Hej.

skrivet 2012-11-29 klockan 22:20:31
Hej, jag lever nog. Det är mycket olika grejer på gång nu. Var till museet för att bekanta mig med julgransutställningen. Välkomna på lillajul till Fiskars. Vi har öppet 11-16. Då får jag också se banderollen som jag designat för Övre Bruket. Roligt! Ska jobba veckosluten på museet nu fram till 13.1.
 
Sen har jag hjälp Linda lite med hennes blogg och sånt. Snyggt tema hon hittat.
 
Och målat(!) känns som miljontals tavlor, men handlar nog mer om att jag aldrig blir nöjd och målar om :) På måndag ska de till Serendipity. Jee, jee. Ska vi ha vernissage?
 


Riktigt dålig.

skrivet 2012-11-27 klockan 22:39:39
Dag idag. Ush, blä, prupp.

Nu och sova, ny dag imorgon med bl a fysio med Eva, jee :)


Måla sig.

skrivet 2012-11-27 klockan 10:52:00
Ursäkta bloggtorkan här i två dagar. Jobbade natt lö-sön och det gick bra, men tammifan nog var jag helt förvirrad hela söndagen. Fick värsta-ont-i-magen attack och sov bort nästan hela dagen och ändå fick jag sömn på natten igen. D-vitaminbrist eller?
 
Anywho, igår tog jag tag i mitt måla-tavlor projekt. Har tänkt måla nu hela hösten, men det har alltid kommit annat emellan. Jag har ju bokat utställning på Serendipity i december så börjar vara lite brått :) Kanske kan be Peta & Jesse ha kvar sina tavlor några dagar extra ifall jag inte hinner få ihop det.
 
Några smakprov. Det jag är mest inne på är fjädrar, luftballonger och trianglar. Vissa av tavlorna målar jag på träbitar som Sami tänkt elda upp men som jag klistrat ihop och gjort till målardukar istället :D
 
Känns lite spretigt just nu, men det lär väl klarna vad temat blir :)
 
Strax kvällstur på Shell, den sista för den här perioden och jag har klarat av samla ihop till min låneamortering i december. Sjukt glad över det. Då slipper jag låna och belasta familjen (märk mamma).


Gamla bastun.

skrivet 2012-11-24 klockan 14:09:57
VNUR vill sälja gamla bastun i Ekenäs. Läs här.
 
Vem är med och köper den!!??
På riktigt världens finaste paikka och finaste hus. Kan ju bli vadsomhelst. Pub, butik, galleri U name it. Allt i ett!
 
VILL HA, MÅST FÅ, BEHÖVER :D :D :D


Loppis.

skrivet 2012-11-24 klockan 09:17:00
Nu ska jag och sälja på loppiset på Högåsa! Välkomna!
 
SALDO: not so much. Inte riktigt min målgrupp i besökarna, tyvärr. Men duktig känner man sig iaf :) Och tanterna i Pojo UF var trevliga :)


Harmsen.

skrivet 2012-11-23 klockan 16:24:49
Vitsi biljetterna till Ellie Goulding på Tavastia är redan slutsålt. (Biljetterna släpptes 9 imorse). Damn. Harmar nog som fn! Diggar henne.


Fysio & FB.

skrivet 2012-11-22 klockan 11:52:56
Hej, idag har jag börjat dagen med fysio hos Eva. Anaggi va skönt när hon försöker få upp mina superspända lår och vad muskler. Sen tejpade hon igen, vi kan kalla henne miracle Eva, med såndärn supertejp som gör att knäskålen sitter bättre på knä och knäet inte blir lika uppsvällt vis ansträngning. Love it!
 
På parkeringen såg jag den här lilla bilen med motorvärmarsladden ännu fast i bilen. Haha. Satte den på FB och vips så visade det sig att det var Evas jobbs respas bil. Hur praktiskt är inte det med FB :)
 
Nu ska jag strax på jobb, kvällskiftet och imorgon har jag morgonskiftet och på lördag nattskiftet :D Snacka om variation. Förresten glöm inte loppis på Högåsa på lördag 12-14. I'll be there.


Julkalenderdesign.

skrivet 2012-11-21 klockan 13:48:25
 
Såhär blev julkalendern jag jobbade med igår och lite idag. Vad tycker ni?


Julen närmar sig.

skrivet 2012-11-20 klockan 11:57:47
Idag sitter jag med ett julkalenderprojekt baserat på de här små filurerna :)


Bröllopsklänning.

skrivet 2012-11-19 klockan 14:21:00
Skönt med ledig måndag. Hörni, ni som kan sånthär med klädkoder. Jag ska på bröllop den 8 dec, min kusin gifter sig vilket är jätteroligt. MEN vad ska man ha på sig. Klädkoden är MÖRK KOSTYM. Och vad jag har läst på nätet bör man ha en knälångklänning. Alla mina fina klänningar kommer till halva låret. Detta såklart för att jag är kort och korta människor bör visa så mycket ben det är möjligt (utan att vara slutty) för att inte se ut som en tomte.
 
