 klockan 16:44:00
Det är bra att ha tråkigt för då vill man börja göra saker, så när jag tidigare gnällde över för lite jobb så har jag nu en massa olika projekt på gång igen. Jee, jee! Dock inte farligt många som bringar in några pengar men men kanske i förlängningen. Ska bl a hålla utställning på Serendi har jag tänkt. Har ni önskemål på motiv är det fritt fram att kommentera.
 
Och så ska jag ta tag i slutarbetet. Det är nu eller aldrig!
 
Och förresten Happy Friday som Kajjan hade sagt.


Like:ar.

skrivet 2012-10-19 klockan 16:13:51
FB schacki på Byt o skänk/Vaihda ja lahjoita ha like:a min kaffefilterhållare, hihi.
 


jesselaitinen.com

skrivet 2012-10-19 klockan 12:28:00
Har ju helt glömt att berätta att jag hjälpe Jesse med hans hemsida. Han har pratat om det i typ 2 år och nu fixade vi det på en vecka :) Kolla in hans fina foton här.
 
 
Även denna sida är i WP, så han kan uppdatera den själv. Precis enligt min filosofi.


Pysselilainen.

skrivet 2012-10-18 klockan 14:32:00
Äntligen har jag en kaffefilterhållare. Precis en sån som jag ville ha :) Tack till Bjarne B. på loppiset på Gregoriusgatan för fyndet!


Klocka & ram.

skrivet 2012-10-17 klockan 21:36:29
Ja-a ingen sprätt i mig heller. Riktigt segt för tillfället. Har inte riktigt något jobb och inga turer på Shell heller, så nu skulle jag borda göra allt det där som jag annars inte hinner. Eller hur var det, jag är ju mest ledig hela tiden. Jag behöver ett RIKTIGT JOBB NU!
 
Samppa sku till IKEA idag så han fråga om jag ville följa med. OM jag ville :D Hehe, finns ju inget som piggar upp en som liten visit till det gulblåa varuhuset. Såg världens snyggaste väggklocka i ett av exempelrummen och blev SÅ glad, MEN vet ni vad, den var slutsåld. Hittar den inte heller på nätet. Riktigt nyaste nytt alltså och den var så fin, skulle passa så bra i vårt kök. Paxar den iaf ;)
 
Har iaf dragit tummen ur röven och ramat in sjökortet från -81 på vår vik där vi har sommarstugan. Ramen fynade jag och mamma förra gången vi var till IKEA. Satte gråbrunt papper mellan paspartout och sjökortet. Blev bra tycker jag. Vad tycker ni?
Jag diggar förövrigt kartor och sjökort och andra bilder som förklara vår värld. Orientering var roligt just pga av kartorna, men ofta hittade jag inte kontrollen även om jag kunde läsa kartan. Nina däremot var expert på att se kontrollerna då vi lufsade runt i skogen på skol-jumppan.


Mitt veckoslut.

skrivet 2012-10-16 klockan 20:39:00
Mitt veckoslut gick i pyssel och filmkvällens tecken. På fredag åkte jag tåg in till Helsingfors och inhandlade Fimo-massa och på vägen hem plockade jag upp mammas guddotter 10-åriga Anniina i Alberga. Vi åkte sen till puupörssi och Sami sågade trähjärtan åt oss till vår pysselkväll. Efter det via butiken och R-kiosken för att hyra film. Det blev Monte Carlo med Selena Gomez. En riktig tjejfilm, men den var riktigt rolig.
Anniina fick en Nikita-jacka som jag fyndat på nätet. Jag har en likadan i blå-grön-vit så vet att den är superbra och vilken storlek som passade. Galet att Anniina är nästan lika lång som jag och hon är bara 10år. Vi gjorde sen pärlor och nyckelringar av Fimo-massan och slipade och målade trähjärtan.
 
På lördag var det loppisrunda med mamma och lunch på Shell med Timo och Sampo som kommit för att hämta hem Anniina. Sen var det superlördag i sisu-arena med matcher för både damer och herrar. Herrmatchen var sjuktspännande och slutade rättvist 21-21. Roligt att se Fredis comeback :)
 
Avslutade kvällen med att se Taken 2 med Samppa på Bio Pallas. Vi var kanske 10 pers på bio. Den var helt superöverdriven och alltså inte bra. Taken var ju klart bättre. Men det är ju ofta så att tvåan inte lever upp till ettan. Slösa inte era pengar på den.
 
Söndagen var sen ett enda maraton i slappande.


Nörderi.

skrivet 2012-10-15 klockan 18:54:00
Har datanördat hela dagen idag och formaterat om syrrans Acer one mini-läppäre. Batteriet vill inte funka längre på den så jag installerade ny BIOS men då dog hela datorn efter det, så fick jag göra en systemåterställning och uppdatera 102st windowsuppdateringar igen. Muntert.

Nu har hon iaf fungerande virus-skydd tack vare min snälla pojkvän som sponsrar.

