nu är hon på aftonbladet

skrivet 2009-08-31 klockan 17:54:16

Kommer ni ihåg Mogi. Nee, precis hur kan man glömma henne. Hon e ju så pördig.

Bloggade om henne i början av augusti. Kolla här.



nude no more

skrivet 2009-08-31 klockan 17:40:36

Några av er har hittat till threadless.com och köpt t-shirt. Vem är ni och vilken/vilka köpte ni? För er andra som inte ännu köpt en unik t-shirt. Kolla in siten här.


snart är sommaren slut.

skrivet 2009-08-31 klockan 11:45:47

Ännu hinner man vara ute i skären innan det blir för kallt.



Helgin.

skrivet 2009-08-30 klockan 21:08:24
Nu har jag lämnat tillbaka Rockie till Frida. Det gick bra att vara hundvakt fyra dagar. Tidiga mornar och promenader. Helt nice. Passar ju bra när man inte har någon annan rutin på dagarna. Rockie och Ninja har sysselsatt sig med att jaga varandra:)

Det var gemytligt med Julle & Iina i skären. Vi hade korsförhör i tur och ordning och nu känner man sig uppdaterad. Skönt.

Mirjam ringde igår också. Hon var en snabbis i Finland, men det passade inte att träffas, synd. Men vi prata en god stund och det var kiva att höra att hon har det bra på praktikplatsen på en arkitektbyrå i London och att vi fortfarande kan prata som om vi setts i veckan. Härligt med såna människor. Hoppas jag kan åka till London ett varv ännu i år.

Imorgon fyller paps år. Kanske han får en tavla eller en blomma.
Sen fyller Frey på tisdag. Han har redan fått sin present. En threadless t-shirt där det står "Videogames ruined my lifte Good thing I have two extra lives". :D Han premiäranvände den på ettan igår. Jej!

Nu är jag ganska färdig. Nati nati.


Stugavslutning

skrivet 2009-08-29 klockan 15:19:06
Ikväll åker Julia, Iina och jag ner till longbeach för stugavslutning. Det blir lite vin, lite kräftor och bastu. Kommer bli nice. Har inte träffat Iina på typ fem år, så det blir mycket catching up to do.
Med på resan har vi Rockie.
So long.


Tiina's song

skrivet 2009-08-29 klockan 14:58:24


Den talangfulla Tiina, sjunger och spelar sin egen sång hos Julia 28/8 2009



fredag with friends.

skrivet 2009-08-29 klockan 10:05:19

Fuck off Osku festen var gemytlig. Vi blev bjudna på massa gott och underhållna av gitarr, dragspel och sång. Vad mer kan man önska en fredag kväll. Tack och bock.



Yum yum

skrivet 2009-08-28 klockan 15:47:51

Seriöst, det sötaste jag sett!!!  :D :D :D


bjuder på en till.

skrivet 2009-08-28 klockan 15:40:30

Lite PS och alla blir snygga eller ja, snyggare än vad de är på riktigt. :D


cat of today

skrivet 2009-08-28 klockan 15:39:25


Hurja meininki.

skrivet 2009-08-28 klockan 13:32:27

Rockie jagar bort Ninja konkurrenter. How sweet is that;)


threadless

skrivet 2009-08-28 klockan 12:45:03
Yay! Bestället några t-shirts från threadless. Nu har jag 10st. Heh. Har underhålligt mig själv hela förmiddagen med att leka fotograf och modell på samma gång. :D




Det finns hur mycket t-shirts som helst att välja på. Gå in här.


gals.fi

skrivet 2009-08-28 klockan 11:12:22
Oh no. En shoppingsite i Finland för alla trevliga märken, så som nikita. Damn!



diarrhea.

skrivet 2009-08-27 klockan 23:08:10
Hehe. Kolla in den här siten. LOL.

PS. Sjukt häftigt åskväder igår. Blixtra och dundra som aldrig förr. Strömmen gick i nån minut, så mamma och jag leta ficklampor:D


cats&dogs

skrivet 2009-08-27 klockan 12:23:13
Djur har blivit min vardag. Ska ta hand om Rockisen nu i 4 dagar och mellan varven så har man en katt hängandes över sig. Ninja är så "mammig", men hon är ju för söt. Även om vi hade en liten olycka igår.

Jag målar nämligen lite här hemma och i brist på utrymmen så håller jag till på golvet och blandar färg på matsalsbordet. Iaf så hade jag lagt färg i skålen och skulle hömta vatten, under den tiden har Ninja hoppat upp på bordet, trampat i färgen och gått till andra ändan av bordet på min dator med färgad tass. Tadaa, så får man fina fläckar på bordsduken och min vita macbook är inte så vit längre. Kastade duken i tvättmaskinen, men den gick inte att rädda. Nooo :(


Rockie och jag.


En sån...kanske.

skrivet 2009-08-27 klockan 12:01:16
Mamma ska snart köpa ny bil. Hon har funderat och funderat. Sen såg hon en bil en dag när vi var ute på ärenden och utbrast: "En sån skulle jag kunna ha."
Problemet är bara det att det troligtvis var en Porsche Cayenne. Haha. Den går på typ 100.000 euro.

Jag har föreslagit en Toyota Hilux. Det skulle vara tufft :D


raivari.

skrivet 2009-08-26 klockan 21:42:48
Idag fick jag raivari när mamma påstod att jag aldrig stänger kaffepåsen, då jag kokat kaffe. WTF! Jag som alltid brukar stänga den, visst händer det att man blir distraherad och så och inte alltid gör det.
Men att jag aldrig gör det. Shit vad jag fick spel! Riktigt som på den gamla goda pubertetstiden. Hormonstärv någon?