Den här har jag klickat hem, jättefin men jag har litet för stora bröst för att den ska sitta helt perfekt. Älskar verkligen mönstret och tyget är fint. OCH det är bra längd alltså till knäet. Passar dessutom med mina gråa french connection skor.
 
Andra alternativ kunde vara
 
Eller om man inte behöver ha klänning precis ända till knäet de här
 
Så hur är det? Bör man ha klänning ända ner till knäet om klädkoden är mörk kostym? Det är ju i december så strumpbyxor har man ju iaf. Help!
 
PS. de bröllop jag varit på har jag haft kortkort klänning ;D hehe.


Jobbilainen.

skrivet 2012-11-18 klockan 12:30:00
Jobbar asmycket så jag klarar studielånsamorteringen i december.
Litet pausbilder här för er alltså.


The kryssning.

skrivet 2012-11-15 klockan 21:05:38
Kryssningen då, ja det var en hel del mat, litet dricka och promenad i Stockholm. Fint väder i Sverige men litet blåsigt. Vi åkte med Mariella som var riktigt fint tyckte jag. Har ju mest åkt Gabriella och Isabella. Riktigt mysig resa, men inte så romantiskt att sova i högsäng :) (På Silja båtarna kan man flytta nedersta sängarna brevid varandra.) Anyway, kiva med ett litet avbrott i vardagen & creme bruléen var pricken på i:et :D


Mucho.

skrivet 2012-11-15 klockan 10:42:36
Hej, har varit full rulle. När vi kom hem från kryssningen på tisdag så åkte jag direkt till jobbet och igår hade jag fysio med Eva och efter det till jobbet igen. Nu ska jag på ett möte till Kyrkslätt. Bloggar mer efter det.
Heippa!


Inspirerande!

skrivet 2012-11-10 klockan 20:53:00
Den här tjejens resa till ett bättre liv alltså. Helt fantastiskt. Se det!
skärmdumpar från tv4play.se


Bra dag.

skrivet 2012-11-10 klockan 17:46:04
Helt huippu dag på jobbet. Alla var snälla och positiva. Nästan iaf :) men dom som inte drog på smilbanden sade jag glatt ha en bra dag åt ändå! :D
 
Dessutom får jag nu jobba några till skift, så jag klarar min låneamortering i december. De har ju inte behövt mig på Shell nästan alls de senaste månaderna och ikadesign har inte dragit in värst mycket pengar så det är välbehövliga slantar.
 
Nu ska jag packa inför kryssningen imorgon. Blir avfärd direkt från jobbet. Tjingeling.


Happy Friday!

skrivet 2012-11-09 klockan 21:10:51
Oj, vilket drag det blev här på bloggen när jag hamna öppna mig lite. Ni var över 100 pers som titta in här. Det är mycket för den här bloggen :) Tack för det och hoppas ni alla nu börjar tänka mer positivt och slutar marra!
 
Idag har jag hjälpt min syster med hennes dator och bjussat på stabil nätuppkoppling här i Pojo. Sen åkte jag till Matsgatan och krattade litet åt min mor och matade hennes katter. Plockade med mig lite prylar igen som ska på loppis den 24.11 kl.12-14 på Högåsa här i Pojo. Sami hämta sen hem ingredienser till Tacos och en flaska rött, så det har vi gottats oss med medan vi sett på ishockey.
 
I helgen ska jag jobba morgonskiftet på Shell och sen åker vi på kryssning på söndag med Sami. Har äntligen också bokat fysio med Eva på Karis Fysioterapi till nästa vecka så nu ska jag börja ta hand om mig själv. Träningen har inte blivit till något efter operationen och kilona smyger på i en faslig takt. Det är ju extra viktigt att inte vara överviktig när man har dåliga knän. Gah!
 
Sen har jag den första julklappen klar. Rekordtidigt.
 
Happy Friday som Kajjan skulle ha sagt!


Att det marras.

skrivet 2012-11-08 klockan 15:46:00
MARRASkuu gör verkligen skäl för sitt namn här i Raseborg. Det gnälls så infördärvat och politiker & tjänstemanna föraktet är asigt. Jag blir jättetrött. Jag vet, jag borde inte gå in på VEGA Västnylands sidor alls. De har sysslat med senastionsjournalistik länge redan och eldar på de redan bittra kommentatorerna.
 
