Hufvudstaden dagarna 2.

skrivet 2013-02-28 klockan 08:36:05
Hello, idag bär det iväg till Helsingfors. Jag ska gå på designmuseet och se Paola Suhonens Ivana Helsinki utställning. Före det en visit till FSS kansli och hälsa på flickorna där. Plocka med några ex av Ungdomskalenders och visitkorten som jag gjorde för dem.
 
Sen checka in på hotellet och invänta Sami, kanske jag hinner på en liten shoppingtur också. Vi ska nämligen gå på Biffy Clyro ikväll på Nosturi. Spännande.
 
Fredag sovmorgon, hotellfrukost och sånt :)


One side.

skrivet 2013-02-27 klockan 18:03:23

Alltså min högra sida av ansiktet gör revolt. Förutom munsår så har jag lyckats få ett par finnar på den sidan. What's up with that? Nån som har en bra förklaring till det.Bonusbild.

skrivet 2013-02-24 klockan 20:04:00


Vilket veckoslut!

skrivet 2013-02-24 klockan 19:03:48
Hellurei, nu har man både den sociala- och natur -kvoten laddad. På fredag var jag lite på jobi först 2h och sen blev jag inringd igen för att göra 5h till. På lördag hjälpte jag mamma med lite pappersgrejer och sen åkte vi iväg med lite pålkkasvin till Sjundeå för att se SIF mot BK-46. Resan började med att jag fick mina stövlar genomdränkta av öl :)
 
BK hade mycket folk skadade så vi trodde nog inte det skulle gå vägen och de låg under med 5 mål en lång lång tid, men kämpade upp sig och vann sen med 21-20. Det dånade i huvudet långt efter det då megafon och trummor hördes på hög volym! Riktigt roligt! En episk match sist och slutligen som vi i hejarklacken tar en del av äran för.
Sen var vi på middag med 3 andra par (Tomppi och Anna, Nisse och Johanna och Södde och Maria) på La Vida i Ekenäs. Efter det åkte vi förbi Julles och jag håka att vi kan ju ännu fara dit och säga hej. Så hängde vi en stund där innan vi åkte hem :) Så jag har träffas SÅ mycket folk att det är galet :)
 
Idag tog vi lång sovmorgon med massa mys och karelska piroger med äggsmör till frukost. Efter det skulle Sami och pilkka så jag passade på att följa med när det var helt underbart väder. Sol och några minusgrader. Rockie fick också följa med då Frida var på teaterrepetition. Vi åkte fyrhjuling ute på isen och Rockie sprang brevid. Hon fick ännu springa löst också och hon sprang och sprang och sprang :) (Jag hamna lite springa efter henne också, hehe. Så jag fick duktigt med motion idag.) Vi fick tyvärr ingen fisk, men härligt var det för det.
Sen beställde vi pizza och kebab och nu sitter jag vid datorn och Sami spelar COD.
Elämä on laiffi.


En till present.

skrivet 2013-02-22 klockan 16:02:51
Nu när mitt superduper fynd på UFF i Stockholm; en adiads original i blått för 20kr börjar sägar ifrån (dragkedjan vill inte alltid fara fast) så passade jag på att använda en 10€ rabattkupong på Zalando och klickade hem denhär. Lite mer petrolium blå men därmed också mer min färg. I'm one happy girl!


Pryltorget.

skrivet 2013-02-20 klockan 20:34:00
Ja-a, man får väl tycka vad man vill om pryltorget på Facebook, men idag lyckades jag bli av med ett nattduksbord, 4 bordsben och två par snowboardboots som legat och skräpat i mammas garage. Very nice!


Painting.

skrivet 2013-02-19 klockan 12:47:00
Den senaste tavlan som jag målat åt Hanna E. Jag är nöjd, nu får vi hoppas att hon är det :) Nu har jag endast 4 tavlor kvar att måla. Så om någon vill beställa nåt är det bara att hojta till.


Present.

skrivet 2013-02-19 klockan 12:46:09
Min födelsedagspresent till mig själv. Stem cell science och allt. Måste ju vara bra! :)


Vinterspektakel.

skrivet 2013-02-17 klockan 15:17:00
Idag var det vinterspektaklet i Stallörsparken i Ekenäs. SU Raseborg hade ett lag med i snöskulpturtävlingen. Vi gjorde en SU anka. Det är 70-års firande i år för Svensk Ungdom. Det var ett lyckat evenemang och vi vann publikröstningen, jee!
Frida byggde en stol som blev barnens favorit :)


Shelliläinen.

skrivet 2013-02-15 klockan 12:02:26
Bor på Shell typ. Ska dit nu igen. Jobba jobba joo-obbaa!