Voitto kotiin!

skrivet 2009-08-26 klockan 21:18:03
Jej! Finland vann också sin andra match i EM damfotboll.

Laura Österberg Kalmari blev lite hero med sina två mål. Men någon som vet varför hon heter Laura Österberg Kalmari och inte Laura Kalmari Österberg? Hon hette ju Laura Kalmari innan hon gifte sig med Niko Österberg. I'm confused.

Bild från uefa.com


Seudon

skrivet 2009-08-26 klockan 13:06:33

Är så fint! Dit borde man åka och simma oftare.


Varm och skön macbook

skrivet 2009-08-26 klockan 13:04:50

Drar till sig små kattungar som denna.


Linn Olofsdotter

skrivet 2009-08-25 klockan 23:19:09
Är grym. Hennes hemsida hittar ni här. Har inte sett hennes senaste verk, men minns samsung reklamen. Apsnygg. En bekant har satt den som tapet i sitt sovrum, därav tipset nu på bloggen.



dagens katt

skrivet 2009-08-25 klockan 15:30:50

Man får så mycket kärlek, eller ja värme iaf :D


Och till sist söndagen.

skrivet 2009-08-25 klockan 13:09:37
Efter konserten gick vi till söder och hjärtats bar där det blev två öl. Sen var alla så slitna så vi tog oss till hotellet och jag tror jag slockna direkt. Hotellfrukost väntade på söndag morgon och det var nice. Sen checkade Malin och Nina ut, medan jag tog det lungt. Jag hade träff med Kristin och Emmi vid 12 på centralen.
Jag och Emmi tog sedan pendeltåget upp till Märsta och Kristin hoppa på i Rotebo. I Märsta tog vi en buss till Tellusvägen och följde sedan skyltar mot Steninge slott dit vi var på väg. Det blev en rätt så lång promenad, men det var strålande väder.
Väl i Steninge slott tog vi oss en titt på deras fabriksförsälning av glas och andra föremål. Det skulle vara en visning av slottet precis då vi hade kommit så vi tänkte vi går på den. Den var dock lite väl dyr för mig och Kristin som hellre tittade på konstutställningen Yrjö Edelmann -retrospective. Så Emmi gick på visningen och jag och Kristin på utställningen.

Den var jättebra. Gillar verkligen retrospective då man kan se konstnärens utveckling och hur han/hon testar sig fram och prövar olika tekniker och hittar sin nisch. Love it!
Yrjö Edelmann är grym på fotorealism och speciellt inslagna paket "wraps"


Det var en jättelyckad utflykt. När vi gick tillbaka tänkte vi att det måste finnas en kortare väg och vi testade en liten sandväg. Sen frågade vi en tjej om vägen och gick över åkrar och i skogar, haha. Men vi kom fram och 3min efter att vi anlänt till busshållplatsen kom bussen. Sjukt bra timning hela tiden. Och tåget var på plats när vi skulle tillbaka in till city.

Sen lämnade Kristin oss och jag och Emmi gick och äta. Åt sjuktgod pasta vid Hötorget. Sen ett varv via Åhlens innan Emmi gick hem och jag hämtade mitt bagage och begav mig till Stadsgården och viking line.

På terminalen träffade jag Vesa, som också var utbytesstudent i USA då jag var där! Helt sjukt. OCH hann kände igen mig fastän jag tog en tupplur mot telefonkioskväggen, haha.

På båten köpte jag lite godis och gick till hytten och såg på film. Somna som en stock. Vaknade dock alltför tidigt, men bestämde mig för att gå upp och äta frukost och njuta av skärgårstsikten. Båten kom tidigare i land så jag hann med det tidigare tåget och var redan 9 i Karis. Där fick jag bilen av Frida som hoppade på samma tåg som fortsatte till Helsingfors. Vilket flyt :D

TACK Emmi. Det var som att bo på hotell hos dig och supernice med kvalitetstid.
TACK Kristin, alltid lika trevligt. Du är bäst! Du vet att jag gillar dig stenhårt :D

MEN måste betala fullt pris för tågbiljetterna då jag skulle ta del av båt-tåg rabatten så hade försäljningskontoret redan stängt 18 på torsdagen och tåget går ju 19 till Åbo hamn. Jag var så förbannad. Så jag betalade mer för tågen än båtresorna! Då är det ju något fel.


Lördagen sen.

skrivet 2009-08-25 klockan 12:45:12
Det blev inte så sent på fredag, då Kristin et Co tog sista tåget hem. Bra så, man var rätt mör efter att ha sovit asdåligt på båten natten innan och gått på stan hela dagen. Vi sov sen till 10 på lördag och Emmi fixa brunch. Värsta hotellfrukosten var det på den. Sen hade Emmi ridning och jag hade bestämt träff med Line utanför hotellet som vi bokat för lördag natten.
Line och jag hade funderat att vi skulle se Ikea utställningen på Liljevalch ute på Djurgården, så vi åkte ut dit. Det var en bra utställning, lite liten men rätt så komplett.





Efter utställningen åkte vi spårvagn in till stan och gick och fikade. Det var kul att träffas då vi inte setts sen mars. Tack Line och jobba inte ihjäl dig.