Det senaste är ju då såklart att barnen i staden skolor ska bli utan julmat. Buhuu. Jag vågar påstå att majoriteten av barnen inte ens tycker om julmat. I min familj åt vi franskisar & knackisar långt upp i tonåren. Risgrynsgröt kommer de få istället. Det är MINST lika bra.
 
Många av kommentarerna påstår att det finns SÅ MÅNGA barn som inte får nån julmat alls och att detta är deras enda chans till att uppleva denna tradition. Är det verkligen en rättighet att få julmat, nej. VARSÅGOD det går bra att ordna en julfest för barn på t.ex brankis där de får äta lådor och skinka.
 
Självklart är det orimligt att på årets sista två månader tvinga skolköken att spara in 15000€, skolmaten är viktig! men jag tycker det är helt OK med soppa en dag i veckan och att de skippar julmaten. Sen att ungarna är kinkiga kan ju inte staden rå för. Då får föräldrarna skicka med matsäck isf. Och inte ge pengar till godis och energidricka helt enkelt.
 
Och såklart ska ju inte Raseborgs personal få ha någon julfest speciellt inte "herrarna" dvs tjänstemännen. Nej, de ska inte få ha en trevlig stund tillsammans som de till stora delar bekostar själva. Här glömmer ju folk att Raseborgs stad är en av de största arbetsgivarna i kommunen vilket betyder att det är många som vi känner som jobbar för staden och indirekt för oss. Och gör dom ett bra jobb och är lojala mot sin arbetsgivare ja då får vi en bättre stad att leva i!
 
Sen har vi det här med utvecklingsdirektören som nu äntligen har fått sparken efter att i fyra år pirrat och gått ut i media och svartålat sin förman pga att hans lön blev sänkt med 500€ till 5500€. Han har blivit så orättvist behandlad och mobbad. I alla fyra(!) utredningar har man konstaterat att så inte är fallet. Att sen dessutom komma med utpressning är ju sista droppen. Tycker verkligen synd om hans familj. Han har ältat det här nu i 4 år. Hemskt. Och utvecklingsdirektör låter som ett roligt jobb. Man får ha visioner och utvecka vår fina stad, men nej det dög inte.
 
Nå då vet ju såklart kommentatorerna på svenska.yle.fi att folket inte har förtroende för stadsdirektören och att båda måste gå. Allt är så svart och vitt. Alla vet helt plötsligt att stadsdirektören inte sköter sitt jobb. Mig veterligen har han skött det någotlunda bra och att representation har en stor del av hans arbetsuppgifter. Det påstås det ena och det andra om honom. Fy fn säger jag. Sen skulle han inte få sjukskrivas pga av stress för det passar inte. En stadsdirektör ska tåla stress och trakasserier då helt klart!? Han är ju också en människa, herrigud.
 
Sen det här med kommunalskatten. Jag tycker vi kan höja den. Det måste ändå sparas sjukt mycket! En tjugolapp mer i månaden per person. Jag menar skippa den där godispåsen eller kaljan eller något annat onödigt. Alla måste dra sitt strå till stacken. Nog förstår jag också att man inte bara kan höja och höja på skatten, men vi har påriktigt en superfin kommun med en massa potential. Pojo t o m är fint! Ni sku bara veta. Men om man rabblar ett mantra att allt är skit då är/blir det också det! Det är väldigt enkel psykologi.
 
Och ja, tillsist då politikerföraktet. Blir SÅ trött. Politiker är vanliga människor som du och jag. De gör det här på sin FRITID. Sätter in sig i en massa olika ärenden och funderar och gör beslut med den information dom har. Så bra beslut som möjligt med alla kommuninvånare i åtanke. Folk glömmer ofta det. Det är våra skattepengar och man kan inte dela ut dem hejvilt till alla som behöver det ena och det andra. Att det är en hög med töntar kan man ju tycka, men ställ upp själv då om du vet så mycket bättre. Det är fritt fram. Vi lever i den demokrati. VARFÖR INTE höra av dig till den personen du röstade på och säg din åsikt istället för att marra. Och JA, självklart ska det vara substans i det du har att komma med. Att JOMA gör ingen lycklig. Och mötesarvoden som de får är inget att joma över med tanke på den tid de lägger ner.
 
Har ännu tusen saker som jag kunde MARRA över men det får räcka här. Ni vet ju att jag inte är bitter. Jag är så satans positiver hela tiden :D


Firandet.

skrivet 2012-11-08 klockan 10:19:35
Tvåårs dagen firades inte fasligt mycket igår då det blev fryspåsemat till middag, handboll, en kort visit till Serendi och lite terminator film på tv, MEN det gör inget för på söndag åker vi på kryssning till Stockholm :)
 
Sami hämta iaf blommor åt mig och jag hade beställt canvastavlor som jag satte upp i sovrummet. Vi var båda nöjda och glada :D


Miss Raseborg.

skrivet 2012-11-08 klockan 09:26:11
Varför är jag överraskad?
 