Födelsedag.

skrivet 2013-02-11 klockan 12:03:00
Idag 11 februari 2013 fyller jag 31 år. Galet! Vart tar åren vägen. Jag blev ju 30 igår.
 
Började med sovmorgon idag och sen hämtade Sami världens största räkmacka till frukost. Fick paket med posten från Holland. Och nu mumsade jag nyss i mig en bakelse till kaffet. Helt okej eller hur? :)
 Hipp hipp hurraaa för mig idaaa! Ska fira min dag med nattskiftet på Shell sen i natt :)


Våndan.

skrivet 2013-02-08 klockan 11:56:42
Hui, skickade nyss in en arbetsansökan till ett jobb (deltid) som layoutare på en inredningstidning. Det skulle vara så himla nice! MEN nu våndas jag något oerhört. Varje gång samma sak när jag söker ett jobb. Jag blir helt uppspelt och fantiserar hur det skulle vara att ha det aktuella jobbet. Ser mig själv i rollen och hur bra det skulle vara. Sen skickar jag iväg ansökan och då blir jag helt hispig och försöker förbereda mig för ett negativt svar, vilket är så himla svårt eftersom så länge jag inte fått nåt svar så finns ju chansen att jag skulle få det. Gah! Den här hemska våndan.


Ett och annat.

skrivet 2013-02-06 klockan 19:16:00
Hej sjacki, idag har jag varit på möte till puupörssi. Ska göra om deras hemsida och botten till annonser som kommer komma i Etelä Uusimaa.
 
Sen var jag till Shell och tog tre nattskift i början av nästa vecka. Så att pengarna rullar in.
 
Efter det slapp jag äntligen och simma. Det var rätt mycket folk i simhallen, men tur så for de flesta tanterna på vattengympan. Jag tog en "reserverad" (Nylands brigad) bana och simma helt själv, hehe. Tyckte det var litet väl dumt att motionssimmarna ska dela på två banor, medan två banor är tomma. Såg inte röken av en enda beväring i bassängen.
 
I bastun berättade en flicka att hon kände sig obekväm när två turkiska(?) pojkar förföljde henne i bassängen. Jag reagera också på dem då de stod en god stund vid bassängkanten innan de hoppade i. Tänkte att nog är det hopplöst att de ska stå där och spänna och de var inte ens speciellt snygga, haha. Anyway så simma de efter henne och när hon böt bana så följde dom efter. Fy fn.
 
Hon hade simmat i bana 2 innan, men tanterna som gick vattengång i bana 1 stank så mycket parfym så hon fick jobbigt att andas pga allergi. Hur är det möjligt att de doftade så starkt!? Blir det en effekt av parfym i håret och kloret i vattnet? Iaf borde det ju inte vara möjligt då man ska tvätta av sig innan man ger sig i bassängen.
 
Träffade en annan bekant i bastun sen så hann bli torr innan jag kom ut därifrån, duktigt varm också.
 
Imorgon har jag morgontur. Opp i ottan alltså. Gäääääsp!


Kiva.

skrivet 2013-02-05 klockan 16:17:35
Oj nej med den nya formeln för BMI så väger jag 20kg för mycket. Det känns ju lite galet.


Sjacki.

skrivet 2013-02-04 klockan 12:10:40
Jag fattar inte hur jag ska kunna ha ett normalt jobb, jag blir redan helt slut efter 2 kvällspass efter varandra. Dels kan det såklart bero på att jag inte har rutinen (det blir liksom för mycket på en gång) dels kanske jag "ger" (glad, kundvändlig och duktig) så mycket av mig själv och därmed dranerar mig själv på energi. Anyway, så har det varit helt okej att jobba på Shell nu igen. Det går så i vågor det där. Men jo, jag söker förtfarande ett riktigt grafiker jobb, så alla får gärna hålla ögon och öron öppna. Mol.fi levererar inte riktigt :/
 
Har fullt upp på ikadesign så ska genast ta tag i nästa grej.
 
Ha en bra måndag sjacki!
 
Sjacki eller schacki, har alltid stavat som det senare men i förrgår såg jag den första stavningen och gillar den bättre!