Fredagens händelser.

skrivet 2009-08-25 klockan 12:25:42
Helgen i övrigt då? Jo, jag anlände på fredag morgon 06:30 till Stockholm och promenerade in till city. Sen blev det frukost och kaffex2 tills jag mötte upp min kusin Emmi utanför hennes jobb. Hon fick ta hand om mitt bagage, så slapp jag låsa in det för dyra pengar. Sen begav jag mig på lite shopping, men kom inte långt. Typ 3 affärer innan det var dags för lunch. Jag hade dock hunnit köpa 2par björn borg trosor på rea:)
Vi lunchade med Emmi på zanzibars uteservering. Vi åt rödspätta med skagenröra. Det var jättegott och vädret var hur bra som helst. Sen visade Emmi mig biblioteksgatan och där måste jag ju gå in på urban outfitters.
Vilken jäkla snygg affär. Kolla taklamporna. De var inte så små:)

Hittade lite grejer på rea. Bland annat den här gröna fina klänningen, den var bara 300kr men jag har köpt så många klänningar i sommar som jag ännu inte använt att jag kunde inte köpa den. Det är ju inte som om jag har någon inkomst så, då får man hålla igen, även om det är REA:D Men visst var den snygg?

Köpte iaf en klänning för den är mer höst/vinter, vilket ju är på kommande och priset var helrätt. Kan ni tänka er att jag plocka hem den för 149kr. Kommer bli snyggt med ett par tjocka strumpbyxor till.


Efter min lilla shoppingspree, så tänkte jag kolla in 5 rookies på designgalleriet. Jag trodde det var design i allmänhet, men det var kläder och dessutom var det ett litet galleri där de hängde, så det var en besvikelse. Svårt att förstå "design" kläder om man inte ser dem på catwalken.
I närheten fanns sen Humana (UFF) där allt var 20kr st och där hittade jag en blå adidas jacka. Wihuu! Den satt som en smäck och var perfekta färgen. Synd att loggan inte längre syntes. Satte jacka i användning redan samma kväll och hade den resten av helgen :D
Sen var det dags att traska hem till Emmi på Döbelnsgatan. Emmi och Toffe har en jättefin lägenhet supercentralt. Den är ljus och man ser de mörka takbjälkarna eftersom det är en vindsvåning. Jag gav som sagt "frimärket" tavlan som jag gjort i USA och hon blev jätteglad. Jee, dessutom passade den hur bra som helst in i deras inredning. De har nyss fått balkong också så det var nice. Sen gick vi och handla och Emmi kockade medan jag duschade.
Vi åt, Emmi hade gjort kyckling med curry&äppel, och gjorde oss i ordning för att gå på norra brunn stand up festival. Vi var där vid åtta, men då var det redan fullt. Nooo. Så dit for våra planer. Vi skulle möta upp Kristin et Co där, men bestämde oss för att gå tillbaka hem och ta några drinkar och se på fridrott. Kristin, Jennie och Jonas kom upp och senare gick vi till Limerick, den lokala irländska puben. De hade en trubadur som spela klassiska låtar och det var helt enkelt supernice!


Armbåge ur led.

skrivet 2009-08-24 klockan 22:45:04
Skypade med Miko idag. Han hade spelat fotboll i lördags och skadat sig. Han gjorde en cykelspark och kom högt i luften och landade på sin armbåge så den gick ur led. Aj, det måste ha gjort svinont.
Han hade satt den själv tillbaka på plats, inte så smart. Tur att det blev rätt. Sen gipsade de honom på sjukhuset och imorgon ska han på magnetröntgen, så sen vet man om något gick sönder. Just snyggt.


Smygtagna bilder från skype, hehe :D


Coldplay stockholm stadion 22 augusti 2009

skrivet 2009-08-24 klockan 21:57:06
Vi laddade med lite öl och cheeseburgare och begav oss med 33.000 andra för att se Coldplay på stockholmsstadion. Vi hade ståplatser och man kunde gå in två olika vägar. Vi valde rätt och kom in på arenan jättenära scenen till höger. Sen stod man och trängdes en låååång stund innan förbandet White Lies spelade. Bra band.

Sen blev benen lite väl möra att tålamodet började svika, eftersom det blev en lång väntan mellan banden, men sen kom de. Chris Martin et Co. Då glömde man de sjuka benen:)

Det var en superbra konsert. Ganska mycke samma koncept som oktoberkonserten i Globen, men väl värd pengarna och att stå och trängas. (Till exempel så gick de ut någonstans på en mini-scen, det gjore de i globen också, fast då körde de inte Billie Jean.) Och så var det konfetti-fjärilar:D Tänk att folk kan bli så glada av gula jätteballonger och konfettiregn. Love it. Sen var det riktigt fyrverkeri i slutet.

Chris Martin plinka på sitt piano och var ödmjuk som vanligt. OCH vi fick höra Green Eyes, men den var inte så bra som jag hade hoppats.
Favoriter blev the hardest part, yellow & fix you

Tack Malin och Nina för sällskapet.









Låtlistan:
Life in technicolor
Violet Hill
Clocks
In my place
Yellow
Glass of water
Cemeteries of London
42
Fix you
Strawberry swing
God put a smile upon your face/Talk
The hardest part/Postcards from far away
Viva la vida
Lost!
Green eyes
The kingdom come
Billie Jean
Viva la vida (remix)
Politik
Lovers in japan
Death and all his friends
Extranummer:
The Scientist
Life in Technicolor II

Den här sången var bäst! The hardest part alltså och sen kom Viva la vida. Ah, I die:D

Feeelis femtusen. Man blir bara varm i hela kroppen:D


Country Express

skrivet 2009-08-24 klockan 21:19:20

Vilka Karis-hjältar! Läs mer här.


snart uppdatering av stockholmsäventyret

skrivet 2009-08-24 klockan 15:57:28

Ni får roa er med lite lego under tiden. Tack för tipset Dennis.


sthlm

skrivet 2009-08-22 klockan 17:01:32
Stockholm levererar. Nice igår kväll. och kommer bli ännu nice:igare idag.
Tack kusin Emmi för suverän hotell-service på döbelnsgatan.
Tack Carro T för sällskapet idag.