Idag.

skrivet 2012-11-07 klockan 15:23:37
Den 7 november är en speciell dag ;)
 
Älskar dig Sami <3


Fishi.

skrivet 2012-11-05 klockan 18:30:47
En sak som är huippu med att ha en fiskande pojkvän är ju såklart all färsk fisk jag får äta jätteofta. Idag blev det stekt abborre igen och rökt strömming och igår åt vi rökta abborrar också. Nam!


Dyrt.

skrivet 2012-11-05 klockan 15:31:00
Postade nyss en adidas jacka till en tjej i Jakobstad. Mitt paket vägde 535g, just över 500g gränsen alltså och vet ni vad det blev att kosta!? 7,70€ HELT GALET! Hur kan allt vara så fruktansvärt dyrt i det här landet? I Sverige skulle motsvarande paket kosta ca 5€.
 
Känns muntert när jag nästan bjöd på frakten så jag fick 3,60€ för jackan med andra ord. Kunde inte tro att jag nästan skulle gå back på den här affären. Man blir ju lite lessen :/
 
Ni kan göra mig glad om ni tittar in på mina grejer på Syrrans Garderob och köper bort sånt som jag knappt använt, vissa plagg inte alls. Självklart kaveripris och ni behöver inte registrera er, vi kan ta det via mejl också.


Robbie.

skrivet 2012-11-03 klockan 12:36:38
Började denna morgon med att titta på Robbie Williams i Skavlan. Han var söt och rund om kinderna :) För övrigt dålig intervju med Bon Jovi, där borde de bara ha avbokat honom. Han var så lågmäld och funderade bara på New Jersey.


Öppna sig.

skrivet 2012-11-02 klockan 18:18:25
Hamna öppna mig igen på svenska.yle.fi angående den här artikeln.
 
Självklart med hela mitt namn!


Alla helgonas.

skrivet 2012-11-02 klockan 12:30:00
Det är tydligen helgdag imorgon. Bra att man hänger med.
 
Vikingline sponsrade gratis kryssning; en-dag-i-Stockholm, så jag nappade direkt. Det betyder att Sami och jag kommer fira vår 2-års dag på Östersjön.
 
Här kan ni hitta erbjudandena. (Självklart inte tors-lö, då får de ju folk på båten iaf) Har inte sett att finska vikingline erbjudit gratiskryssningar förut. Den svenska sidan gör ju det titt som tätt. Finnarna åker ju sverigebåten iaf, men svenskarna måste man bjussa till finlandsfärjan. Jag åkte ofta gratis över under mina år i Sverige.


Annonsilainen.

skrivet 2012-11-02 klockan 10:19:00
Jag hjälpte Linda med en DinoDina annons. Jag föreslog "väderleks"annonsplatsen på VN. Den använde vi med Frida till riksdagsvalet ifjol. Den ger mest valuta för pengarna tycker jag. Alla läser ju vädret :) Dock är formatet litet utmanande.
 
I princip är jag nöjd. Den gröna färgen blev superbra och texten OK, men bilderna litet för ljusa. Färgmässigt mycket bra tack vare ypperligt material. Alltid knepigt att få bilderna att se "lika bra" ut i tryck som på skärmen. Tidningspapper är svårast. Linda har skrivit om annonsen här. Och Elin här.


Rockie-watch.

skrivet 2012-11-01 klockan 15:56:08
Idag är jag hundvakt till världens snällaste hund. Vi har promenerat till puupörssi på kaffe och busat här i Pojo, nu ligger hon och snarkar i soffan.
 
Sen var det dags att ta bort reklamtarran för kommunalvalet. Hårtorken i högst hugg och det gick hur smidigt som helst. Dock hamna jag offra toppen på tumnageln. Nu blir det paus i valrumban en tid, nästa val blir riksdagsvalet 2015.


FIN-LUX.

skrivet 2012-11-01 klockan 15:45:00
Igår var det EM-kvalmatch i handboll i ett fullsatt sisu arena. Finland mötte Luxenburg. Förra matchen hade de förlorat så nu var det revanschdags. Och bra gick det. 28-21 blev resultatet. Det var ingen bländande handboll och stundtals såg det riktigt hopplöst ut. Gea gjorde en bra match och Nico också, så det är roligt när småkusinerna presterar bra. Den som imponera mest var Antti Valo som först tog en retur genom att slänga sig och sedan ännu hann kontra och göra mål på samma boll.