Ska ännu testa om jag skulle få liv i batteriet annars får man lov att köpa ett nytt. Kan nog bra vara att den gjort sitt, det är ju inte världens nyaste dator.
UPDATE: Jag är ett geni och skam den som ger sig. Nu funkar batteriet och datorn är som ny! Wihuu.

En positiv nyhet såhär på måndag morgon är att banken sänkt räntan på mitt studielån från 3,140% till 1,663%. Jej!


Berlin part 2.

skrivet 2012-10-15 klockan 12:40:30
Torsdag, dag 3 begav vi oss först till minnesmonumentet för förintelsen. Det var tillräckligt hemskt att gå bland de alla cementkuberna, så vi gick inte ner till utställningen.
På vägen till Neue Galerie gick vi förbi Sony experience där de öst på litet med arkitekturen. På Neue Galerie fick jag se Andy Warhols double Elvis. Gillade utställningen och variationen på verken.
Efter det sikta det vi in oss på Bauhaus Archive. Jag har alltid gillat bauhaus idén om att det man designar inte bara ska vara fint utan också praktiskt. I museishopen hade de artek pallar och litet annan finländsk design. Golvet i hela byggnaden var urläckert!
Dag 4 promenerade vi till slottet Charlottenburg som inte låg långt från vårt hotell. Efter det till art noveau museet Bröhan. Förutom en massa fantastiska möbler och föremål hade de en utställning med Karl Hagemeisters målningar.
Sista tiden i Berlin gick vi på litet shopping, dels för att vädret var uselt dels för att eventuellt hitta nåt som inte finns i Finland. Råkade vara 20% på allt på C&A. KaDeWe besöktes såklart också :) Sen åt vi 3-rätters middag med vin för under 15€ per person.
Annat kul i Berlin var godisautomaten och drömfångaren jag köpte. Till kvällssnack rödvin och äppelchips. Vår metrostation hette Mierendorffplatz
Summa summarum var Berlin väldrigt intressant. Vi hann ju inte ens med hälften vi hade tänkt oss. Dock handlar ju väldigt mycket om andra världskriget och öst och väst. Mycket trauman som fortfarande bearbetas.
 
Det var lätt att ta sig runt med U-bahn, S-bahn och bussar. Vi var igång alla dagar 10-20 så ett under att våra ben höll :) Vi hade Berlin Welcome card 72h, men vi använde inte speciellt många rabatter, så kanske man inte skulle ha behövt det. Men det är bra att ha ett häfte med en massa olika sevärdheter och såklart en bra karta, men en reseguide skulle funka lika bra.


Berlin part 1.

skrivet 2012-10-14 klockan 22:03:00
Nåja, nu ska jag skriva en recension av mammas och min Berlinresa. Börjar med del 1.
Vi flög med Air Berlin. Inget att anmärka på, smidigt vid incheckning och flyg. Landningen på Tegel flygfält i Berlin var den kortaste jag varit med om. Sjukt kort men inte alls dramatisk. Det var en bit att gå från terminalen till bussen då den låg längst bort. Hotellet vi hade bokat låg på busslinjen X9 och låg endast 4-5 stop från flygfältet.
Hotellet vi bodde på låg i Charlottenburg. Inget superfancyt och vi hade det billigaste rummet, men helt OK för 65€ natten. Ingen störande trafik och städningen var bra. Vi åt inte frukost på hotellet då det fanns ett café i matbutiken som låg precis vid hotellet. REWE hette det, fniss.
 
Första dagen åkte vi in till Alexandersplatz och hamna mitt i en Oktoberfest. Vi åt en tysk hot-dog och lyssnade på after-ski musiken.
 Följande dag, alltså dag 2 tog vi en bussrundtur i Berlin. Vår guide var roligt och gillade finländare, men det visade sig sedan i efterhand att han inte berättat så mycket egentligen :)
Efter bussrundturen tog vi oss till östra sida av Berlin och East Side Gallery. Där är en kort strecka med Berlinmuren kvar. Det som jag överraskades av var att muren var så tunn. Och egentligen var det ju två murar och sen vakter som patrullerare mellan dem.
 
Onsdagen råkade också vara dagen för Berlins återförenande. Så hela baksidan av Branderburger Tor var en fest med pariserhjul och stuff. Halva Berlin var där tror vi. Sjukt mycket folk iaf.
Sen åkte vi ännu till Berlin Zoo. Vi hade lite för lite tid där, men eftersom vädret var så fint så ville vi passa på. Biljettförsäljaren tyckte nog man ska ha minst 3h på Zoo. Det finns två Zoon i Berlin eftersom det fanns ett på västra och ett på östra sidan. Vi valde det som fanns på västra sidan då det var äldre och mindre och hade fler djurarter.
Del 2 kommer imorgon. Stay tuned.


Berlin.

skrivet 2012-10-11 klockan 10:10:00
Reseberättelsen kommer idag! ELLER IMORGON!! :) ELLER I ÖVERMORGON!!! )


DinoDina.

skrivet 2012-10-11 klockan 10:09:56
Lindas webshop öppnade idag. Ser mycket bra ut. Jag var med på ett hörn och designade logon enligt Lindas önskemål. Roligt! Titta in vet ja!