Dank U wel

skrivet 2009-07-08 klockan 22:24:14
Amsterdam var som sagt nice. Vi anlände på torsdagen och köpte tågbiljetter till amsterdam centraal, men det gick inga tåg pga en brand, så vi fick ta oss med buss mot centrum. Det var hur mycket folk som helst och vi fick vilseledande information. Iaf kom vi på en fullpackad buss och förlitade oss på hjälpsamma medresenärer. Hoppade av och tog metron ist. Vi kom så småningom till hostellet och checkade in. Sen blev det öl vid Rembrant plein.

Fredagen började vi gå lite runt i stan. Hamnade på shoppinggatan och 4-5 par skor +klädesplagg senare var vi rätt så trötta. Jag hittade två klänningar till -70% och var tvungen att slå till. Blev inget musem den dagen. Sen var vi till red light district och tog en öl på trinity bar. Sen skulle vi till Bitterzoet, club på spuistraat, men vi var där alltför tidigt och orkade inte vänta på festen. Ist blev det Palms och deras egen öl tills vi gick hem.

Lördagen var det amsterdam09 day. Vi träffades 11:00 och fick meetingpoints för hela dagen. Det var nice att se flera man inte sett på sjukt länge. Typ ischgl 03 eller nåt. Sen hängde vi lite med tyskarna och så gick vi till ett ställe där man kan ta en rundtur på kanalerna med båt. Det var fint, men gud så varmt. Malloh fick solsting. Efterhand så föll människor bort och det slutade med att det bara var vi och österrikarna. Vi gick till grasshopper.

Söndagen möttes vi upp på förmiddagen igen och åter igen inga tyskar i sikte. Sen drog vi på picnic till Westerpark med min kompis Heleen och hennes kille Tom. Det var supermysigt och diskussionen flöt på bra. Sen började det regna, så vi spenderade en stund hemma hos Heleen och Tom. Sen hade vi bestämt träff med österrikarna på rick's. Det regnade som fn och vi blev fuktiga, men vi kom att bli helt blöta. Då vi gick på trottoaren kom en bil med fart och körde rakt i en pöl så att vi blev nersköljda av äckligt gatuvatten. Vi skrek och sen börja vi gapflabba! Det var helt sjukt! Vi skrattade hela vägen till Rick's. Vi tog en öl, men sen var vi så kalla och våta att vi måste gå till hostellet och byta kläder.
Kvällen fortsatte sen på Rick's och med utgång på smokey's. Där dansade vi och hade kul.

Måndagen var det utcheckning från hostellet och vi tänkte vara kulturella och gå på van gogh museét men de hade inget studentpris så 12,5 euro tyckte vi var för mycket. Så det blev hamburgare på en irlänsk pub och en tur via Vondelpark för att se hämta väskorna och åka till Schiphol.

Mycket rolig resa med massa skratt! Tack Malloh och Frida! Mer bilder på FB.

Nu har man lite postresedepression och är trött.

Kommentarer
Jag heter
Kom ihåg mig?
URL/Bloggadress


Min kommentar