Nu sitter vi på hotellet och ska strax gå och äta sen blir det stadion.
Förband white lies ikväll. Jej!


i väntan.

skrivet 2009-08-22 klockan 01:31:47
hoppas hoppas coldplay spelar green eyes idag. nina vi håller tummarna,


Estocholmo

skrivet 2009-08-21 klockan 10:44:29
Hälsningar från rikets huvudstad. Båten var fylld av Karisbor. Johan&Elin. Santtu och en hel hög bk-pojkar. Jag spendera kvällen med att se på Usain Bolt vinna 200m och Blanka Vlasic vinna höjd. Sen sov jag dåligt och vakna skittidigt då någon tydligen satt alarmet i hytten till 2h före ankomst.

Men inte tid att sura. Solen lyser och jag har hämtat ut min coldplay biljett. Jej! Så gul och fin.

Sen förde jag min väska till kusin Emmis kontor på regerinsgatan och gav henne "frimärket" som jag gjorde i usa. Det är ju inspirerat från kyrksjön vid hennes familjs torp. Hon blev skitglad. Jej!

På hötorget spelade de in e film. Den enda skådisen jag kände igen var Tobbe trollkarl. hehe.





svart.

skrivet 2009-08-21 klockan 10:09:48

Dagens Ninja.


hejdå

skrivet 2009-08-20 klockan 17:35:39
Det var morjens, nu for jag till Sverje!


tassarna bort

skrivet 2009-08-20 klockan 12:21:14

Jag funderade vad jag har för små blå fläckar på min macbook, men sen kom jag på att jag gjorde en skylt till frida i blå färg och Ninja trampade i färgen och sen har hon tassat på min dator, så ja, i get it.


vad blir det för väder?

skrivet 2009-08-20 klockan 12:14:21
Hmm, fredagen ser okej ut, men sen verkar det bli regn på lördag. Hoppas det är uppehåll på kvällen iaf. Då ska vi ju se coldplay. Kommer bli kallt har jag på känn. Gäller att packa ner lite varmare kläder. Kanke inte helt smart att gå på konserten med klänning.




Screenshots från SMHI, väderlek.se och väderkanalen.se.


it wasn't me

skrivet 2009-08-19 klockan 17:58:32
Ninja är flunssig och befann sig på exakt samma ställe när vi kom hem som när jag lämnade henne flera timmar sedan. Jag tänkte hon hade sovit hela dagen när hon är lite risig, MEN sen såg mamma sin blomma. Hehe, den är helt PLATT.

Ninja brukar iofs hoppa in i den, ofta med magplask, men sen lyfter vi alltid henne därifrån. Nu har hon dock demonstrerat lite och legat i blomman hela dagen, för som sagt, den har sett bättre dagar. :D




inredning in process

skrivet 2009-08-19 klockan 17:46:02
Monterat skoförvaringsskåp och tv-hylla. Spacklade den igenbommade dörren igen, så snart kan jag måla färdig väggen. Lite i taget:D






västerut.

skrivet 2009-08-19 klockan 11:20:55

Nu drar jag till longbeach, tenala. So long!


21-23 augusti

skrivet 2009-08-18 klockan 20:00:03


Imorgon blir det sol.

skrivet 2009-08-18 klockan 19:23:49

Frida hämta hem lite läppbalsam från island till mig. Jej!

Regnig dag idag. Jag körde mor och bror till tåget vid 6:30 och sen la jag mig i soffan och sov med katten till 12:30. Skönt. Sen måste jag duscha och äta frukost innan min skype-date med Miko. Vi skypa i 2,5h. Längst hittills. Men vi skypa senast en hel vecka sedan och nu blir det en vecka till nästa gång igen.

Sen förde jag Freys dator till Gigantti på service. Han hade ju förstås inte bränt ner Vista när han fick datorn, så vi kunde inte formatera om den själv.

Sen försökte jag hitta konsoler till mammas nya hyllor, då de var slut på ikea. Men alltså vilken besvikelse, inte på rautia, kodin tavaratalo, halpahalli eller säästö pörssi. Seriöst! De hade typ alla de där vakio metall sorten och sen kanske en eller två andra till. Fula va dom me. Varför for jag inte till ikea i esbo ist. Damn.

Imorgon åker jag ner till stugan och moterar upp möblerna och spacklar + målar det sista. Alla tavlor och krimskrams får vänta till nästa sommar. Måste ju välja ut vilka foton som ska platsa samt hurdana ramar det ska vara m.m.
Kanske jag får Rockie med mig som sällskap.


tröttis

skrivet 2009-08-17 klockan 22:41:14

Detta botar vilken babyfeber som helst:)


<3 ikea

skrivet 2009-08-17 klockan 22:39:42
Ah, ikea. Seriöst spenderade typ 3h på ikea i vanda idag. Och när jag var klar fick jag ett lyckorus. Jäkla materialist skit;) men det funkar för stunden iaf:D

Köpte massa grejer till sommarstugan. jej! Nu ser jag sjukt framemot att åka ner och montera upp.. Kommer bli så fint. Jag skulle lätt möblera ett helt hus med ikea-grejer. Så frälst är jag!



skylt.

skrivet 2009-08-17 klockan 10:36:20

Jag får åka och hämta upp Frida från flygfältet med villkoret att jag gjort en skylt:D


VR

skrivet 2009-08-17 klockan 08:43:28
VR, statens järnvägar, what is this? FÅR jag studeranderabatt!?


Dagens Ninja

skrivet 2009-08-17 klockan 07:43:40

Man hålls varm om nacken iaf.


morgonmål

skrivet 2009-08-17 klockan 07:25:03

Jag äter alltid SAMMA frukost;
rågbröd med ost, skina och gurka, blåbärsyoghurt och kaffe med mjölk.
Vad säger det om mig?


Vackert!

skrivet 2009-08-16 klockan 22:57:48

Usain Bolts världsrekord på 100m i Berlin var vackert.


alternativt

skrivet 2009-08-16 klockan 19:45:54

Så kan man knyta i ett band i ryggen, så sitter det lite bättre. Vad tycks?


Kreativitet

skrivet 2009-08-16 klockan 19:03:32

Enda sedan det blev klart att jag inte blir klar med ex-jobbet till utsatt deadline 1sep, så har kreativiteten sprudlat. Wej!
OCH ja, ska ta itu med ex-jobbet alldeles snart :D



suomiGirl

skrivet 2009-08-16 klockan 19:00:27

Sådärja, nu har jag "sytt" om min t-shirt till ett linne. Sömmarna som jag "sytt" är så vinda och snea som man bara kan få det och passformen är dålig, MEN jag har varit kreativ! och är nöjd över resultatet:D


modern katt

skrivet 2009-08-16 klockan 13:46:34

Mitt bland mappar, papper, pennor, sladdar, mp3, usb-minnen brevid min macbook ligger Ninja och sover. Dessutom måste hon utstå att bli fotograferad stup i kvarten. Inte har hon det lätt.


What?

skrivet 2009-08-16 klockan 13:32:33

Vad har bloggen för fel.. kan ju inte stämma med 111 besökare idag, what?


...

skrivet 2009-08-16 klockan 13:23:35
En ny framtid väntar för mig gamla SUOMI-t-shirt. Återkommer...



körsbär

skrivet 2009-08-15 klockan 20:21:58

Kom nyss hem från löprundan och passade på att plocka körsbär i trädgården. Nam!


Boka in!

skrivet 2009-08-15 klockan 16:39:41

Ett ypperligt tillfälle för alla svenskar att ta sig över östersjön för lite fest!


Vindkraftverk

skrivet 2009-08-15 klockan 15:37:50


Vad tycker ni? Det är många som är mot vindkraftverk och dessa bilder är från en motståndargrupp på fb. När jag såg bilderna tyckte jag de var skitsnygga. Är det fel på mig? Jag tycker vindkraftverk är estetiskt tilltalande och jag har inget emot dem. Jag skulle gärna ha en på bakgården om jag kunde. Sen finns det ju frågetecken om vinden i Finland, som ofta är nyckfull, är ideal för vindkraftverk. Kanske inte. Men man måste börja någonstans. Jag är för vindkraftverk!


Sällskapssjuk

skrivet 2009-08-15 klockan 15:31:31

Dagens Ninja i en av hennes återkommande moves.


en till.

skrivet 2009-08-15 klockan 12:34:42

Haha, en till hel skum brud amandavardet.


:D

skrivet 2009-08-15 klockan 10:24:37

Tack Linn för morgonens smile.


ego

skrivet 2009-08-14 klockan 20:09:37

Tack Frida för att du färga mitt hår, blev superfint.


snäckor

skrivet 2009-08-14 klockan 16:22:21

Gjorde ett litet sött smycke igår.


Ang ex-jobbet

skrivet 2009-08-14 klockan 16:13:07
Har fått svar från skolan nu. De har varit på semester så jag har inte riktigt kunnat få bekräftat att jag är på rätt väg. Iaf så måste jag nu då göra ex-jobbet mot något företag(?) och de ska ställa upp med en handledare. (Undrar om alla verkligen har gjort mot ett företag..) SÅ jag kommer inte blir klar från skolan i september.
OKEJ, så nu måste jag hitta ett företag.
GREJT.

Ska iaf försöka göra linjär algebra seriöst nu i höst, så jag förhoppningsvis blir högskoleingenjör.


kattinvasion

skrivet 2009-08-14 klockan 16:01:25


Grannkatterna kom på besök. Den mindre av dem var söt.


what's ya doing?

skrivet 2009-08-14 klockan 15:53:53

Vad händer en sånhär fin fredag som denna?


declined.

skrivet 2009-08-13 klockan 22:17:57


Hund+katt=sant.

skrivet 2009-08-13 klockan 22:11:14
Vi försökte få Rockie och Ninja att bli buddies, men det gick väl sådär. Ninja håller sig på avstånd och fräser till ibland medan Rockie skulle vilja leka och ser mest crazy ut på bilderna. När Ninja sen inte alls bjuder till så tröttnar Rockie.

Vi försökte och försökte få en bild där de båda ser någotlunda normala ut, men av 100st blev inte en enda bra. Tricky. Eller trickey :D haha.








Dalecarlian

skrivet 2009-08-13 klockan 16:25:05
Det var ex-jobb jag skulle göra, eh he. Blev visst en threadlessdesign ist. Enjoy!

Snart kan ni gå in och rösta här.



MOGI

skrivet 2009-08-13 klockan 13:57:20
Haha, den här tjejen är ju helt otrolig. HAHAHA!!



Ni hittar henne på http://mogis.se/ Tack Andrea för din länk på fb.


lånat på biblan.

skrivet 2009-08-12 klockan 23:56:40
Jag gör en johny och visar mina teoriböcker lite uppskattning.


huuto.net

skrivet 2009-08-12 klockan 19:21:50

Någon som har erfarenhet av Huuto.net? Funkar det som e-bay och tradera? Allt är ju på det trevliga andra inhemska. Har lite skräck för dylika siter, men man kan ju få saker till bra pris. Det är ju inte som om jag har råd att köpa något nytt.

Orsaken varför jag frågar är ju för att min ipod har dött och jag skulle behöva en ny. Kollade reparationspriserna och de ligger på 131,20 euro. WTF! Så, ja ni förstår ingen idé att reparera en 3 år gammal ipod nano 1GB. Snyft.

Det är som med rövarpriserna på bläckpatroner. Betalade 30€ idag för lite svart färg. Man får en ny skrivare för 39€ inkl bläckpatroner. Svinigt!


Jag tycker det är skönt att det regnar

skrivet 2009-08-12 klockan 11:22:17
Jee, det regnar. Jag blir så stinnig av all sol, får absolut ingenting gjort, men direkt när lite regn faller på då kan jag tänka mig göra ett och annat som till exempel att föra min cykel på reparation, låna teorilitteratur på biblioteket, göra ex-jobb, köpa nya bläckpatroner till skrivaren, undersöka vart min scanner ska på reparation (tror åskan tagit den för en dag var den bara död) och annat smått och gott :p

Idag åkte Mamma på konferans och syster till Island. Frey drar på Flow festivalen. Och jag ska med katten till veterinären på fredag.

Men jag ser framemot min sthlmsvisit, 21-23 augusti, där jag ska få hänga med kusin emmi & bästa kristin. Kanske någon till, om ni befinner er i rikets huvudstad.

Sen fick jag nytt bankkort med snyggaste motivet kallat "teckning". Undrar vem som ritat det?


nytt försök

skrivet 2009-08-11 klockan 19:24:08


too fast for my camera

skrivet 2009-08-11 klockan 13:47:51



Havsbotten.

skrivet 2009-08-10 klockan 20:39:33


Idag.

skrivet 2009-08-10 klockan 19:05:28
Idag har jag gjort INGENTING. Måndagar är lite konstiga. Man blir liksom anti-allt. Eller är det bara jag?


nysimmat

skrivet 2009-08-10 klockan 19:02:43
Nysimmad Rockie.

Nysimmad Frida iklädd 80-talets bästa uppfinning: Handduksdressen.



me and me chainsaw

skrivet 2009-08-10 klockan 19:00:09
Senast vi var på stugan blev det lite redigt skogsarbete med lillbrorsan.




kung fu ninja

skrivet 2009-08-08 klockan 12:29:01


usel macro

skrivet 2009-08-08 klockan 11:47:05
Gillar min panasonic DMC-TZ5, MEN den har urusel macro. Det måste jag säga att min gamla nikon coolpix var superb på. Skulle fota lite smultron, som det förövrig kryllar av i pentbyskogen mellan nya husen och skolan, men min kamera vill liksom inte veta av något som är närmare linsen än 10cm. WTF.



jag vill.

skrivet 2009-08-08 klockan 11:39:44


Rockie

skrivet 2009-08-08 klockan 11:24:29







080809

skrivet 2009-08-08 klockan 10:37:34

Det var lite varmt igår på vår runda.

Snart ska jag få mitt hår färgat. Jag har en mega utväxt som inte är så himla snygg. Det är min kära syster som brukar få ta hand om dylikt, så också idag. Får se när hon kommer. Det blev sent för henne på jobbet igår.

Sen ska vi ner till stugan. Tänkte vara där övernatten för en gångs skull. Egentligen borde man bo där hela somrarna.


pappa

skrivet 2009-08-07 klockan 12:22:15

Min far i sina unga år.


unika besökare

skrivet 2009-08-07 klockan 12:07:16
Jej, jag hade 47 unika besökare igår. Tycks funka att man puffar för bloggen på fb. Egentligen skriver jag mest för mig själv som en dagbok och sen för de som inte träffar mig varje dag och ändå vill veta vad som händer i mitt liv. Sen hur många det är vet jag inte riktigt, men känns ju bättre om det är fler :D

Man är väl en sucker för uppmärksamhet!

Sitter nu och planerar min trip till Stockholm 22-23 augusti. Ska gå på Coldplay på sthlm stadion. Kommer bli grymt. Jej! Nina, jag och en Malin +Lotta och Macke är iaf på väg. Vi ska riktigt bo fancyt på scandic hotell sergel plaza på lördag.

Tänkte om jag förlänger helgen lite med att åka redan torsdag kväll och tillbaka måndag kväll, men det beror lite på mina sthlms kompisar. Kusin Emmi var i alla fall positiv. Jej!


Dagens språng

skrivet 2009-08-06 klockan 22:10:11
Idag har jag varit till Muijala med mamma för att föra antikviteter till Fasaani. Huj, vad lite pengar vi fick för våra gamla föremål, men det är en så svår business det där med antika saker och ingen av oss är riktigt intresserade, så man får lov att sälja dem bara. Men det tog nog emot. Mamma blev lite ledsen, sen for hon med Frey till Knäppen och äta :D

Var på lite längre löprunda idag då BK-flickorna hade intervaller på purun så kunde jag inte vika mig efter 3km rundan, så fick lov att springa korta rundan till. Bra gick det. Jej! Så blev cirkus 5,5km idag eftersom jag springer till och från sågspånsbanan också. Men det blev plus minus noll idag igen då Frey hade en halv påse ostbågar som jag måste äta upp. Ajaj, inte har man mycket till karaktär.



Det är bra att ligga med en sovande katt i famnen i soffan framför tv:n för då får man service. Frey hämta vatten och mamma fixa två smörgåsar, som jag dock sen fick dela med Ninja, men det var helt okej.

OCH förlåt alla ni som redan fått nog av vår katt, men kan liksom inte låta bli. Hon är ju SÅ söt.


BOUNCE & Friends

skrivet 2009-08-06 klockan 14:40:45


computercat

skrivet 2009-08-06 klockan 14:22:27

Ifall ni någongång får ett konstigt mejl eller jag verkar yr på msn så är det katten!


dagens outfit

skrivet 2009-08-06 klockan 14:21:09


Fick nya skor idag. Jej! Tack mamma :D


Timppa

skrivet 2009-08-06 klockan 13:48:45


Fin bild på Tiina. Mer om faces på YLE här.


flow kanske

skrivet 2009-08-06 klockan 10:59:18
Sku vara helt okej att se Lily allen på söndag på Flow, men 54€ är lite väl magstarkt för en fattiglapp som jag. Förövrigt är teckensittet och dekorelementen för festivalen super sköna.




Svennebanan

skrivet 2009-08-06 klockan 10:10:46
Lyssnar nästan alltid på radio x3m då jag kör bil och i söndags var det önska med anne. Hon tyckte det var hemskt roligt att få så många "rätt" i promoes sång svennebanan som möjligt. Måste säga att det är otroligt underhållande att en sång som skymfar mainstream kidsen blir pop hos just mainstream kidsen och att de inte fattar skymfen. Sen igen vet man ju inte hur många som lyssnar på texten eller om alla bara skrattar åt sig själva.

tack som fan kap kun kap
koh pangan koh tao khao lak
fuck it i phuket pingpong show
kalla folket för tjingtjonghoes
trekant i grekland leka stekarn
bakfull redan fredag
mallis kanarieholmarna
mickey dee’s ha barn i bollhavet
en riktig stilikon med silikon
bor i samma stad som du vill ifrån
kvinnomisshandel solariebrännna
fixa mat vad fan har vi hemma
soppatorsk och foppatofflor
barnen nersjunkna i tv-soffor
ordning o reda lådvin på fredag
kunskap från wikipedia
tonårsgraviditet
ångesten ingen vet
minnesluckor barn med syrran
vill alltid vara kvar i fyllan

dansa bugg lyssna på carola
manikyr permanenta håret
återträff med högstadieklassen
avundsjuka på överklassen
och gilla kungafamiljen
spyr utav dagen-efter-piller
skvaller o hänt i veckan
grannen hembränt o bläckan
nätpoker karaoke
man kan ju inte bara ha tråkigt
finlandsfärja bon jovi-covers
living on a prayer looptroop rockers
raggarbilar power meet
gällivarehäng fan va fint
fyllebråk på mc donalds
gå hem o bli rånad ungefär en gång månan
lönehelg försök o svälj
stoltheten ur en ölbutelj
en stor stark o hotshot
hur länge har det pågått
skit i det gonatt o sov gott


Sniglar och sånt

skrivet 2009-08-05 klockan 22:08:13
Ikväll när jag skulle ta cykeln till Landsbroknäppen och dinera tortillas med Julle et Co var cykeln min full av sniglar. Hela SEX stycken hade krälat sig upp på styret. Sen fanns det ännu två på däcket. Konstiga djur det där.

Det var förövrigt trevligt hos Julle som vanligt. Sen var jag dum nog och fråga efter efterrätt, så det blev att dela en hel dajmkaka på tre. Shit va gott det var, men ack vad mycket kalorier. Anki var tapper men fick inte ner hela sin bit.

Plus minus minus att vara på löprundan liksom;)

Miko ringde idag. Han hade två finska tjejer som potentiella kunder och kom inte på vad min hemort hette. Så han måste ringa och fråga. De visste nog var Karjaa var. Kanske han fick någon biljett såld. :D



Sniglar på styret.


inte att glömma, dagens kattbild

skrivet 2009-08-05 klockan 22:04:18


dude where's my ipod

skrivet 2009-08-05 klockan 11:46:03
hittar inte min ipod. where is it? tänkte ju springa en runda. help!

update: found it. Den låg under ett par byxor som mamma ska sy upp. Då hade man inga mer ursäkter.

update: Nooo, min ipod har mött den "vita döden", dvs skärmen är bara vit, visar inte menyer eller sånger. H-lvete! Säkert för att den överhettats i min sportBH när jag var på min förra joggingtur. Fn! Jag har liksom inte kunnat leta upp mitt ipod-armand från flyttlådorna. Kan man reparera den även om den är 3 år gammal? Snyft.

update: jag lyckades hitta min run spellista utan fungerande skärm. Jej! men jag är fortfarande ledsen. Nu springa sig iaf.


Lida pin

skrivet 2009-08-04 klockan 20:44:21
Idag var jag till Christa S och fick djuprengöring av ansiktet. Fy fn vad ont det gjorde när hon klämde ut orenheterna. Jag trodde jag skulle dö. Sen domna jag bort;) Bra så. Sen var det rätt skönt och nu ser man ut som en skiva metwurst. Eh he. Sen tyckte hon mina ögonbryn var way ojämna, så dom fixa hon till.

Sen blev det lite skypas och nu har jag försökt rensa i mina bilder på datorn eftersom den börjar bli full. Måste bränna bort en hel del.

Shit va trött jag är hela tiden.

ps. Kräftskiva 29 augusti i Långstrand. BOKA!


<3

skrivet 2009-08-04 klockan 20:24:42

Tog några screenshots i smyg när vi skypa idag. ♥


definierad

skrivet 2009-08-04 klockan 17:45:58
Jag är en sån.


till sist

skrivet 2009-08-03 klockan 18:08:33
Söndagen inleddes med ikea besök och sen 7-års kalas i Vanda. Anniina, mammas guddotter var födelsedagsbarn.
Sen körde jag Matte till stugan och sen var man rätt färdig.

Idag har jag skypat med Miko och sprungit i skogen samt cyklat på mammas motionscykel. That's about it. Samt bloggat såklart! Puh. Nu ska jag duscha och åka och handla. Sen kanske man skulle börja på ex-jobbet:D


F A C E S

skrivet 2009-08-03 klockan 17:59:08
Första året jag var på faces på riktigt. Har varje år lyckats att inte ta mig till festivalen, men nu var det på tiden! Först chilla vi vid Ankis&Tiinas tält. Där var Nina, Bänä, Robin, Tiina, Anki, Julle, Julia K och hennes vän och Petri. De flesta var redan i bra skick när jag kom. Sen pina Tiina Anki med hö. Stackars Anki, hon hade inte en chans.

Det fanns Leksands knäckebröd och vedgemite från australien. Fn va illa det smakar. Lite som julmust;)

Väl inne på festivalområdet gick jag och Julle och kolla på konstutställningen. Ninas foton var fina. Sen hängde vi i Kelmus utrymmen sen gick vi till utomhusscenen och sen vidare till stora inomhusscenen. Sen blev det mat och så var man ganska färdig. Blev kyligt som fn på natten, så cyklade hem. Hitta Nina och Julle på vägen som inte fått taxi, så följde Julle hem.























Helgin

skrivet 2009-08-03 klockan 17:45:16
I fredags var det Karisnatten. Det spöregna på kvällen, så feelisen var lite dålig. Vi, Nina, Lotta, Julle och jag, tog vara på tillfället att gå på bio gratis och så män som hatar kvinnor. Den var JÄTTEBRA. Undrar hur högt vi hoppa då vi skrämde oss när första skottet avfyrades i skogen, haha.
Sen chilla vi hos Nina först. Jag gick ut och gå med Rockiesen mellan varven och sen gick vi till serendi. Där var mysigt med ljus på borden och massa folk. Kvällen slutade där, vilket var helt okej.

Sen var det släktträff med Wickströmmarna på stugan på lördag. Två farbröder, en faster och en kusin. Pappa var dock inte med, för han hade fullt upp med snappertunadagen och faces. Det var nice. Vi åt god mat och så var det femkamp.

Kvällen tillbringades i Billnäs på faces.


cat of the day

skrivet 2009-08-03 klockan 14:11:26

Förlåt Mia, ännu en liten söt kattbild.


svennebananas in finland

skrivet 2009-08-03 klockan 14:07:57

Varsågod!

Jag har då haft finfint besök av Hanssons Helena och ManneBanne från Borlänge. De anlände supertidigt på tisdag morgon och jag hade lovat hämta dem, så det blev att stiga upp vid 5. Mysigt;) Men det gick bra. Resenärerna var lite trötta, så blev inte så mycket program första dagen. Vi kolla in Karis och faces i Billnäs, där var farsan i full gång. Sen luncha vi på Leivos och fika med Nina på serendi. Mamma fixa middag och så chilla vi framför tv:n.

Onsdag var vi i Helsingfors. Det blev lite rundtur, lite shopping och domkyrkan var öppen så vi kunde gå in där. Vi lunchade i saluhallen vid salutorget. Sen tog vi färjan till Sveaborg och fikade där. Sen tog vi 3T spårvagnen och cirkla runt Helsingfors. Sen blev det hemfärd via butiken och ner till stugan. Där idkade vi stugliv och inmundigade alkoholhaltiga drycker. Min storebror höll oss sällskap. Jag och Hansson bastade vid halv tre. Manne somna vid 12. Gamling;)

Sen solade vi torsdag förmiddag och lunchade grillmat, mums. Sen blev det Hangö och fika på fyra vindarnas hus. Sen syndalen och scoutläger, där Frida höll hus. Där fick vi ärtsoppa och beskåda lägerbål. Sen blev det visit hos Frida. Sen måste vi ju hinna med ekenäs också. Så det fick bli en senkvällsvisit till alban. Ekenäs visade sig från sin bästa sida. Det var en häligt vindstilla kväll. Innan det var natta åkte vi via järnvägsstation i Karis för att kolla in mina konstverk.

Sen åkte de på fredag morgon med tåget till båten. Riktigt lyckat måste jag säga. Inte ofta man hinner med så mycket på tre dagar och vilken fantastisk variation på programmet. Och de fick träffa hela min familj, vilket är pretty rare. Så ni kan vara nöjda Helena och Manne. :D

Det finns ju inte renar i Sverige, men på stockmann finns det;)

På uptäcktsfärd på Sveaborg.

Inte alltid bra att använda autocolor på PS, men vi hade strålande väder.

Sveaborg visade sig från sin bästa sida.

Jag tar en kaffe i gästhamnen.

Svennebananerna Manne och Helena posar fint på bron.

Kottekaka på fyravindarnashus i Hangö.

Helena vid stranden i Hangö.

Scoutläger station 9. Karis schakki, betär schakki.

Ekenäs.

Ekenäs lite senare.



trött

skrivet 2009-08-02 klockan 23:29:34
svenska gäster, karisnatten, släktträff, faces, ikea, 7-års kalas = trött
återkommer imorgon.
tack och godnatt